Toont alle 25 resultaten
Duifje
Samarkand
In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkland door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.
Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.
Gerechten uit Indonesië
Dit kookboek is geen gewoon kookboek. Het is een verhaal over de rol van voedsel en koken in het leven van de auteur, zowel vroeger thuis in Indonesië als nu in Nederland. De recepten zijn gelardeerd met vertellingen, zowel uit de Solose hofkeuken als uit andere streken in Indonesië.
Voedsel speelt ook nu nog een belangrijke rol in Indonesië. Iedere ceremonie of festiviteit heeft zijn eigen eetrituelen. Nog steeds ziet men in het leven van alledag overal eetstalletjes in de straten of rijden er wagentjes met voedsel rond.
De auteur heeft de Indonesische maaltijden geplaatst binnen de culturele context van het verleden, maar tevens naar de moderne tijd gebracht, waarin Oost en West elkaar in de keuken tegenkomen.
De tekeningen zijn van de hand van de schrijver. De vertellingen komen vanuit zijn jeugdherinneringen.
Over de auteur:
Hoesein W.Djajadiningrat(1928) is geboren in Jakarta, toen nog Batavia geheten. Hij is klinisch psycholoog/psychotherapeut.
Ik hou van jou, mama
De kunst van de rivaliteit
Prachtig geschreven verhalen over de noodzakelijke strijd tussen bevriende kunstenaars
Picasso had Les Demoiselles d’Avignon niet geschilderd zonder de druk die Matisse uitoefende om het uiterste te behalen. Freud was zonder de vriendschap met Bacon in zijn beginstijl blijven hangen en was dan nooit de gargantueske vleeslijven gaan schilderen.
Manet en Degas. Picasso en Matisse. De Kooning en Pollock. Freud en Bacon. Al deze kunstenaars waren vrienden. De titel is De kunst van de rivaliteit, maar dit boek gaat net zozeer over intimiteit en openstaan voor invloed. Het gaat over vatbaarheid, de 'state of mind' die kunstenaars eigenlijk vooral aan het begin van hun carrière hebben. Op die momenten kijken ze naar elkaar en zijn ze nog op zoek naar hun stem, techniek en vorm. Die openheid heeft een beperkte houdbaarheid en die houdbaarheid is de kern van het betoog van Sebastian Smee. Het is een boek over verleiding, en op een bepaalde manier ook over scheiden en verraad.
Elk verhaal vertelt over de wegtrekkende beweging van de urgente aantrekkingskracht van de andere artiest; het vitale creatieve proces dat we 'het vinden van de vorm' noemen. De zoektocht naar onafhankelijkheid, naar het soort spirituele distinctie dat zich wapent tegen vergelijking en collegialiteit, is een natuurlijk deel van het formeren van een creatieve identiteit met werkelijke potentie. Het toont ook het zeer moderne verlangen om uniek, origineel, onnavolgbaar te zijn; om de eenzame grootsheid te behalen. Een meesterwerk over de meesterwerken van de grote artiesten van de 20e eeuw.
Sebastian Smee is kunstcriticus van The Boston Globe. Hij is geboren en getogen in Australië en woonde tussen 2000 en 2004 in Londen. Hij heeft eerder veel over Lucian Freud geschreven en zijn artikelen zijn verschenen in The Daily Telegraph, The Guardian en The Spectator. Smee heeft de Pulitzer Prize voor zijn recensentenwerk gewonnen.
Dit is Dikkie Dik!
De smoezels – De knotsgekke avonturen van opa Smoezel
Young Scientist Vakantieboek Winter 2017
Omdat nieuwsgierige kinderen niet ineens ophouden met nieuwsgierig zijn als de vakantie begint, verzamelde de redactie van New Scientist de leukste wetenswaardigheden, raadsels en puzzels over de meest populaire wintervakantiebestemmingen. Perfect voor op de achterbank, in de trein of in het vliegtuig. Geen moment om je te vervelen!
Gedachten over het ondenkbare
te begrijpen zou zijn. Het is onmogelijk te begrijpen.
Maar tegelijkertijd: het is zo onvoorstelbaar eenvoudig.
Letterlijk onvoorstelbaar, want mijn verstand kan zich
er geen voorstelling van maken. Het verstand kan alleen
ingewikkelde dingen aan, dualiteit dus. Het eenvoudigste
van het eenvoudigste ligt buiten zijn bereik. Buiten mijn
bereik. Ik kan het niet begrijpen. En dus ben ik vrij.'
Met logica en helderheid - en humor - haalt Paul van der
Sterren in Gedachten over het ondenkbare alle concepten,
ideeën en gedachten - inclusief die van hemzelf - over
non-dualiteit en dualiteit onderuit.
Wat overblijft is Bewustzijn en wat Bewustzijn 'ons' ook
voor beelden en ervaringen voortovert, inclusief het al of niet
werkelijk bestaan van jezelf en anderen, dit is het. En ook dat
is weer een verhaal.
Na een carrière als beroepsschaker maakte
Paul van der Sterren kennis met de advaita
vedanta, waarbij met name Tony Parsons
betekenisvol voor hem was. Van der Sterren
geeft lezingen, trainingen en commentaar
bij schaaktoernooien. Bij uitgeverij Samsara
verschenen van zijn hand Over het brein,
non-dualiteit en de vrije wil en Verlichting
in een lege verpakking.
Yoga met kinderen
Of je nu al langer aan yoga doet of er net mee begint, met deze eenvoudige handleiding kun je de vele voordelen van yoga delen met je kind, ongeacht hoe lenig of fit je bent.
Met meer dan veertig yogahoudingen voor kinderen van alle leeftijden.
Lees hoe je yogasessies interessant, interactief en kindvriendelijk maakt met spelletjes, avonturen en het nabootsen van dieren, loopjes en geluiden.
Ontdek hoe het beoefenen van yoga kinderen kan helpen effectiever te leren en beter om te gaan met stress, en hoe het symptomen van ziekten als astma kan terugdringen en latere problemen met de houding kan helpen voorkomen.
Maak leuke oefeningen van traditionele ademhalingstechnieken en meditatietechnieken om de geest tot rust te brengen zodat kinderen 's nachts beter slapen.
Meer weten over reizen en ontdekken
Jan & Noortje logeren bij opa en oma
Het liefste kindje van de wereld gaat binnen spelen
Een vrolijk omkeerboek voor de allerkleinsten met tekeningen van de geliefde Pauline Oud. Binnen doe je andere spelletjes dan buiten. In dit boek staan aan de ene kant allemaal korte verhaaltjes op rijm over dingen die kinderen graag buiten doen, zoals eendjes voeren, grassprietjes 'eten' en naar de kinderboerderij gaan.
Draai je het boek om, dan kun je lezen over kleine binnenavonturen zoals verstoppertje spelen, de krant verscheuren of hoge torens bouwen!
Er was eens een wens…
Rivieren
in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn.
Een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid.
De hedendaags acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme, ervaart een hellevaart zonder weerga.
Men stapt nooit twee keer in dezelfde rivier: men leest nooit tweemaal een gelijke Driessen.
10,- Aanbieding!
Geek Girl 5 – Bekent kleur
Beer en Haas. Voor mij!
Lodewijk I
Belle & Boo – Bedtijd voor Boo
10,- Aanbieding!