Toont alle 12 resultaten
Wat je handen vertellen
Je bent het geluk dat je zoekt
Hoe kunnen we geluk en vrede vinden? In dit boek brengt Rupert Spira de boodschap van alle grote religieuze en spirituele tradities terug tot twee essentiële waarheden: geluk is wat we zijn, en we delen ons zijn met alles en iedereen. Op basis van talloze voorbeelden uit zijn eigen leven laat Spira zien dat blijvend geluk zoeken aan de hand van objecten, situaties en relaties gedoemd is te mislukken en tot teleurstellingen leidt. Bekwaam leidt hij de lezer naar de herkenning toe dat we al het geluk zijn dat we zoeken.
Dit boek is voor iedereen die verlangt naar blijvend geluk en openstaat voor de mogelijkheid dat het ons altijd ter beschikking staat binnen onszelf, ongeacht onze omstandigheden.
‘Ik heb dieper begrip gekregen door het luisteren naar Rupert Spira dan door enig andere vorm van moderne spiritualiteit. De realiteit stuurt ons een boodschap die we mÓeten horen, en op dit moment is er geen boodschapper die Spira en zijn transformatieve essays
kan overtreffen.’
— Deepak Chopra, auteur van 'You Are the Universe', 'Spiritual Solutions' en 'Super Brain'
‘Rupert Spira’s gearticuleerde en intieme stijl van lesgeven is werkelijk transformationeel. Ik heb al zijn boeken gelezen en koester ze.’
— Rhonda Byrne, auteur van 'The Secret' en 'The Greatest Secret'
Inspiratie – van zicht tot handelen
In antwoord op de vraag: ‘Wat is de Weg?’ zei de Chinese zenmeester
Nanquan: ‘Alledaags bewustzijn is de Weg.’ Dit boek gaat over het
dagelijks leven. Inspiratie — van zicht tot handelen is ontstaan uit een
reeks radio-interviews met tien ‘gewone’ mensen over de manier waarop zij
zich in hun alledaags bestaan laten inspireren door het boeddhisme.
Ronald Hermsen sprak met Alida Neslo, Edel Maex, Widi den Hartog, Joest
’t Hart, Pieter de Koning, Maarten Houtman, Ineke van Doorn, Sander
Tideman, Sigiswald Kuijken en Pamela Koevoets. Fotograaf Hapé Smeele
maakte portretten van hen en geeft door middel van stillevens een intiem
beeld van hun directe leefomgeving.
Ter afsluiting van het tienjarig jubileum van uitgeverij Asoka is er nu
dit unieke lees- en kijkboek. Het geeft een prachtig beeld van hoe
vruchtbaar een boeddhistisch mens- en wereldbeeld kan doordringen in het
bestaan van moderne westerse mensen en een bepalende rol kan spelen in de
verschillende aspecten van hun leven en werk.
De innerlijke weg
de innerlijke weg spirituele tradities over verinnerlijking
Spirituele tradities uit Oost en West, Noord en Zuid spreken over verinnerlijking. Over een weg die leidt van verwarring, oppervlakkigheid en lijden naar verdieping, bevrijding, weten of juist acceptatie van niet - weten.
Deze bundel ontrafelt die innerlijke weg, vanuit een theoretische én een meer praktische invalshoek. Bestaat er eigenlijk wel iets als het innerlijk, en zo ja, bestaat dat los van ons lichaam? Is dat 'binnen' wel of niet persoonsgebonden, sterfelijk of niet? Hoe komen we met ons innerlijk in contact? En als ons dat lukt, worden we daar een beter mens van?
Met bijdragen van onder meer Pim van Lommel (bijna-doodervaringen), Michiel Leezenberg (islamitische mystiek), Toon van Buren (Afrikaanse filosofie), Otto Duintjer (filosofie en spiritualiteit) en Han de Wit (boeddhisme).
Jullie moeten het zelf doen!
'Dit boek is een overzicht van de spiritualiteit in Nederland. Net als in zijn vorige boek, Mijn God, dit is het doel! heeft de schrijver een aantal groepen onderzocht en mensen benaderd die, in hun zoektocht naar verlichting, hun 'weg naar huis' hebben gevonden. Niet dat zij plotseling andere mensen werden, maar wel dat hun innerlijk leven er een aantal verdiepingen heeft bij gekregen. Hoe verschillend hun wegen ook zijn, allen zijn doordrongen van een diep besef van eenheid en harmonie. Hun getuigenis daarvan treedt meestal ongedwongen naar buiten, niet omdat zijzelf zo nodig de wereld willen hervormen, maar door 'gewoon' zichzelf te zijn, in vrede en harmonie te leven voorbij de grenzen van het gewoontedenken van wetenschap en religie.
Over het eerder verschenen boek 'Mijn God, dit is het doel', van dezelfde auteur, schreef Aat de Kwant in het tijdschrift Reflectie:
'Karel Wellinghoff is erin geslaagd een boeiend standaardwerk samen te stellen waarin hij de belangrijkste spirituele groepen en leraren beschrijft.'