Toont alle 39 resultaten
Zilt en bitter
In 'Zilt en bitter' deelt Ria Loohuizen de cultuurhistorische achtergronden en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absintalsem, boerenwormkruid en cichorei, zeekraal, zeesla en zoutmelde. Zij laat zien hoe en op welke momenten van het jaar men deze weer kan gebruiken op een moderne manier. In honderd heerlijke recepten laat Ria Loohuizen de bijzondere smaken tot hun recht komen in eigenzinnige en verrassende gerechten zoals we van haar gewend zijn. Van hoofdgerechten tot dranken en nagerechten. Kortom: een boek dat een lans breekt voor het bittere, dat uiteindelijk bestaat bij de gratie van het zoete.
Ria Loohuizen bekwaamde zich dertig jaar geleden al in het plukken en bereiden van wilde paddestoelen. Langzamerhand breidde zij haar kennis van eetbare natuurproducten uit tot planten,noten en bessen. In diverse cultuurhistorische boeken over wild eten deelt zij deze kennis met alle (thuis)koks die deze nieuwe manier van eten omarmen. Van haar hand verschenen eerder 'Bos op je bord', 'Kweepeer, mispel en vijg' en 'Bes boven bes'.
Bes boven bes
Spis aan tafel
Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'
Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten.
Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.
Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren.
Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Liever lokaal
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food
Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?
je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.
Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!
Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
de Soepbijbel
Dat wordt smullen!
Dus doe je schort voor en verras vrienden en familie met Geronimo’s, eh… jouw gi-ga-gantisch lekkere gerechten!
Gezond vegetarisch koken voor kids
Eenvoudig te volgen recepten voor heerlijke klassiekers en nieuwe ideeën. Boordevol praktisch advies, gezonde tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Recepten voor het ontbijt, het lunchpakket, snacks voor na school, snelle doordeweekse maaltijden, ontspannen weekendgerechten en heerlijke zoete traktaties.
Hete pepers
In zijn nieuwe boek Hete pepers begint bestselllerauteur Jeroen Hazebroek met het zaaien en opkweken van 25 rassen en 4 soorten. Natuurlijk ontbreken tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen niet.
Hete pepers wordt gepeperd door interviews met professionals in de groeisector en de verwerkende industrie. Daarnaast geeft Hazebroek talloze recepten voor sambals en hot sauces en geeft hij tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Dat zijn bekende koks, maar ook professionals en thuiskoks met hun favoriete familierecept.
De koolhydraatarme 30 dagen boost
Het boek bevat weekmenu's waarin de 6 eetmomenten per dag beschreven staan inclusief de recepten. Per dag staat exact beschreven hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je kunt eten. Al het werk om uit te zoeken hoe je kunt starten is voor je gedaan. Van boodschappenlijstjes tot de recepten. Je kunt daarbij wisselen tussen de dagen, vervangen wat je niet lust dankzij makkelijke overzicht lijsten en het is eenvoudig om samen met je gezin te eten.
Tafel voor twee
Ontdek heerlijke recepten voor twee personen in 'Tafel voor twee' van Bre Graham. Als je graag kookt voor een geliefde, zoals een vriendin of familielid, zie je het liefst bij de eerste hap al een glimlach. Met de gerechten uit 'Tafel voor twee' lukt dat gegarandeerd. Eenvoudig te bereiden gerechten die proeven alsof je er de hele dag mee bezig bent geweest - dat is de filosofie achter de recepten uit dit fijne kookboek. Of je nu snel iets op tafel tovert na een drukke werkdag of juist extra wilt uitpakken met een uitgebreid diner: met de slimme trucs in dit kookboek bereid je in een handomdraai spectaculaire gerechten. Serveer tagliatelle met garnalen en pistache of maak een spinazie-kaastaart met verse kruiden. Meer tijd? Duik dan ook in de tips voor tafelaankleding en menusuggesties. En vergeet de cocktails niet! Bereid in een oogwenk de allerlekkerste tweepersoonsgerechten met 'Tafel voor twee'.
Bre Graham woont in Londen, waar ze leeft van haar liefde voor eten. Zo is ze food writer & editor, host ze food-podcasts en organiseert ze private diners.
Heerlijke gerechten uit de oven
Vegan easy
Shoukran
28 dagen intermittent fasting
Ontdek het intermittent-fastingdieet met '28 dagen intermittent fasting'. Deze complete gids legt uit wat vasten is, hoe je ermee begint en wat voor positieve effecten het heeft op je gezondheid en je lichaam. Door de gemakkelijke weekmenu's en instructies te volgen bouw je het vasten langzaam op. Daarnaast bevat het boek handige eetwissels, praktische boodschappenlijstjes en basisrecepten voor sauzen, spreads en andere gezondheidsboosters. '28 dagen intermittent fasting' is de perfecte introductie voor iedereen die met periodiek vasten wil beginnen.
Ook geïnteresseerd in beginnen met vegetarisch eten? Probeer dan '28 dagen vega'!
Supergezond
Oklava
Oma’s stamp- & stoofpotjes
In 'Oma's stamp- en stoofpotjes' delen de leukste oma's en opa's hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in 'Oma's soep' soepen de show stelen, spelen in 'Oma's stamp- en stoofpotjes' oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa?
'Oma's stamp- en stoofpotjes' staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa's jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. 'Oma's stamp- en stoofpotjes' is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.
Van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma's Soep. Stichting Oma's Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.
Dit kookboek is je beste vriend
Foolproof vis
Share
De beste recepten voor huisgemaakt lekkers
In dit boek vind je niet alleen de beste recepten voor huisgemaakt lekkers, maar ook inspiratie: of het nu gaat om het kweken van groenten en kruiden of het organiseren en stylen van gedenkwaardige etentjes bij je thuis.
Natascha Boudewijn
Culinair auteur en veggie-chef Natascha Boudewijn opende in 2014 de Keuken van Greendelicious, een kookatelier met stadsmoestuin, gevestigd in de oude, bekroonde bollenschuur in Voorschoten. Hiermee biedt Natascha niet alleen inspiratie om de kunst van het eenvoudige koken met louter seizoensgroenten en kruiden te gaan ontdekken, maar creëerde zij ook een bijzondere plek met aandacht genieten van elkaar en van alles wat het leven mooi maakt.
Eten uit de eerlijke moestuin
Ultiem comfortfood
Chilipeper
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.
Natuurlijk afvallen met westerse Ayurveda
Foolproof uit één pan
10,- Aanbieding!
Boerenkool
10,- Aanbieding!
Hem versus haar
Charlie’s Kitchen
Slow
10,- Aanbieding!
I love Stirrin Geschenkpakket
Hemelse hummus
Supergezond
Pizzadeeg
Gezonde thee
10,- Aanbieding!
Picknick
10,- Aanbieding!