Algemeen

50% korting op hele collectie!

Boeken

Prijs
Conditie
Licht beschadigd (19)
Nieuw (2)
Uitvoering
Hardcover (35)
Paperback (6)
Characters
Soort
Thema
Serie
Taal
Nederlands (14)

Toont alle 39 resultaten

Aanbieding!

Zilt en bitter

Licht beschadigd
Ria Loohuizen
 19,95  9,98 In winkelmand
De smaak bitter leek in ons land wat uit het oog verloren te zijn. De opmars van rucola de afgelopen jaren bewijst wel dat een bittere smaak wel degelijk gewaardeerd wordt. Bittere kruiden en groenten als aardpeer, witlof en postelein winnen weer aan populariteit. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore. Dat deze groenten niet alleen lekker zijn maar ook veel voedingswaarde hebben en soms zelfs heilzame kwaliteiten, speelt daarbij een rol.

In 'Zilt en bitter' deelt Ria Loohuizen de cultuurhistorische achtergronden en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absintalsem, boerenwormkruid en cichorei, zeekraal, zeesla en zoutmelde. Zij laat zien hoe en op welke momenten van het jaar men deze weer kan gebruiken op een moderne manier. In honderd heerlijke recepten laat Ria Loohuizen de bijzondere smaken tot hun recht komen in eigenzinnige en verrassende gerechten zoals we van haar gewend zijn. Van hoofdgerechten tot dranken en nagerechten. Kortom: een boek dat een lans breekt voor het bittere, dat uiteindelijk bestaat bij de gratie van het zoete.

Ria Loohuizen bekwaamde zich dertig jaar geleden al in het plukken en bereiden van wilde paddestoelen. Langzamerhand breidde zij haar kennis van eetbare natuurproducten uit tot planten,noten en bessen. In diverse cultuurhistorische boeken over wild eten deelt zij deze kennis met alle (thuis)koks die deze nieuwe manier van eten omarmen. Van haar hand verschenen eerder 'Bos op je bord', 'Kweepeer, mispel en vijg' en 'Bes boven bes'.
Lees verder
Aanbieding!

Bes boven bes

Nieuw
Ria Loohuizen
 20,00  10,00 In winkelmand
‘Bes boven bes’ biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. – Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen – Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven – Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.
Lees verder
Aanbieding!

Spis aan tafel

Licht beschadigd
Mikkel Karstad
 20,00  10,00 In winkelmand
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'

Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten.
Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.

Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren.
Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Lees verder
Aanbieding!

Liever lokaal

Licht beschadigd
Annette Van Ruitenburg
 19,95  9,98 In winkelmand
Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.

Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!

Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
Lees verder
Aanbieding!

de Soepbijbel

Licht beschadigd
Anne Sheasby
 13,99  7,00 In winkelmand
Meer dan 200 verrukkelijke soepen in kleur - een bron van inspiratie voor iedereen. Een keur aan verleidelijke soepen uit de hele wereld, van klassieke Franse vichyssoise tot Hongaarse morellensoep, van Thaise scherpzure garnalensoep tot smakelijke Italiaanse minestrone en van pittige Indiaanse rundvlees-bessensoep tot Amerikaanse oestersoep. Allerlei soorten soepen, zoals koude, romige, gebonden, exotische, kruidige, fruitige, pittige en gevulde soepen. Een uitgebreide inleiding met stap-voor-stapinstructies voor het maken van de perfecte bouillon en tips om de gerechten professioneel af te maken. Met maar liefst circa 800 kleurenfoto's.
Lees verder
Aanbieding!

Dat wordt smullen!

Nieuw
Geronimo Stilton
 13,99  7,00 In winkelmand
Geronimo heeft een wel heel bijzondere opdracht gekregen van de burgemeester van Rokford: een kookboek schrijven met al zijn favoriete recepten erin. Gi-ga-geitenkaas, en of dat gelukt is! Samen met zijn vrienden en familie leert hij je de lekkerste recepten op tafel te zetten. En met dit kookboek is smullen ook nog eens gezond. Bovendien krijg je allerlei tips voor handig en veilig koken!
Dus doe je schort voor en verras vrienden en familie met Geronimo’s, eh… jouw gi-ga-gantisch lekkere gerechten!
Lees verder
Aanbieding!

Gezond vegetarisch koken voor kids

Licht beschadigd
Nicola Graimes
 13,00  6,50 In winkelmand
Meer dan 100 recepten voor spannende maaltijden boordevol gezonde ingrediënten. Snelle, eenvoudige en gezonde doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. De rubriek Kids koken moedigt kinderen aan om zelf aan de slag te gaan in de keuken.

Eenvoudig te volgen recepten voor heerlijke klassiekers en nieuwe ideeën. Boordevol praktisch advies, gezonde tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Recepten voor het ontbijt, het lunchpakket, snacks voor na school, snelle doordeweekse maaltijden, ontspannen weekendgerechten en heerlijke zoete traktaties.
Lees verder

Mijn Ibiza

Licht beschadigd
Sergio Herman
 19,80  9,90 In winkelmand
De beste recepten voor tafels vol gerechten voor familie en vrienden!
Lees verder

Hete pepers

Licht beschadigd
Jeroen Hazebroek
 25,00  12,50 In winkelmand

In zijn nieuwe boek Hete pepers begint bestselllerauteur Jeroen Hazebroek met het zaaien en opkweken van 25 rassen en 4 soorten. Natuurlijk ontbreken tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen niet.
Hete pepers wordt gepeperd door interviews met professionals in de groeisector en de verwerkende industrie. Daarnaast geeft Hazebroek talloze recepten voor sambals en hot sauces en geeft hij tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Dat zijn bekende koks, maar ook professionals en thuiskoks met hun favoriete familierecept.

Lees verder
Aanbieding!

De koolhydraatarme 30 dagen boost

Licht beschadigd
Linda Nordholt
 14,99  7,50 In winkelmand
Slank met Linda - De koolhydraatarme 30 dagen boost beschrijft een koolhydraatarme leefstijl. Daarbij draait het om eten in de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Geschikt voor iedereen die een suikerverslaving herkent en een 'boost' in afvallen wil creëren. Na 30 dagen voel je je fit en energiek en heb je geleerd hoe je leven er uitziet met minder koolhydraten.

Het boek bevat weekmenu's waarin de 6 eetmomenten per dag beschreven staan inclusief de recepten. Per dag staat exact beschreven hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je kunt eten. Al het werk om uit te zoeken hoe je kunt starten is voor je gedaan. Van boodschappenlijstjes tot de recepten. Je kunt daarbij wisselen tussen de dagen, vervangen wat je niet lust dankzij makkelijke overzicht lijsten en het is eenvoudig om samen met je gezin te eten.
Lees verder
Aanbieding!

Tafel voor twee

Licht beschadigd
Bre Graham
 26,99  13,50 In winkelmand

Ontdek heerlijke recepten voor twee personen in 'Tafel voor twee' van Bre Graham. Als je graag kookt voor een geliefde, zoals een vriendin of familielid, zie je het liefst bij de eerste hap al een glimlach. Met de gerechten uit 'Tafel voor twee' lukt dat gegarandeerd. Eenvoudig te bereiden gerechten die proeven alsof je er de hele dag mee bezig bent geweest - dat is de filosofie achter de recepten uit dit fijne kookboek. Of je nu snel iets op tafel tovert na een drukke werkdag of juist extra wilt uitpakken met een uitgebreid diner: met de slimme trucs in dit kookboek bereid je in een handomdraai spectaculaire gerechten. Serveer tagliatelle met garnalen en pistache of maak een spinazie-kaastaart met verse kruiden. Meer tijd? Duik dan ook in de tips voor tafelaankleding en menusuggesties. En vergeet de cocktails niet! Bereid in een oogwenk de allerlekkerste tweepersoonsgerechten met 'Tafel voor twee'.

Bre Graham woont in Londen, waar ze leeft van haar liefde voor eten. Zo is ze food writer & editor, host ze food-podcasts en organiseert ze private diners.

Lees verder
Aanbieding!

Heerlijke gerechten uit de oven

Nieuw
Sue Quinn
 16,99  8,50 In winkelmand
Bakken in een braadslee is de makkelijkste manier om snelle, lekkere maaltijden in de oven te bereiden. In dit boek deelt Sue Quinn - expert op het gebied van de eenvoudige en betaalbare keuken - 70 fantasievolle recepten voor de dagelijkse maaltijden met u. In een braadslee kunt u heerlijke maaltijden bereiden - alles van ontbijtjes (zoals appelpap) en snelle snacks tot smakelijke lunches (zoals kipfajita's en platbrood met gehakt ) en vullende hoofdgerechten (zoals verwarmende gratins, risotto's en gebraad). En uiteraard ontbreken ook het gebak en de desserts niet. Een betere manier om snel en eenvoudig te koken is er niet - geen gedoe, lekker makkelijk en nauwelijks afwas!
Lees verder
Aanbieding!

Vegan easy

Licht beschadigd
Frances Boswell
 16,00  8,00 In winkelmand
Maak de lekkerste vegan gerechten met de recepten uit Vegan Easy! Makkelijk, snel en gezond! Plantaardige keuken Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de plantaardige keuken. Af en toe een dagje of volledig veganistisch is steeds gangbaarder! De gerechten in Vegan easy laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en zelfs heel erg lekker is om veganistisch te eten. Vegan easy Na een korte uitleg hoe je een veganistische maaltijd het beste opbouwt, volgen 87 snelle recepten voor de heerlijkste vegan bowls. In de strakke vormgeving zie je op de linkerpagina de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina het supereenvoudige eindresultaat. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën sauzen, rijst, bonen en granen.
Lees verder
Aanbieding!

Shoukran

Licht beschadigd
Abdel Alaoui
 27,99  14,00 In winkelmand
In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. 'Shoukran' is daarom het perfecte cadeau voor het Suikerfeest. Begin de maaltijd goed met huisgemaakte falafel, een smakelijke meiraapdip of een selectie knapperige bricks. Laat je gasten versteld staan door hen de lekkerste couscous ooit voor te schotelen en sluit af met een speciaal dessert: cheesecake met oranjebloesemwater. In 'Shoukran' voert chef Abdel Alaoui je langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis en geeft hij menig traditioneel gerecht een moderne twist. Met de honderd recepten die dit kookboek rijk is, zet je gegarandeerd een waar Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je duizendmaal zal bedanken. Shoukran!
Lees verder
Aanbieding!

28 dagen intermittent fasting

Clémence Cleave
 19,99  10,00 In winkelmand

Ontdek het intermittent-fastingdieet met '28 dagen intermittent fasting'. Deze complete gids legt uit wat vasten is, hoe je ermee begint en wat voor positieve effecten het heeft op je gezondheid en je lichaam. Door de gemakkelijke weekmenu's en instructies te volgen bouw je het vasten langzaam op. Daarnaast bevat het boek handige eetwissels, praktische boodschappenlijstjes en basisrecepten voor sauzen, spreads en andere gezondheidsboosters. '28 dagen intermittent fasting' is de perfecte introductie voor iedereen die met periodiek vasten wil beginnen.

Ook geïnteresseerd in beginnen met vegetarisch eten? Probeer dan '28 dagen vega'!

Lees verder
Aanbieding!

Supergezond

Fern Green
 19,99  10,00 In winkelmand
Geef je lichaam en gezondheid een opkikker met de recepten uit 'Supergezond'! In deze ultieme gezondheidsgids vind je maar liefst 200 recepten die je lichaam een boost kunnen geven. Boost je brein met een voedzame tonijnsalade, verzorg je buik en darmflora met heerlijke kimchi en versterk je botten met een smakelijke kokossoep. Van je huid, weerstand en hart tot je buik, brein en botten: élk aspect van je lichaam komt aan bod. Zo ontdek je snel alle gezondheidsvoordelen die bepaalde voeding met zich meebrengt. Met 'Supergezond' geef je jezelf de ultieme gezonde boost.
Lees verder
Aanbieding!

Oklava

Selin Kaizim
 16,99  8,50 In winkelmand
De Turks-Cypriotische keuken staat bekend om de explosie aan heerlijke smaken. Selin Kiazim brengt met Oklava ('deegroller') de moderne versie van deze keuken bij u thuis. Met zoete en hartige lekkernijen, kruidige broden en heerlijk frisse visgerechten biedt dit boek een keur aan verrassende recepten. Elk recept wordt geïntroduceerd aan de hand van een klein stukje geschiedenis of een persoonlijke herinnering van de auteur. Als je de foto's in dit boek bekijkt zullen je handen gaan jeuken om zelf aan de slag te gaan!
Lees verder
Aanbieding!

Oma’s stamp- & stoofpotjes

Stichting Oma's Soep
 21,99  11,00 In winkelmand

In 'Oma's stamp- en stoofpotjes' delen de leukste oma's en opa's hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in 'Oma's soep' soepen de show stelen, spelen in 'Oma's stamp- en stoofpotjes' oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa?

'Oma's stamp- en stoofpotjes' staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa's jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. 'Oma's stamp- en stoofpotjes' is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.

Van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma's Soep. Stichting Oma's Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.

Lees verder
Aanbieding!

Dit kookboek is je beste vriend

Lucy Tweed
 24,99  12,50 In winkelmand
'Dit kookboek is je beste vriend' van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven. Het concept: je begint de week vol goede moed én met een gevulde koelkast. Kortom: een week vol heerlijke gerechten ligt binnen handbereik. Je maakt een indrukwekkende raviolisalade, maar dan raken je ingrediënten en ideeën op. Maak je geen zorgen! Kies voor makkelijke biryani met papadums of een heerlijke plaattaart uit de vriezer. En in het weekend? Dán maak je die smakelijke taco's met pulled pork. Lucy Tweed weet als voormalig foodstyliste van Donna Hay als geen ander hoe een makkelijke maaltijd én een overheerlijk feestmaal gemaakt wordt. 'Dit kookboek is je beste vriend' biedt daarom receptinspiratie voor de hele week, voor iedereen.
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof vis

Libby Silbermann
 17,99  9,00 In winkelmand
‘Foolproof vis’ is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van ‘Foolproof uit één pan’. Met ‘Foolproof vis’ verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon, want de recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kúnnen mislukken. Ontspan en geniet van gerechten voor verschillende gelegenheden – van makreelpaté en zeebaars-ceviche tot zalmpakketjes uit de oven en zeevruchten-orzo-paella. Recept na recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. ‘Foolproof vis’ is een onmisbaar kookboek voor iedere visliefhebber.
Lees verder
Aanbieding!

Share

Natascha Boudewijn
 28,99  14,50 In winkelmand
Kom binnen en vier het leven met ons mee: we koken, proeven, kweken en genieten aan lange tafels van elkaars gezelschap. Samen koken, eten & genieten.

De beste recepten voor huisgemaakt lekkers
In dit boek vind je niet alleen de beste recepten voor huisgemaakt lekkers, maar ook inspiratie: of het nu gaat om het kweken van groenten en kruiden of het organiseren en stylen van gedenkwaardige etentjes bij je thuis.

Natascha Boudewijn
Culinair auteur en veggie-chef Natascha Boudewijn opende in 2014 de Keuken van Greendelicious, een kookatelier met stadsmoestuin, gevestigd in de oude, bekroonde bollenschuur in Voorschoten. Hiermee biedt Natascha niet alleen inspiratie om de kunst van het eenvoudige koken met louter seizoensgroenten en kruiden te gaan ontdekken, maar creëerde zij ook een bijzondere plek met aandacht genieten van elkaar en van alles wat het leven mooi maakt.
Lees verder
Aanbieding!

Eten uit de eerlijke moestuin

Annemiek van Deursen
 12,50  6,25 In winkelmand
Bonen tegen de schutting, sla naast de keukendeur. Annemiek van Deursen benut elke centimeter van haar tuintje om haar eigen groenten te telen. Met de oogst en een handjevol basisingrediënten kookt ze heerlijke maaltijden. Vers, gezond en 'het kost geen kneup', zegt ze zelf. Wat zij kan, kun jij ook, of je nu een moestuin hebt of niet. Het idee is dat je eet wat 'ma natuur' geeft: bietjes in februari, courgette in juni. Annemiek legt uit hoe je er in een handomdraai heerlijke gerechten mee maakt. Haar slimme bespaartips, praktische huishoudelijke adviezen en foto's uit eigen keuken krijg je er gratis bij. Annemiek van Deursen heeft duizenden fans die haar dagboek lezen op mijmeringen.nl. Het gaat over haar eenvoudige, zoveel mogelijk zelfvoorzienende leven. Je leest hoe ze pannen spoelt met regenwater en vlierbessen zoekt aan de bosrand. Maar ook hoe ze in haar gemeente Landgraaf een 'consuminderhuis' oprichtte, waar ze mensen leert hoe je tevreden kunt leven met weinig geld. Eten uit de eerlijke moestuin is het vervolg op Annemieks eerdere boek De eerlijke moestuin. Het is het vierde boek in de Genoeg-reeks, een serie boeken die, net als het tijdschrift Genoeg, gaat over rijk leven met weinig, eerlijk delen, kritisch kiezen, vrolijk besparen en zelf maken.
Lees verder
Aanbieding!

Ultiem comfortfood

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
 12,00  6,00 In winkelmand
Geniet van het lekkerste comfortfood met 'Ultiem comfortfood' van Hugh Fearnley-Whittingstall. Na 'Veg!' en 'Heel veel veg!' is Hugh terug met een kookboek vol met heerlijke gerechten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Denk aan pikante pompoen-linzensoep, een smakelijke kip-preitaart en rabarbercrumble. Van soep, stoofpot, taco's en kebab tot hartige én zoete taarten, cakes en koek: 'Ultiem comfortfood' bevat troostrijke recepten van over de hele wereld, voor ieder moment van de dag. 'Ultiem comfortfood' staat vol vis-, vlees- én vega(n) recepten. Dit nieuwe kookboek van Hugh Fearnley-Whittingstall is daarom een must-have voor in iedere keuken.
Lees verder
Aanbieding!

Chilipeper

Nieuw
Mark Wilcox
 15,80  7,90 In winkelmand
Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas – van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.
Lees verder
Aanbieding!

Natuurlijk afvallen met westerse Ayurveda

Nieuw
Sharda F.H. Somer
 15,80  7,90 In winkelmand
Boek Natuurlijk Afvallen Met Westerse Ayurveda geschreven door Sharda F.H. Somer uitgegeven door Panta Rhei Gezondheid algemeen
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof uit één pan

Licht beschadigd
Alan Rosenthal
 17,99  9,00 In winkelmand
Foolproof uit één pan staat vol met de lekkerste eenpansgerechten in alle vormen en maten. Van stoofpotjes tot risotto en van curry’s tot ovenschotels. De 60 fantastische recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kunnen mislukken! Dus pak een pan en maak vol vertrouwen een heerlijke Thaise curry met zalm, zoete aardappel & mais of spaghetti met venkel, citroen & munt. Of leef je uit op gebakken gember-chilirijst met varkensgehakt. En zoek je nog een pefecte zoete afsluiter van de maaltijd? Maak dan eens gebakken peren met chocolade & sinaasappel-amandelkruimels of een heerlijke cake met aardbei, limoen & vlierbloesem. Elk recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Boerenkool

Licht beschadigd
Amelia Wasiliev
Nieuwprijs Onze prijs: 6,99 In winkelmand
Boerenkool superfood heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan groene hummus, boerenkoolchips, gegrilde garnalentaco's en Griekse boerenkoolsalade, maar ook aan groene smoothies en reinigende shots. Boerenkool superfood nummer 1!
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Hem versus haar

Licht beschadigd
Ellen Hoog
Nieuwprijs Onze prijs: 4,99 In winkelmand
Smoor de keukendiscussies met de heerlijke recepten uit 'Hem versus haar' Samenleven met je partner kan natuurlijk één groot feest zijn, maar in de keuken ontstaan nog wel eens discussies. Hockeyster Ellen Hoog en haar man Kelvin de Lang weten hier alles van. Zo eet zij graag plantaardig met veel groente, fruit en af en toe vis. Hij wil juist graag extra koolhydraten, eiwitten en zo nu en dan een stukje vlees. Gelukkig hebben ze dé oplossing voor stellen die hier ook mee worstelen: in Hem versus haar staan heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor met een twist voor hem en haar. Met dezelfde basis maak je twee verschillende gerechten zodat jullie beiden kunnen genieten. Maak bijvoorbeeld portobello’s met parelcousous en spinazie met voor haar geitenkaas en rucolapesto en voor hem spicy gehakt en gesmolten kaas. Of burgers met avocado met voor haar een kabeljauwburger en voor hem een traditionele runderburger. Sluit af met lekkere red velvet pannenkoeken met fruit voor haar en American pancakes met stroop en poedersuiker voor hem. Met af en toe met een mini-portie voor dochter(tje) Bowie.
Lees verder
Aanbieding!

Charlie’s Kitchen

Licht beschadigd
Charlotte de Jong
 13,99  7,00 In winkelmand
Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans en positiviteit. Na haar burn-out heeft Charlotte de Jong het haar missie gemaakt om anderen te helpen aan een energiek leven waarin genieten voorop staat. Belangrijk voor een leven in balans is goed voor je lichaam zorgen door gezond eten en beweging, maar juist ook af en toe een avond op de bank ploffen met een chocoladereep. Natuurlijk mag een goed glas wijn en een echt gesprek niet ontbreken. Dat is wat Charlotte noemt met elkaar verbinden en in balans zijn! In dit kookboek staan lekkere, snelle, voedzame en makkelijke gerechten die ervoor zorgen dat je gedurende de dag genoeg brandstof hebt. Denk aan overnight oats met blauwe bessen, een healthy clubsandwich met kip of runderreepjes met pompoen en quinoa.
Lees verder
Aanbieding!

Slow

Licht beschadigd
Georgina Hayden
 25,99  13,00 In winkelmand
Echt lekker eten heeft aandacht en tijd nodig. Slow viert de liefde en tijd die je in het bereiden van een maaltijd stopt. Kom tot rust en laad op met de heerlijke gerechten uit Slow. De liefde voor eten In Slow vind je altijd een recept dat bij jouw stemming past. Of je nou een romige havermoutpap maakt voor het ontbijt, of een langzaam gegaard kippetje bij het diner. Als je het met liefde en aandacht maakt, smaakt alles beter! Ontstressen, kalmeren en opladen Georgina Hayden werkt al tien jaar samen met Jamie Oliver. Ze raakt in haar recepten precies dat waar het om draait bij lekker koken. Haar gerechten helpen ons ontstressen, kalmeren en weer op te laden. Slow draait om liefdevolle recepten die het leven vieren! 'Een nieuwe moderne klassieker - ronduit een zinderend kookboek!' - Jamie Oliver
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

I love Stirrin Geschenkpakket

Licht beschadigd
Nieuwprijs Onze prijs: 9,99 In winkelmand
Verlang je ook zo naar die lange, lome zomerdagen waarop niets hoeft en alles mag? Ontspannen met familie en vrienden rond de tuintafel. Met deze stoere culinaire geschenkdoos ben je perfect voorbereid en kom je direct in de juiste sfeer. Het cadeaupakket bestaat uit een stoere omdoos van kraftkarton in de vorm van een groot boek. Als je het omslag openslaat, vind je binnenin handige accessoires en een prachtig kookboek vol weetjes en tips, leuke ideeën en natuurlijk heerlijke recepten voor feestelijke cocktails in alle soortenen smaken. Breng de flessen naar buiten en en stirrin'!
Lees verder
Aanbieding!

Hemelse hummus

Licht beschadigd
Dunja Gulin
 14,00  7,00 In winkelmand
Hummus is ontzettend populair, zowel bij veganisten als bij alleseters. En dat is terecht, want deze spread van kikkererwten is een echte alleskunner: lekker als dip of broodbeleg, maar ook geschikt voor in sauzen en zoete gerechten. Dunja Gulin, afkomstig uit Istrië en hummus-expert, bedacht naast de klassiekers ook nieuwe smaakcombinaties. Denk aan hummus met ananas en mango of walnoot-paprika-hummus. Ook bedacht ze manieren om hummus in gerechten te verwerken, zoals een hummuspizza!
Lees verder
Aanbieding!

Supergezond

Licht beschadigd
Sue Quinn
 13,99  7,00 In winkelmand
In Supergezond staan 64 supergezonde recepten met superfoods als boerenkool, zeewier, cacao en avocado. Ieder supergezond gerecht zit dan ook boordevol vitamines, mineralen, anti-oxidanten en krachtige voedingsstoffen. Met bijvoorbeeld superaardbeienjam, risotto van bloemkool of tortillapizza is het heel makkelijk een supergezonde maaltijd op tafel te zetten.
Lees verder
Aanbieding!

Pizzadeeg

Licht beschadigd
Guillaume Marinette
 15,99  8,00 In winkelmand
Een feestje? Of onverwachts bezoek? Met de recepten in dit boek maak je in een mum van tijd de heerlijkste hapjes met pizzadeeg. Van pizzabagels en bologneserolletjes tot pizzaballetjes en een ricottavlecht met ham. De voorbereiding kost je weinig tijd en de oven doet de rest.
Lees verder
Aanbieding!

Gezonde thee

Licht beschadigd
Fern Green
 14,99  7,50 In winkelmand
In Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Picknick

Licht beschadigd
Suzy Ashford
Nieuwprijs Onze prijs: 4,99 In winkelmand
n Picknick staan heel veel makkelijke recepten die je inspiratie geven voor een heerlijk luxe picknickuitje. Luxe picknick De allereerste zonnestraaltjes in de lente, een prachtige zomeravond of een zonnige herfstdag: ze nodigen allemaal uit tot één ding: een verrukkelijke picknick. In Picknick staan heel veel makkelijke recepten die je inspiratie geven voor een heerlijk picknickuitje. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën snacks, gerechten om te delen, salades, zoet en drankjes. Zomerse chique recepten In het kookboek Picknick vind je chique gerechtjes zoals pissaladière - knapperige pizza van gekarameliseerde uitjes, olijven en ansjovis - en terrine van varkensvlees en pistache. Maar ook traditionele picknicktoppers zoals quiche met spinazie en gruyère, en zelfgemaakte citroenlimonade ontbreken niet.
Lees verder
Aanbieding!

Pasta easy

Licht beschadigd
Arianne Raamstijn;Vivian Lui
 12,00  6,00 In winkelmand
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Groene sapjes

Licht beschadigd
Barbara Luijken;Fern Green
Nieuwprijs Onze prijs: 4,99 In winkelmand
Heerlijke, gezonde groene sapjes maak je zelf. Met heel veel vers fruit en groenten, maar ook met minder voor de hand liggende ingrediënten als aloë vera, superfoods en andere verantwoorde ingrediënten. Op elke overzich-telijke spread worden per recept alle ingrediënten getoond. De positieve werkingen van alle onderdelen worden duidelijk in beeld gebracht. Met niet meer dan een blender of een sapcentrifuge werk je zonder moeite naar een nog betere gezondheid toe!
Lees verder