Toont alle 31 resultaten
Jamie in 30 minuten
Virgin to veteran
Virgin to Veteran is een kookboek met een twist. Volg deze eigentijdse masterclass en je zult koken met een berg aan zelfvertrouwen. Stap voor stap leer je alles over snijtechnieken en kookprocessen, maar ook thema's als de oorsprong van producten, de verkrijgbaarheid van ingrediënten in bepaalde seizoenen en de geheimen van hoe je gerechten mooi kunt presenteren komen aan bod.
Van fast food tot slow food, van gezonde tot gulzige recepten en voor iedere stemming en lifestyle en voor elk budget. Bij alle basisgerechten worden variatiemogelijkheden gegeven om je kookrepertoire in een oogwenk te kunnen uitbreiden. Krijg het maken van een goede Coq au Vin onder de knie en binnen mum van tijd maak je ook een heerlijke Chicken Pie.
Virgin to Veteran leert je de vaardigheden, technieken en recepten om briljante maaltijden op tafel te kunnen zetten!
'Van een checklist voor de keukenla tot de beste tips voor je inkopen; alles wordt in dit boek uitgelegd. En dan de recepten: lekkere klassiekers met twist, met bij elk een variatietip... en nog een en nóg een. Wat is Sam Stern gul en wat valt er veel te beleven in dit boek!' delicious.
'Sam Stern voorziet, in de traditie van Jamie Oliver, zijn gemakkelijke recepten van persoonlijk commentaar. Allemaal even smakelijk.' NRC Handelsblad
Eten!
Dichten is net als koken: ‘je pleurt maar wat in de pan / als je koken kan,’ aldus Riekus Waskowksy. Dat is zeer waar. Sylvia Witteman groeide op als gefrustreerde lekkerbek in het culinaire vacuüm van een gezin waar voornamelijk aardappelen, groente en vlees op tafel kwamen. Desondanks, of juist daardoor, ontwikkelde ze een grote liefde voor koken en eten, die nog verder werd aangewakkerd tijdens haar arme studententijd en haar verblijf in diverse buitenlanden.
Als autodidact leerde ze met vallen, opstaan en veel improviseren de fijne kneepjes van echt lekker koken, zonder flauwekul. Dat leidde via een kookrubriek in de Volkskrant tot diverse populaire kookboeken, zoals Koken met Sylvia Witteman en Armeluiseten. In dit nieuwe kookboek legt Witteman op de haar bekende humoristische ‘no nonsense’-manier aan elke beginner uit waar het nu eigenlijk om gaat in de keuken, en vooral: hoe het moet. Begrijpelijk voor iedereen, van de prille student-op-kamers tot de pas gescheiden pensionado die zich opeens in zijn eentje achter het fornuis staat af te vragen: ‘Kóókt dit water?’
Paddenstoelen
Vers uit de oven
'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en een aantal voor speciale gelegenheden. Haal meer uit je oven dan tot nu toe en bereid de lekkerste ontbijtjes, lunchgerechten en hartige snacks, avondeten en zoet.
De zilveren Lepel Kookschool Dolci
De Zilveren Lepel Kookschool leert je écht Italiaans koken
De Zilveren Lepel Kookschool Dolci bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse taarten, cakes en koekjes. Je vindt in dit boek recepten voor de knapperigste cantuccini en amaretti, maar ook voor citroencupcakes, ricottataart en aardbeientaart met zabaglione. Stap-voor-stapfoto's, technieken, informatie over ingrediënten en bij elk recept een smakelijke foto.
De Zilveren Lepel Kookschool is een budgetvriendelijke serie basiskookboeken met recepten van de gerespecteerde experts van De Zilveren Lepel, het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 60 jaar. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
‘Geen Italiaanse keuken zonder Il cucchiaio d’argento dus. Ook niet in Nederland.’
Smaak van Italië over De Zilveren Lepel
Een krat vol recepten
Voor dit boek selecteerde Eefje per seizoen en per groente de allerbeste recepten: verrassende, originele maar ook gewoon snelle en praktische recepten. Voor drukke weekdagen, en voor als je wat meer tijd hebt in het weekend. Eindelijk hoeven we nooit meer te denken: wat moet ik nu weer met die pastinaak of broccoli? Een boek vol evergreens.
30 receptkaarten – Borrel
Met de 30 receptkaarten uit 'Borrel' zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de keuken in te duiken. Van carpacciowraps met zelfgemaakte pesto of flammkuchen tot sushibites of ricottadip uit de oven - de recepten in deze box laten je zien hoe je borrelplanken samenstelt met voor ieder wat wils. Met de receptkaarten van 'Borrel' zet iedereen gegarandeerd lekkere borrelhapjes op de borrelplank.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
Dressing & vinaigrette
Soep!
Prijs: 14,95
ISBN: 978-90-76218-58-8
Uitvoering: hardcover
Omvang: 180 p.
Formaat: 210 x 210 mm
Soep is hartverwarmend en staat voor nostalgie, gemak en genot. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon een oer-Hollandse groentesoep met ballen; Soep! geeft meer dan 80 overheerlijke recepten voor iedereen die gezond en gevarieerd wil eten op elk moment van de dag. En welke soep u ook kiest, hij smaakt beslist naar meer!
De saladebijbel
Rijst & Risotto
Rijst vormt het basisvoedsel voor miljarden mensen en wordt al 15.000 jaar verbouwd. Hoeveel prachtige rijstgerechten moeten er wel niet bestaan? Toch zien wij rijst meestal als bijgerecht, simpel gekookt als vervanging voor aardappelen of pasta. In dit boek vind je veertig recepten waarin voor rijst nu eens de hoofdrol is weggelegd.
Wining&Dining-kok Thea Spierings laat zien how je rijstsoorten uit de hele wereld optimal lot hum recht laat zien hoe je rijstsoorten uit de hele wereld optimal tot hun recht laat komen. Speciale aandacht besteedt ze aan haar favoriete rijstgerecht:risotto. Met haar tips en trucs maak je perfect smeu risotto en vele andere originele rijstgerechten. Een boekje vol inspiratie: rijst hoeft nooit meer saai te zijn!
Pasta & Noedels
Italiaanse pasta en Aziatische noedels delen eenzelfde filosofie: behandel ze met zorg en aandacht, maar houd het simpel en laat de pure smaken voor zichzelf spreken. Geen wonder dat ze perfect passen in onze moderne keuken, die licht, smaakvol en niet te ingewikkeld moet zijn. Dit eeuwenoude basisvoedsel is nog helemaal van deze tijd!
Wining&Dining-kok Thea Spierings onthult veertig van haar favoriete recepten metal die verschillendedeegwaren. Vangeurige Thaise noedelsoep tot fijne spaghetti met garnaaltjes en tomaat... Haar inspiratie komt uit alle windstreken, maar allemaal zijn ze gezond, verrassend en eenvoudig te bereiden. Met Thea's tips en aanwijzingen laat je pasta en noedels schitteren als nooit tevoren!
Het groene kookboek
Zilveren Lepel
'Hoeveel nieuwe kookboeken ik ook binnenkrijg, er zijn er altijd een paar die ik blijf openslaan, hoe lang is ze ook al heb. De Zilveren Lepel, hét naslagwerk van de Italiaanse keuken, is zo'n kookboek.' Sam de Voogt - NRC
Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel.
Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.
Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Uiteraard met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, menugang en de Italiaanse en Nederlandse receptnamen. Dit is het enige boek dat de liefhebber van Italiaans koken nodig heeft!
'Het is de afgelopen week de keuken nog niet uit geweest, en ik betwijfel of het de boekenkast ooit gaat halen.' Janneke Vreugdenhil, NRC.next
'De bijbel van de Italiaanse keuken.' Foodies
Trendy food, chef het zelf – Bubble tea
Met 'Bubble tea' leer jij je favoriete drankje - inclusief bubbels - zelf maken! Bubble tea is ongekend populair én superlekker. Met de handige recepten uit dit boek leer je in een mum van tijd hoe je zelf dit heerlijke drankje klaarmaakt, zonder dat je naar je favoriete bubble tea-shop hoeft. Experimenteer erop los: van matchathee met chewy tapiocabubbels tot tropische bubble tea met popping boba die wanneer ze barsten heerlijk naar passievrucht smaken. Al je favoriete smaken zoals taro, brown sugar én matcha komen aan bod. Verwen jezelf met een bubble tea (to go) of maak indruk op je vrienden en familie met deze bijzondere drankjes.
Meer trendy food ontdekken? Duik dan ook in 'Ramen'!
Superfit
De koolhydraatarme 30 dagen boost
Het boek bevat weekmenu's waarin de 6 eetmomenten per dag beschreven staan inclusief de recepten. Per dag staat exact beschreven hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je kunt eten. Al het werk om uit te zoeken hoe je kunt starten is voor je gedaan. Van boodschappenlijstjes tot de recepten. Je kunt daarbij wisselen tussen de dagen, vervangen wat je niet lust dankzij makkelijke overzicht lijsten en het is eenvoudig om samen met je gezin te eten.
Soep
Supergezond
Oma’s stamp- & stoofpotjes
In 'Oma's stamp- en stoofpotjes' delen de leukste oma's en opa's hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in 'Oma's soep' soepen de show stelen, spelen in 'Oma's stamp- en stoofpotjes' oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa?
'Oma's stamp- en stoofpotjes' staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa's jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. 'Oma's stamp- en stoofpotjes' is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.
Van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma's Soep. Stichting Oma's Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.
Dit kookboek is je beste vriend
10,- Aanbieding!
Ultiem comfortfood
Chilipeper
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.