Koken & Eten

50% korting op hele collectie!

Boeken

Prijs
Conditie
Licht beschadigd (29)
Nieuw (2)
Uitvoering
Hardcover (53)
Paperback (10)
Characters
Soort
Thema
Serie
Taal
Nederlands (25)

Resultaat 1–40 van de 57 resultaten wordt getoond

Aanbieding!

Zilt en bitter

Licht beschadigd
Ria Loohuizen
 19,95  9,98 In winkelmand
De smaak bitter leek in ons land wat uit het oog verloren te zijn. De opmars van rucola de afgelopen jaren bewijst wel dat een bittere smaak wel degelijk gewaardeerd wordt. Bittere kruiden en groenten als aardpeer, witlof en postelein winnen weer aan populariteit. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore. Dat deze groenten niet alleen lekker zijn maar ook veel voedingswaarde hebben en soms zelfs heilzame kwaliteiten, speelt daarbij een rol.

In 'Zilt en bitter' deelt Ria Loohuizen de cultuurhistorische achtergronden en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absintalsem, boerenwormkruid en cichorei, zeekraal, zeesla en zoutmelde. Zij laat zien hoe en op welke momenten van het jaar men deze weer kan gebruiken op een moderne manier. In honderd heerlijke recepten laat Ria Loohuizen de bijzondere smaken tot hun recht komen in eigenzinnige en verrassende gerechten zoals we van haar gewend zijn. Van hoofdgerechten tot dranken en nagerechten. Kortom: een boek dat een lans breekt voor het bittere, dat uiteindelijk bestaat bij de gratie van het zoete.

Ria Loohuizen bekwaamde zich dertig jaar geleden al in het plukken en bereiden van wilde paddestoelen. Langzamerhand breidde zij haar kennis van eetbare natuurproducten uit tot planten,noten en bessen. In diverse cultuurhistorische boeken over wild eten deelt zij deze kennis met alle (thuis)koks die deze nieuwe manier van eten omarmen. Van haar hand verschenen eerder 'Bos op je bord', 'Kweepeer, mispel en vijg' en 'Bes boven bes'.
Lees verder
Aanbieding!

Bes boven bes

Nieuw
Ria Loohuizen
 20,00  10,00 In winkelmand
‘Bes boven bes’ biedt een overzicht van wilde bessen en kweekbessen, met een beschrijving van vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis, een botanisch profiel en aanwijzingen voor het zelf telen in de tuin. – Uniek boek met een overzicht van wilde en kweekbessen, van aalbes tot zuurbes met vindplaatsen, cultuurgeschiedenis, botanisch profiel en aanwijzingen voor zelf telen – Op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven – Met maar liefst 100 originele en smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer.
Lees verder
Aanbieding!

Spis aan tafel

Licht beschadigd
Mikkel Karstad
 20,00  10,00 In winkelmand
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'

Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten.
Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.

Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren.
Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Lees verder
Aanbieding!

7 minuten in de keuken – Bakplaat

Licht beschadigd
Stéphanie De Turckheim
 15,98  7,99 In winkelmand
- Omdat je niet altijd uren in de keuken kunt staan.

- Omdat jij tijd hebt voor andere dingen, terwijl de oven het werk doet.

- Omdat een bakplaatgerecht altijd een lekkere en kleurrijke maaltijd oplevert.

3 goede redenen om met slechts 7 minuten voorbereidingstijd een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Daarna rest je nog maar 1 ding: smullen!
Lees verder
Aanbieding!

Liever lokaal

Licht beschadigd
Annette Van Ruitenburg
 19,95  9,98 In winkelmand
Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten - dat is waar 'Liever lokaal' over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen - van hooikoorts tot filemeldingen - maar vreemd genoeg niet: 'de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!' 'Liever lokaal' is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder - om over de vervuilende 'foodmiles' nog maar niet te spreken.

Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer 'terroir' en meestal ook meer smaak!

Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.
Lees verder
Aanbieding!

de Soepbijbel

Licht beschadigd
Anne Sheasby
 13,99  7,00 In winkelmand
Meer dan 200 verrukkelijke soepen in kleur - een bron van inspiratie voor iedereen. Een keur aan verleidelijke soepen uit de hele wereld, van klassieke Franse vichyssoise tot Hongaarse morellensoep, van Thaise scherpzure garnalensoep tot smakelijke Italiaanse minestrone en van pittige Indiaanse rundvlees-bessensoep tot Amerikaanse oestersoep. Allerlei soorten soepen, zoals koude, romige, gebonden, exotische, kruidige, fruitige, pittige en gevulde soepen. Een uitgebreide inleiding met stap-voor-stapinstructies voor het maken van de perfecte bouillon en tips om de gerechten professioneel af te maken. Met maar liefst circa 800 kleurenfoto's.
Lees verder
Aanbieding!

Dat wordt smullen!

Nieuw
Geronimo Stilton
 13,99  7,00 In winkelmand
Geronimo heeft een wel heel bijzondere opdracht gekregen van de burgemeester van Rokford: een kookboek schrijven met al zijn favoriete recepten erin. Gi-ga-geitenkaas, en of dat gelukt is! Samen met zijn vrienden en familie leert hij je de lekkerste recepten op tafel te zetten. En met dit kookboek is smullen ook nog eens gezond. Bovendien krijg je allerlei tips voor handig en veilig koken!
Dus doe je schort voor en verras vrienden en familie met Geronimo’s, eh… jouw gi-ga-gantisch lekkere gerechten!
Lees verder
Aanbieding!

Gezond vegetarisch koken voor kids

Licht beschadigd
Nicola Graimes
 13,00  6,50 In winkelmand
Meer dan 100 recepten voor spannende maaltijden boordevol gezonde ingrediënten. Snelle, eenvoudige en gezonde doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. De rubriek Kids koken moedigt kinderen aan om zelf aan de slag te gaan in de keuken.

Eenvoudig te volgen recepten voor heerlijke klassiekers en nieuwe ideeën. Boordevol praktisch advies, gezonde tips en gerechten die je van tevoren kunt maken. Recepten voor het ontbijt, het lunchpakket, snacks voor na school, snelle doordeweekse maaltijden, ontspannen weekendgerechten en heerlijke zoete traktaties.
Lees verder

Mijn Ibiza

Licht beschadigd
Sergio Herman
 19,80  9,90 In winkelmand
De beste recepten voor tafels vol gerechten voor familie en vrienden!
Lees verder
Aanbieding!

Baru Belanda

Licht beschadigd
Pascal Jalhay
 25,00  12,50 In winkelmand
In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.

Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.

Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).

PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.
Lees verder

Hete pepers

Licht beschadigd
Jeroen Hazebroek
 25,00  12,50 In winkelmand

In zijn nieuwe boek Hete pepers begint bestselllerauteur Jeroen Hazebroek met het zaaien en opkweken van 25 rassen en 4 soorten. Natuurlijk ontbreken tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen niet.
Hete pepers wordt gepeperd door interviews met professionals in de groeisector en de verwerkende industrie. Daarnaast geeft Hazebroek talloze recepten voor sambals en hot sauces en geeft hij tips om de pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Dat zijn bekende koks, maar ook professionals en thuiskoks met hun favoriete familierecept.

Lees verder
Aanbieding!

Super groen – Hummus

Licht beschadigd
Fern Green
 15,80  7,90 In winkelmand
Of je nu je groenten erin dipt, je scones ermee besmeert, of ze gewoon op je brood doet: tussen deze heerlijke, gezonde spreads en dips zit er altijd wel een voor jou! Ze zijn bovendien bijna allemaal in een handomdraai te maken en leveren veel supergezonde voedingsstoffen. Daarnaast vind je in dit boek recepten om je eigen brood, crackers, wafels en meer mee te maken, zodat je altijd iets hebt om te besmeren of mee te dippen.
Lees verder
Aanbieding!

Happy Food

 19,80  9,90 In winkelmand
Bettina’s filosofie is eenvoudig: eten moet ons gelukkig maken. En dat is precies wat er gebeurt als je van bijvoorbeeld de stevige boekweitwafels, heerlijke Koreaanse pannenkoeken, smakelijke snelle curry of zoete hazelnootballetjes. Heb je voorgenomen om meer groenten te eten of een volledig vegan dieet te volgen, maar wil je geen concessies doen aan de smaak? Dan is dit boek een must have! Gerechten zonder vlees hoeven niet duur te zijn en je kunt de ingrediënten voor deze recepten gewoon in de supermarkt halen. Happy Food helpt je door drukke dagen heen en bevat recepten voor ontbijt, lunch, diner, eenpersoonsmaaltijden, nagerechten en snacks.
Lees verder
Aanbieding!

De koolhydraatarme 30 dagen boost

Licht beschadigd
Linda Nordholt
 14,99  7,50 In winkelmand
Slank met Linda - De koolhydraatarme 30 dagen boost beschrijft een koolhydraatarme leefstijl. Daarbij draait het om eten in de juiste balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Geschikt voor iedereen die een suikerverslaving herkent en een 'boost' in afvallen wil creëren. Na 30 dagen voel je je fit en energiek en heb je geleerd hoe je leven er uitziet met minder koolhydraten.

Het boek bevat weekmenu's waarin de 6 eetmomenten per dag beschreven staan inclusief de recepten. Per dag staat exact beschreven hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je kunt eten. Al het werk om uit te zoeken hoe je kunt starten is voor je gedaan. Van boodschappenlijstjes tot de recepten. Je kunt daarbij wisselen tussen de dagen, vervangen wat je niet lust dankzij makkelijke overzicht lijsten en het is eenvoudig om samen met je gezin te eten.
Lees verder
Aanbieding!

Tafel voor twee

Licht beschadigd
Bre Graham
 26,99  13,50 In winkelmand

Ontdek heerlijke recepten voor twee personen in 'Tafel voor twee' van Bre Graham. Als je graag kookt voor een geliefde, zoals een vriendin of familielid, zie je het liefst bij de eerste hap al een glimlach. Met de gerechten uit 'Tafel voor twee' lukt dat gegarandeerd. Eenvoudig te bereiden gerechten die proeven alsof je er de hele dag mee bezig bent geweest - dat is de filosofie achter de recepten uit dit fijne kookboek. Of je nu snel iets op tafel tovert na een drukke werkdag of juist extra wilt uitpakken met een uitgebreid diner: met de slimme trucs in dit kookboek bereid je in een handomdraai spectaculaire gerechten. Serveer tagliatelle met garnalen en pistache of maak een spinazie-kaastaart met verse kruiden. Meer tijd? Duik dan ook in de tips voor tafelaankleding en menusuggesties. En vergeet de cocktails niet! Bereid in een oogwenk de allerlekkerste tweepersoonsgerechten met 'Tafel voor twee'.

Bre Graham woont in Londen, waar ze leeft van haar liefde voor eten. Zo is ze food writer & editor, host ze food-podcasts en organiseert ze private diners.

Lees verder
Aanbieding!

Heerlijke gerechten uit de oven

Nieuw
Sue Quinn
 16,99  8,50 In winkelmand
Bakken in een braadslee is de makkelijkste manier om snelle, lekkere maaltijden in de oven te bereiden. In dit boek deelt Sue Quinn - expert op het gebied van de eenvoudige en betaalbare keuken - 70 fantasievolle recepten voor de dagelijkse maaltijden met u. In een braadslee kunt u heerlijke maaltijden bereiden - alles van ontbijtjes (zoals appelpap) en snelle snacks tot smakelijke lunches (zoals kipfajita's en platbrood met gehakt ) en vullende hoofdgerechten (zoals verwarmende gratins, risotto's en gebraad). En uiteraard ontbreken ook het gebak en de desserts niet. Een betere manier om snel en eenvoudig te koken is er niet - geen gedoe, lekker makkelijk en nauwelijks afwas!
Lees verder
Aanbieding!

Vegan easy

Licht beschadigd
Frances Boswell
 16,00  8,00 In winkelmand
Maak de lekkerste vegan gerechten met de recepten uit Vegan Easy! Makkelijk, snel en gezond! Plantaardige keuken Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de plantaardige keuken. Af en toe een dagje of volledig veganistisch is steeds gangbaarder! De gerechten in Vegan easy laten zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en zelfs heel erg lekker is om veganistisch te eten. Vegan easy Na een korte uitleg hoe je een veganistische maaltijd het beste opbouwt, volgen 87 snelle recepten voor de heerlijkste vegan bowls. In de strakke vormgeving zie je op de linkerpagina de (weinige!) ingrediënten afgebeeld en op de rechterpagina het supereenvoudige eindresultaat. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën sauzen, rijst, bonen en granen.
Lees verder
Aanbieding!

Elke dag bakdag

Licht beschadigd
Jayne Jubb
 28,99  14,50 In winkelmand
In 'Elke dag Bakdag' geeft Jayne Jubb je smoesjes om iedere dag iets lekkers te bakken. Van luxe en gewone broden tot zoete taarten en cakes: vanuit haar geliefde thuisbakkerij BuiksloterBakery laat Jayne je genieten van lekkernijen voor álle feestdagen. Van Sakura kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot sinaasappel-speltcake om de verjaardag van onze koning te vieren. In elk hoofdstuk van dit bakboek vind je ook anytimers, die altijd kunnen - maar eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alle recepten in dit boek. Zo kun je élke dag een heerlijk baksel op tafel te zetten, voor welke gelegenheid dan ook. 'Elke dag Bakdag' is daarom perfect voor iedereen die een excuus zoekt om te bakken.
Lees verder
Aanbieding!

Shoukran

Licht beschadigd
Abdel Alaoui
 27,99  14,00 In winkelmand
In 'Shoukran' van Abdel Alaoui vind je de allerlekkerste Marokkaanse recepten voor de hele familie, zodat je iedere dag samen kunt genieten van heerlijke gerechten vol kleur en smaak. 'Shoukran' is daarom het perfecte cadeau voor het Suikerfeest. Begin de maaltijd goed met huisgemaakte falafel, een smakelijke meiraapdip of een selectie knapperige bricks. Laat je gasten versteld staan door hen de lekkerste couscous ooit voor te schotelen en sluit af met een speciaal dessert: cheesecake met oranjebloesemwater. In 'Shoukran' voert chef Abdel Alaoui je langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis en geeft hij menig traditioneel gerecht een moderne twist. Met de honderd recepten die dit kookboek rijk is, zet je gegarandeerd een waar Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je duizendmaal zal bedanken. Shoukran!
Lees verder
Aanbieding!

28 dagen intermittent fasting

Clémence Cleave
 19,99  10,00 In winkelmand

Ontdek het intermittent-fastingdieet met '28 dagen intermittent fasting'. Deze complete gids legt uit wat vasten is, hoe je ermee begint en wat voor positieve effecten het heeft op je gezondheid en je lichaam. Door de gemakkelijke weekmenu's en instructies te volgen bouw je het vasten langzaam op. Daarnaast bevat het boek handige eetwissels, praktische boodschappenlijstjes en basisrecepten voor sauzen, spreads en andere gezondheidsboosters. '28 dagen intermittent fasting' is de perfecte introductie voor iedereen die met periodiek vasten wil beginnen.

Ook geïnteresseerd in beginnen met vegetarisch eten? Probeer dan '28 dagen vega'!

Lees verder
Aanbieding!

Supergezond

Fern Green
 19,99  10,00 In winkelmand
Geef je lichaam en gezondheid een opkikker met de recepten uit 'Supergezond'! In deze ultieme gezondheidsgids vind je maar liefst 200 recepten die je lichaam een boost kunnen geven. Boost je brein met een voedzame tonijnsalade, verzorg je buik en darmflora met heerlijke kimchi en versterk je botten met een smakelijke kokossoep. Van je huid, weerstand en hart tot je buik, brein en botten: élk aspect van je lichaam komt aan bod. Zo ontdek je snel alle gezondheidsvoordelen die bepaalde voeding met zich meebrengt. Met 'Supergezond' geef je jezelf de ultieme gezonde boost.
Lees verder
Aanbieding!

Bakplaat-serie – India Express

Rukmini Iyer
 20,00  10,00 In winkelmand

Ontdek makkelijke Indiase gerechten met 'India Express' van de koningin van de bakplaten: Rukmini Iyer. In 'India Express' laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet.

Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry's. Soms met een twist, soms klassiek. 'India Express' van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaat-boeken.

Lees verder
Aanbieding!

Bak & relax

Jessica Elliott Dennison
 20,00  10,00 In winkelmand
Heerlijke hartige en zoete lekkernijen in een handomdraai op tafel zetten? Dat lukt met 'Bak & relax' van Jessica Elliott Dennison. In dit sfeervolle bakboek staan allerlei makkelijke hartige en zoete recepten waarmee je met weinig inspanning én weinig afwas iets heerlijks kan maken. Denk aan knapperige havermoutbroodjes op zondagochtend of een luxueuze vijg-hazelnoot-chocoladetaart voor je gasten bij de thee. Of wat dacht je van een frisse yoghurtcake of een appel-frangipane-galette? Met 'Bak & relax' lukt het je de lekkerste baksels te maken op ieder moment van de dag én zonder veel gedoe. Dit kookboek is daarom perfect voor iedere thuisbakker die dol is op bakken en die heerlijke zoete en hartige lekkernijen in een mum van tijd op tafel wil zetten. Kortom: bak & relax!
Lees verder
Aanbieding!

Oklava

Selin Kaizim
 16,99  8,50 In winkelmand
De Turks-Cypriotische keuken staat bekend om de explosie aan heerlijke smaken. Selin Kiazim brengt met Oklava ('deegroller') de moderne versie van deze keuken bij u thuis. Met zoete en hartige lekkernijen, kruidige broden en heerlijk frisse visgerechten biedt dit boek een keur aan verrassende recepten. Elk recept wordt geïntroduceerd aan de hand van een klein stukje geschiedenis of een persoonlijke herinnering van de auteur. Als je de foto's in dit boek bekijkt zullen je handen gaan jeuken om zelf aan de slag te gaan!
Lees verder
Aanbieding!

Oma’s stamp- & stoofpotjes

Stichting Oma's Soep
 21,99  11,00 In winkelmand

In 'Oma's stamp- en stoofpotjes' delen de leukste oma's en opa's hun persoonlijke verhalen en authentieke recepten. Waar in 'Oma's soep' soepen de show stelen, spelen in 'Oma's stamp- en stoofpotjes' oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. Wie is er nou niet dol op de stamppot van oma of opa?

'Oma's stamp- en stoofpotjes' staat boordevol klassieke gerechten als boerenkool met (vega)worst of andijviestamppot met gehaktbal en opa's jus, maar ook met heerlijke gerechten als Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. 'Oma's stamp- en stoofpotjes' is daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.

Van elk verkocht boek gaat er één euro naar stichting Oma's Soep. Stichting Oma's Soep brengt jong en oud in heel Nederland samen om zo eenzaamheid te overwinnen.

Lees verder
Aanbieding!

Dit kookboek is je beste vriend

Lucy Tweed
 24,99  12,50 In winkelmand
'Dit kookboek is je beste vriend' van Lucy Tweed is een hilarisch kookboek vol heerlijke recepten voor elke dag van de week. Dit kookboek van de voormalig foodstyliste van Donna Hay is een must-have voor iedereen met een druk (gezins)leven. Het concept: je begint de week vol goede moed én met een gevulde koelkast. Kortom: een week vol heerlijke gerechten ligt binnen handbereik. Je maakt een indrukwekkende raviolisalade, maar dan raken je ingrediënten en ideeën op. Maak je geen zorgen! Kies voor makkelijke biryani met papadums of een heerlijke plaattaart uit de vriezer. En in het weekend? Dán maak je die smakelijke taco's met pulled pork. Lucy Tweed weet als voormalig foodstyliste van Donna Hay als geen ander hoe een makkelijke maaltijd én een overheerlijk feestmaal gemaakt wordt. 'Dit kookboek is je beste vriend' biedt daarom receptinspiratie voor de hele week, voor iedereen.
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof vis

Libby Silbermann
 17,99  9,00 In winkelmand
‘Foolproof vis’ is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van ‘Foolproof uit één pan’. Met ‘Foolproof vis’ verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon, want de recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kúnnen mislukken. Ontspan en geniet van gerechten voor verschillende gelegenheden – van makreelpaté en zeebaars-ceviche tot zalmpakketjes uit de oven en zeevruchten-orzo-paella. Recept na recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. ‘Foolproof vis’ is een onmisbaar kookboek voor iedere visliefhebber.
Lees verder
Aanbieding!

Share

Natascha Boudewijn
 28,99  14,50 In winkelmand
Kom binnen en vier het leven met ons mee: we koken, proeven, kweken en genieten aan lange tafels van elkaars gezelschap. Samen koken, eten & genieten.

De beste recepten voor huisgemaakt lekkers
In dit boek vind je niet alleen de beste recepten voor huisgemaakt lekkers, maar ook inspiratie: of het nu gaat om het kweken van groenten en kruiden of het organiseren en stylen van gedenkwaardige etentjes bij je thuis.

Natascha Boudewijn
Culinair auteur en veggie-chef Natascha Boudewijn opende in 2014 de Keuken van Greendelicious, een kookatelier met stadsmoestuin, gevestigd in de oude, bekroonde bollenschuur in Voorschoten. Hiermee biedt Natascha niet alleen inspiratie om de kunst van het eenvoudige koken met louter seizoensgroenten en kruiden te gaan ontdekken, maar creëerde zij ook een bijzondere plek met aandacht genieten van elkaar en van alles wat het leven mooi maakt.
Lees verder
Aanbieding!

Eten uit de eerlijke moestuin

Annemiek van Deursen
 12,50  6,25 In winkelmand
Bonen tegen de schutting, sla naast de keukendeur. Annemiek van Deursen benut elke centimeter van haar tuintje om haar eigen groenten te telen. Met de oogst en een handjevol basisingrediënten kookt ze heerlijke maaltijden. Vers, gezond en 'het kost geen kneup', zegt ze zelf. Wat zij kan, kun jij ook, of je nu een moestuin hebt of niet. Het idee is dat je eet wat 'ma natuur' geeft: bietjes in februari, courgette in juni. Annemiek legt uit hoe je er in een handomdraai heerlijke gerechten mee maakt. Haar slimme bespaartips, praktische huishoudelijke adviezen en foto's uit eigen keuken krijg je er gratis bij. Annemiek van Deursen heeft duizenden fans die haar dagboek lezen op mijmeringen.nl. Het gaat over haar eenvoudige, zoveel mogelijk zelfvoorzienende leven. Je leest hoe ze pannen spoelt met regenwater en vlierbessen zoekt aan de bosrand. Maar ook hoe ze in haar gemeente Landgraaf een 'consuminderhuis' oprichtte, waar ze mensen leert hoe je tevreden kunt leven met weinig geld. Eten uit de eerlijke moestuin is het vervolg op Annemieks eerdere boek De eerlijke moestuin. Het is het vierde boek in de Genoeg-reeks, een serie boeken die, net als het tijdschrift Genoeg, gaat over rijk leven met weinig, eerlijk delen, kritisch kiezen, vrolijk besparen en zelf maken.
Lees verder
Aanbieding!

YOKO

Yoko Inagaki
 30,00  15,00 In winkelmand

Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.

Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.

Lees verder
Aanbieding!

Ultiem comfortfood

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
 12,00  6,00 In winkelmand
Geniet van het lekkerste comfortfood met 'Ultiem comfortfood' van Hugh Fearnley-Whittingstall. Na 'Veg!' en 'Heel veel veg!' is Hugh terug met een kookboek vol met heerlijke gerechten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Denk aan pikante pompoen-linzensoep, een smakelijke kip-preitaart en rabarbercrumble. Van soep, stoofpot, taco's en kebab tot hartige én zoete taarten, cakes en koek: 'Ultiem comfortfood' bevat troostrijke recepten van over de hele wereld, voor ieder moment van de dag. 'Ultiem comfortfood' staat vol vis-, vlees- én vega(n) recepten. Dit nieuwe kookboek van Hugh Fearnley-Whittingstall is daarom een must-have voor in iedere keuken.
Lees verder
Aanbieding!

Chilipeper

Nieuw
Mark Wilcox
 15,80  7,90 In winkelmand
Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas – van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.
Lees verder
Aanbieding!

The green kitchen quick + slow

Licht beschadigd
David Frenkiel
 25,99  13,00 In winkelmand
'The Green Kitchen' is terug! Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere uitgebreide vegetarische feestmaaltijden voor in het weekend is dit boek perfect voor iedereen. Start je dag met lekkere jam-boekweitrepen en kook 's avonds een snelle gezonde pasta met miso en tempé. Heb je meer tijd? Bereid dan heerlijke kimchi-quinoaburgers met frietjes: gegarandeerd een hit. Dit kookboek vol met verrassende recepten is een must-have voor iedereen die van vegetarisch eten houdt. 'The Green Kitchen Quick + Slow' is een waardige toevoeging aan 'The Green Kitchen'-reeks.
Lees verder
Aanbieding!

Vegan rainbow food

Licht beschadigd
Jason Tjon Affo
 25,99  13,00 In winkelmand
Na het succes van ‘Vegan soul food’ én ‘Vegan party food’ is Jason Tjon Affo terug met ‘Vegan rainbow food’. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. ‘Vegan rainbow food’ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken.

Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.
Lees verder
Aanbieding!

28 dagen vega

Licht beschadigd
Lisa Butterworth
 18,99  9,50 In winkelmand
‘28 dagen vega’ is een complete gids vol lekkere vegetarische recepten waardoor je binnen een mum van tijd de overstap naar vegetarisch eten kunt maken. Door 28 dagen je eetgewoonte aan te passen en de duidelijke weekmenu’s te volgen, weet je precies wat je moet doen. Dit handige en praktische kookboek is er voor iedereen die wil overstappen op vegetarisch eten. Na een geïllustreerde uitleg over de positieve impact van een vegetarisch dieet op de planeet en je lichaam, volgen tips over hoe je de gezonde voedingsstoffen uit vegetarisch eten binnen kunt krijgen. De gevarieerde eetwissels in ’28 dagen vega’ laten bijvoorbeeld zien dat je gehakt prima kunt vervangen door linzen. Daarnaast zit het kookboek bomvol handige basisrecepten voor dressings, spreads, bijgerechten en toppings, waarmee je vegetarisch eten naar een hoger niveau kunt tillen. Met ‘28 dagen vega’ was vegetarisch koken nog nooit zo makkelijk.
Lees verder
Aanbieding!

Natuurlijk afvallen met westerse Ayurveda

Nieuw
Sharda F.H. Somer
 15,80  7,90 In winkelmand
Boek Natuurlijk Afvallen Met Westerse Ayurveda geschreven door Sharda F.H. Somer uitgegeven door Panta Rhei Gezondheid algemeen
Lees verder
Aanbieding!

Vegan party food

Licht beschadigd
Jason Tjon Affo
 25,99  13,00 In winkelmand
In het kleurrijke ‘Vegan party food’ vind je de lekkerste en origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkelt voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische date night, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als party food op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren? ‘Vegan party food’ is het vervolg op het succesvolle ‘Vegan soul food’.
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof uit één pan

Licht beschadigd
Alan Rosenthal
 17,99  9,00 In winkelmand
Foolproof uit één pan staat vol met de lekkerste eenpansgerechten in alle vormen en maten. Van stoofpotjes tot risotto en van curry’s tot ovenschotels. De 60 fantastische recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kunnen mislukken! Dus pak een pan en maak vol vertrouwen een heerlijke Thaise curry met zalm, zoete aardappel & mais of spaghetti met venkel, citroen & munt. Of leef je uit op gebakken gember-chilirijst met varkensgehakt. En zoek je nog een pefecte zoete afsluiter van de maaltijd? Maak dan eens gebakken peren met chocolade & sinaasappel-amandelkruimels of een heerlijke cake met aardbei, limoen & vlierbloesem. Elk recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Boerenkool

Licht beschadigd
Amelia Wasiliev
Nieuwprijs Onze prijs: 6,99 In winkelmand
Boerenkool superfood heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan groene hummus, boerenkoolchips, gegrilde garnalentaco's en Griekse boerenkoolsalade, maar ook aan groene smoothies en reinigende shots. Boerenkool superfood nummer 1!
Lees verder

Kookboek kopen

In deze categorie vind je recepten voor elke gerecht. Of je nu houdt van uren in de keuken staat, tot een simpel gerecht: hier vind je kookboeken voor elk moment en gelegenheid. Van vegetarische kookboeken en recepten voor smoothies tot bbq-gerechten en salades.

 

Goedkope kookboeken

Op zoek naar de meest inspirerende kookboeken voor jouw culinaire avonturen? Welkom bij onze webshop, dé bestemming voor kookliefhebbers en thuiskoks! Ontdek ons uitgebreide assortiment kookboeken, boordevol smakelijke recepten en creatieve ideeën om je keukenvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde chef, wij hebben het perfecte kookboek voor jou. Blader door onze collectie en vind een breed scala aan kookboeken, variërend van internationale gerechten tot gezonde maaltijden en snelle recepten voor drukke dagen.

Cakes & Taarten
Sapjes & Smoothies
Vegetarisch
Vegan
BBQ
Vlees
Salade
Vis
Oosters
Brood bakken
Amuse & Desserts

Kinder kookboek

Ontdek het ideale kinderkookboek voor jonge culinaire avonturiers! Bij onze webshop vind je een uitgebreide collectie kinderkookboeken die speciaal zijn samengesteld om kinderen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met koken. Met kleurrijke illustraties en eenvoudige recepten brengen deze kookboeken de vreugde van koken tot leven. Onze selectie omvat diverse titels met 50 heerlijke gerechten die perfect zijn voor kleine chefs om zelfstandig te maken. Van pannenkoeken tot pizza en van cupcakes tot fruitsalades, er is voor elk wat wils. Deze kookboeken bevatten zorgvuldig samengestelde recepten met gezonde ingrediënten, waardoor kinderen leren over voedselbereiding, voeding en keukenhygiëne. Laat je kinderen de sterren van de keuken worden met ons geweldige assortiment kinderkookboeken! Bekijk nu ons aanbod en geef ze een smakelijke en leerzame ervaring waar ze dol op zullen zijn. Bestel vandaag nog en laat hun culinaire avontuur beginnen!