Koken & Eten

Korting met een krasje

Boeken

Prijs
Conditie
Licht beschadigd (64)
Nieuw (2)
Uitvoering
Hardcover (73)
Paperback (9)
Characters
Soort
Thema
Serie
Auteur
Amelia Wasiliev (1)
Anna Helm Baxter (2)
Anna Shillinglaw Hampton (1)
Annemiek van Deursen (1)
Annie Rigg (1)
Arianne Raamstijn;Vivian Lui (1)
Aya Nishimura (1)
Barbara Luijken; Laura Zavan (1)
Barbara Luijken;Fern Green (1)
Beb Vuyk (1)
C.J. Wannée (1)
Caroline Bretherton (1)
Caroline Hwang (3)
Catherine Kluger (1)
Cathy Ytak (1)
Charlotte de Jong (1)
Christelle Huet Gomez (3)
Claartje Lindhout (1)
Claire Ptak (1)
Claire van den Heuvel (1)
Colette Dike (1)
D. de Montalier (1)
David Frenkiel (2)
De Kookhoek (1)
Ellen Hoog (1)
Eve O'Sullivan (1)
Fern Green (4)
Frances Boswell (1)
Genevieve Taylor (1)
Guillaume Marinette (3)
Hugh Fearnley-Whittingstall (2)
Hugh Fearnley-Whittingstall;Arianne Raamstijn (1)
Ivo Thijssen (1)
Izy Hossack (1)
Jadis Schreuder (1)
Janet Hayward (1)
Jason Tjon Affo (2)
Jessica Oldfield (1)
Jo Pratt (1)
Keda Black (1)
Kyra de Vreeze (1)
Laura Zavan (2)
Letitia Clark (1)
Libby Silbermann (1)
Lina Nertby Aurell (1)
Lina Wallentinson (1)
Lisa Butterworth (1)
Mariska Vermeulen (1)
Mark Wilcox (1)
Maxine Clark (1)
Natascha Boudewijn (2)
Niki Webster (1)
Ross Dobson (1)
Rukmini Iyer (2)
Sue Quinn (1)
Susie Theodorou (1)
Suzanne Stougie (1)
Suzy Ashford (1)
Yoko Inagaki (1)
Taal
Nederlands (69)

Resultaat 1–40 van de 80 resultaten wordt getoond

Aanbieding!

Efteling – Het Efteling familiekookboek

Suzanne Stougie
Nieuwprijs Onze prijs: 11,99 In winkelmand

Beleef de culinaire Efteling in jouw eigen keuken en maak zelf de lekkerste gerechten uit de Wereld vol Wonderen


In Het Efteling Familiekookboek nemen de koks van de Efteling je mee op een culinaire reis door het beroemdste attractiepark van Nederland. Er staan 35 lekkere en gemakkelijke gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene.

Er valt bij de Efteling op eet- en drinkgebied van alles te beleven. In dit boek staan dan ook recepten van een aantal bekende Eftelinglekkernijen, én recepten die geïnspireerd zijn op de sprookjes en attracties van het park. Van zoete hapjes en verfrissende drankjes tot overheerlijke gerechten met lekker veel groenten. Het kookboek biedt ook vegetarische gerechten en zuivel- en glutenvrije recepten of varianten.

Wat is er leuker dan in jouw eigen keuken te koken als een heks die een stoofpotje op het vuur heeft staan? En je kunt nu thuis genieten van een fruitige smoothie zoals je die bij de Droomvlucht proefde. Raak weer in oosterse sferen met die lekkere noedels van Toko Pagode. Wat zit er nog meer in het mandje van Roodkapje en hoe maakt Klaas Vaak toch zijn slaapdrankjes? In Het Efteling Familiekookboek vind je het allemaal!

Lees verder
Aanbieding!

Koken met kinderen – Lekker veggie

De Kookhoek
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
Een heerlijk kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Van ontbijtmuffins tot regenboogwraps, van platbroodpizza tot bosfruitcrumble en van chocoladewafels tot minifrittata’s …

Met dit boek steken kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester steken hun handen uit de mouwen om samen de lekkerste gerechten te maken. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt koken leuk, leerzaam én lekker.
Lees verder
Aanbieding!

Heel Holland Bakt voor jou

Nieuwprijs Onze prijs: 18,99 In winkelmand
‘Heel Holland Bakt voor jou’ is het nieuwe seizoensboek 2022 van de leukste bakwedstrijd van Nederland. Met makkelijke bakrecepten én opdrachten van Robèrt uit de tent.
Lees verder
Aanbieding!

Bierboek met schuim

Ivo Thijssen
Nieuwprijs Onze prijs: 15,50 In winkelmand
Bierboek met schuim is tot de rand toe gevuld met verhalen en inspiratie over bier. Ideaal cadeauboek voor proevers, ontdekkers en fans van bier
Lees verder
Aanbieding!

Culinaire klassiekers – Groot Indonesisch kookboek

Beb Vuyk
Nieuwprijs Onze prijs: 29,99 In winkelmand
Het Groot Indonesisch Kookboek van Beb Vuyk is al meer dan 30 jaar het kookboek over de Indonesische keuken, voor beginner en gevorderde. Het Groot Indonesisch Kookboek telt honderden recepten voor de lekkerste Soto Ajam, spekkoek en babi ketjap, maar ook tahoe bakso en eend met Balinese kruiden vind je in dit allesomvattende, onmisbare kookboek.

Hele generaties Nederlanders hebben dankzij deze klassieker van Beb Vuyk de Indonesische keuken leren kennen. Het Groot Indonesisch Kookboek biedt naast honderden gevarieerde recepten ook een uitgebreid overzicht van de ingrediënten. En door de handige tips van Beb Vuyk is dit kookboek geschikt voor elke kok. Het Groot Indonesisch Kookboek is nu verkrijgbaar als schitterende luxe-editie.

‘Met een handvol ingrediënten bereid je een gamma aan authentieke gerechten. Een must-have.’ Algemeen Dagblad.
Lees verder
Aanbieding!

The lemon kitchen kookboek Sicilië

Jadis Schreuder
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
Jadis Schreuder is terug met nieuwe en heerlijke gerechten, en dit keer reis je met The Lemon Kitchen naar Sicilië; hét citroeneiland.
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof vis

Libby Silbermann
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
‘Foolproof vis’ is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van ‘Foolproof uit één pan’. Met ‘Foolproof vis’ verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon, want de recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kúnnen mislukken. Ontspan en geniet van gerechten voor verschillende gelegenheden – van makreelpaté en zeebaars-ceviche tot zalmpakketjes uit de oven en zeevruchten-orzo-paella. Recept na recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. ‘Foolproof vis’ is een onmisbaar kookboek voor iedere visliefhebber.
Lees verder
Aanbieding!

Share

Natascha Boudewijn
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
Kom binnen en vier het leven met ons mee: we koken, proeven, kweken en genieten aan lange tafels van elkaars gezelschap. Samen koken, eten & genieten.

De beste recepten voor huisgemaakt lekkers
In dit boek vind je niet alleen de beste recepten voor huisgemaakt lekkers, maar ook inspiratie: of het nu gaat om het kweken van groenten en kruiden of het organiseren en stylen van gedenkwaardige etentjes bij je thuis.

Natascha Boudewijn
Culinair auteur en veggie-chef Natascha Boudewijn opende in 2014 de Keuken van Greendelicious, een kookatelier met stadsmoestuin, gevestigd in de oude, bekroonde bollenschuur in Voorschoten. Hiermee biedt Natascha niet alleen inspiratie om de kunst van het eenvoudige koken met louter seizoensgroenten en kruiden te gaan ontdekken, maar creëerde zij ook een bijzondere plek met aandacht genieten van elkaar en van alles wat het leven mooi maakt.
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof BBQ

Genevieve Taylor
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
Foolproof lekkere en makkelijke gerechten op de barbecue bereiden? Het kan met het kookboek 'Foolproof BBQ' van Genevieve Taylor! Na 'Foolproof uit één pan' en 'Foolproof vis' is het nu tijd om de barbecue aan te steken. Deze geweldige derde toevoeging aan de 'Foolproof'-reeks bevat 60 duidelijke recepten die je eenvoudig leren de lekkerste gerechten op tafel te zetten. Ga voor lamssaté met harissa en dadels of serveer portobelloburgers met mierikswortelsaus. Kies voor een heerlijke lendebiefstuk met chimichurri en sluit af met een knaller van een dessert: ananas met chili-rumsaus. Met dit kookboek vol recepten met vis, vlees, groente én fruit in de hoofdrol imponeer je je gasten gegarandeerd. Kies een zomerse dag, nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en ga een stressvrije avond tegemoet met 'Foolproof BBQ'.
Lees verder
Aanbieding!

De hollandse pot

Claartje Lindhout
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
Nederland is een klein landje, maar toch heeft iedere provincie haar specifieke gerechten: Gelderse gortsoep, Zeeuwse mosselen, Fries suikerbrood, Haagse bluf. Claartje Lindhout neemt je mee op een culinaire ontdekkingstocht naar de 'Hollandse pot' gerechten volgens oma's recept, met soms een twist van nu.
Zo vind je in dit boek steeds een voor-, hoofd- en nagerecht om een compleet streekmenu uit elke provincie te maken. De recepten zijn helder beschreven en de fotografie van ieder recept vormt een knipoog naar de 17de-eeuwse Hollandse stillevens.
Lees verder
Aanbieding!

Eten uit de eerlijke moestuin

Annemiek van Deursen
Nieuwprijs Onze prijs: 7,99 In winkelmand
Bonen tegen de schutting, sla naast de keukendeur. Annemiek van Deursen benut elke centimeter van haar tuintje om haar eigen groenten te telen. Met de oogst en een handjevol basisingrediënten kookt ze heerlijke maaltijden. Vers, gezond en 'het kost geen kneup', zegt ze zelf. Wat zij kan, kun jij ook, of je nu een moestuin hebt of niet. Het idee is dat je eet wat 'ma natuur' geeft: bietjes in februari, courgette in juni. Annemiek legt uit hoe je er in een handomdraai heerlijke gerechten mee maakt. Haar slimme bespaartips, praktische huishoudelijke adviezen en foto's uit eigen keuken krijg je er gratis bij. Annemiek van Deursen heeft duizenden fans die haar dagboek lezen op mijmeringen.nl. Het gaat over haar eenvoudige, zoveel mogelijk zelfvoorzienende leven. Je leest hoe ze pannen spoelt met regenwater en vlierbessen zoekt aan de bosrand. Maar ook hoe ze in haar gemeente Landgraaf een 'consuminderhuis' oprichtte, waar ze mensen leert hoe je tevreden kunt leven met weinig geld. Eten uit de eerlijke moestuin is het vervolg op Annemieks eerdere boek De eerlijke moestuin. Het is het vierde boek in de Genoeg-reeks, een serie boeken die, net als het tijdschrift Genoeg, gaat over rijk leven met weinig, eerlijk delen, kritisch kiezen, vrolijk besparen en zelf maken.
Lees verder
Aanbieding!

De zilveren lepel – Napels en de Amalfikust

Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand

Nieuwe zonnige en veelzijdige recepten van de makers van De Zilveren Lepel


De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt de keuken geroemd om het lams- en varkensvlees, hazelnoten, kastanjes en heerlijke kazen, zoals de wereldberoemde mozzarella di bufala. De keuken van de idyllische Amalfikust is bijna helemaal gebaseerd op al het heerlijks wat de zee te bieden heeft. Bovendien staat de streek bekend om haar citroenen, bij uitstek geschikt voor de verrukkelijke limoncello. 


De gevarieerde combinatie van kust en binnenland en de bijbehorende culinaire tradities, zorgen voor een selectie aan overheerlijke gerechten. 


Door de veelzijdige keuken, geweldige ingrediënten en schitterend foodbeeld en foto’s van de omgeving, is dit boek een culinaire reis om van te watertanden!

Lees verder
Aanbieding!

Leon happy baking

Claire Ptak
Nieuwprijs Onze prijs: 7,99 In winkelmand
Leon Happy Baking bevat meer dan 100 zoete en hartige bakrecepten en biedt daarmee voor elk wat wils, zowel voor beginners als voor ervaren koks.

We gaan uit van het principe dat lekkere dingen ook goed voor je kunnen zijn, dus zijn veel van de recepten suiker-, zuivel-, tarwe- of glutenvrij. Er valt voor iedereen genoeg te genieten, ook als je voedselallergieën hebt of aan de lijn doet.

Een boek vol bakinspiratie!
Nieuwe recepten van het LEON-menu worden gecombineerd met oude klassiekers, allemaal voorzien van nieuwe foto's.
Lees verder
Aanbieding!

Heerlijke gerechten uit de oven

Nieuw
Sue Quinn
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
Bakken in een braadslee is de makkelijkste manier om snelle, lekkere maaltijden in de oven te bereiden. In dit boek deelt Sue Quinn - expert op het gebied van de eenvoudige en betaalbare keuken - 70 fantasievolle recepten voor de dagelijkse maaltijden met u. In een braadslee kunt u heerlijke maaltijden bereiden - alles van ontbijtjes (zoals appelpap) en snelle snacks tot smakelijke lunches (zoals kipfajita's en platbrood met gehakt ) en vullende hoofdgerechten (zoals verwarmende gratins, risotto's en gebraad). En uiteraard ontbreken ook het gebak en de desserts niet. Een betere manier om snel en eenvoudig te koken is er niet - geen gedoe, lekker makkelijk en nauwelijks afwas!
Lees verder
Aanbieding!

YOKO

Yoko Inagaki
Nieuwprijs Onze prijs: 24,99 In winkelmand

Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.

Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.

Lees verder
Aanbieding!

Fooddeco – Zoete aardappel

Licht beschadigd
Colette Dike
Nieuwprijs Onze prijs: 8,99 In winkelmand
In Zoete aardappel staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet!

Hartig én zoet
De zoete aardappel is niet meer weg te denken. Een verrassende variatie op de bekende gewone aardappel. Zoete aardappel kan in hartige én zoete recepten worden gebruikt. Wat dacht je van een zoete-aardappel-cheesecake of een pizza van zoete-aardappeldeeg?

Fooddeco
Colette Dike is de auteur van Zoete aardappel. Ze is de vrouw achter Fooddeco, de Instagram met inmiddels meer dan 90.000 volgers.
Lees verder
Aanbieding!

Ultiem comfortfood

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
Nieuwprijs Onze prijs: 19,99 In winkelmand
Geniet van het lekkerste comfortfood met 'Ultiem comfortfood' van Hugh Fearnley-Whittingstall. Na 'Veg!' en 'Heel veel veg!' is Hugh terug met een kookboek vol met heerlijke gerechten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Denk aan pikante pompoen-linzensoep, een smakelijke kip-preitaart en rabarbercrumble. Van soep, stoofpot, taco's en kebab tot hartige én zoete taarten, cakes en koek: 'Ultiem comfortfood' bevat troostrijke recepten van over de hele wereld, voor ieder moment van de dag. 'Ultiem comfortfood' staat vol vis-, vlees- én vega(n) recepten. Dit nieuwe kookboek van Hugh Fearnley-Whittingstall is daarom een must-have voor in iedere keuken.
Lees verder
Aanbieding!

The green kitchen

Licht beschadigd
David Frenkiel
Nieuwprijs Onze prijs: 13,99 In winkelmand
Het bestsellerkookboek ‘The Green Kitchen’ is gezond, vegetarisch en groen en in een nieuw jasje gestoken. Deze populaire everseller staat vol met de lekkerste vegetarische recepten. Het sfeervolle kookboek van Scandinavische bloggers David Frenkiel en Louise Vindahl bevat meer dan 100 supergezonde en overheerlijke vegetarische recepten voor iedere dag. Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een goedgevulde voorraadkast en informatie over gezonde voeding voor het hele gezin. Naast dat ze recepten geven als kruidenfrittata met groene asperges, broccolisalade met granaatappel, soep van tomaat en kikkererwten, verse sappen en chutneys en zelfgebakken brood, beschrijven David en Luise hun fascinerende leven in Zweden. Deze bestseller is in een nieuw jasje gestoken, klaar voor een nieuwe schare fans.
Lees verder
Aanbieding!

Korea!

Licht beschadigd
Caroline Hwang
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
‘KOREA!’ van Caroline Hwang is het perfecte kookboek voor iedereen die van Koreaans eten houdt. Korea verovert in rap tempo de wereld met het grote succes van Koreaanse series – K-drama’s – en K-pop. Uiteraard wint daarmee ook de keuken én de cultuur aan populariteit. In dit authentieke kookboek vind je de heerlijkste traditionele recepten, soms met een moderne twist. Leer de lekkerste dumplings te maken, kies uit tien verschillende variaties van kimchi en ontdek de kleurrijke kunst van de bibimbap. Van vegetarische gerechten tot recepten met vis en vlees: met dit kookboek maak je de Koreaanse keuken eigen. ‘KOREA!’ is daarom een echte must-have voor de liefhebber van Koreaans en Aziatisch eten.
Lees verder
Aanbieding!

Becht lifestyle – Magische taarten

Licht beschadigd
Christelle Huet Gomez
Nieuwprijs Onze prijs: 7,99 In winkelmand
Eén taart met drie lagen, gemaakt van één eenvoudig basisbeslag dat maar één keer in de oven hoeft? Het klinkt als pure magie! Maar een magische taart wordt als zo veel taarten gewoon gemaakt van eieren, suiker, bloem, boter en melk. Niets bijzonders dus. De magie begint op het moment dat je de taart in de oven zet. Omdat het taartbeslag heel vloeibaar is, verdeelt het zich tijdens het bakproces als vanzelf in drie lagen, elk met een eigen textuur en smaak. De onderste laag van deze magische taart wordt een stevige pudding, de middelste een zachte roomlaag en de bovenkant een heerlijke cake. Probeer het zelf maar eens! Magische taarten bevat 32 verschillende magische taarten, bijvoorbeeld citroenmaanzaadtaart of peer-speculaasminitaartjes. Wonderlijk eenvoudig te maken, maar stuk voor stuk betoverend van smaak!
Lees verder
Aanbieding!

Chilipeper

Nieuw
Mark Wilcox
Nieuwprijs Onze prijs: 7,90 In winkelmand
Chilipepers kun je kweken in de vensterbank, op het balkon of in de kas – van mild fruitige tot waanzinnig hete pepers. Dit boek vertelt je onder meer wat de beste verzorging is, hoe je je eigen zaden wint en hoe je de planten laat overwinteren. Aan de hand van beproefde conserveringstechnieken wordt de oogst verwerkt; drogen, roken, het toevoegen van zuur en inmaken zorgen ervoor dat de pepers lang houdbaar zijn en fantastisch smaken. De gangbare en
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.
Lees verder
Aanbieding!

The green kitchen quick + slow

Licht beschadigd
David Frenkiel
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
'The Green Kitchen' is terug! Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere uitgebreide vegetarische feestmaaltijden voor in het weekend is dit boek perfect voor iedereen. Start je dag met lekkere jam-boekweitrepen en kook 's avonds een snelle gezonde pasta met miso en tempé. Heb je meer tijd? Bereid dan heerlijke kimchi-quinoaburgers met frietjes: gegarandeerd een hit. Dit kookboek vol met verrassende recepten is een must-have voor iedereen die van vegetarisch eten houdt. 'The Green Kitchen Quick + Slow' is een waardige toevoeging aan 'The Green Kitchen'-reeks.
Lees verder
Aanbieding!

Vegan rainbow food

Licht beschadigd
Jason Tjon Affo
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
Na het succes van ‘Vegan soul food’ én ‘Vegan party food’ is Jason Tjon Affo terug met ‘Vegan rainbow food’. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. ‘Vegan rainbow food’ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken.

Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.
Lees verder
NIEUW Aanbieding!

Het Poké kookboek

Nieuw
Gerrit Jan Witzel & Quinta Witzel
Nieuwprijs Onze prijs: 12,99 In winkelmand

De poké bowl verovert Nederland

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staan. In een originele poké bowl zit je favoriete vissoort met een dressing op basis van sojasaus, geserveerd in een bowl met rijst en vers, gezond garnituur. Het Poké kookboek bevat circa 50 eenvoudige recepten, samengesteld door de chef-kok van restaurantketen Poké Perfect. Maak zelf thuis heerlijke poké met vlees, vis of met vegetarische opties. De basis kan variëren (rijst of andere granen). De geheime pokésaus wordt uiteraard niet prijsgegeven, maar er worden minstens net zo lekkere alternatieve toppings en sausjes gepresenteerd. Ook worden er iets uitgebreidere recepten gegeven voor de thuiskeuken die binnen de afhaalformule van de restaurants niet passen. Heerlijke en gezonde gerechtjes die een lust zijn voor het oog
Lees verder
Aanbieding!

De makkelijke bakplaat

Licht beschadigd
Rukmini Iyer
Nieuwprijs Onze prijs: 16,99 In winkelmand
Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven. In het nieuwe kookboek ‘De makkelijke bakplaat’ van koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer staan maar liefst 75 makkelijke en veelzijdige recepten. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding. Na het succes van ‘De zoete bakplaat’ en ‘De groene bakplaat’ is Rukmini Iyer er wederom in geslaagd een kookboek vol heerlijke recepten te creëren. Denk aan sardientjes met paprika en amandelen of een heerlijke bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas. Natuurlijk heeft Rukmini Iyer ook in dit boek aan cakes, desserts en snacks gedacht. Met ‘De makkelijke bakplaat’ heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng ze op de bakplaat en laat de oven het werk doen. ‘De makkelijke bakplaat’ is een must-have voor in iedere keuken.
Lees verder
Aanbieding!

La vita è dolce

Licht beschadigd
Letitia Clark
Nieuwprijs Onze prijs: 16,99 In winkelmand
In Italië is het leven zoeter dan zoet. Dat bewijst ‘La Vita è Dolce’ van Letitia Clark: hét kookboek met de heerlijkste recepten voor Italiaanse zoetigheden. Het bevat recepten voor koekjes, cakejes, desserts en taarten voor elke gelegenheid. Van heerlijke amaretti tot tiramisu: alle klassieke Italiaanse zoetigheden komen aan bod. Maak een lekkere panna cotta met espressokaramel of gevulde perziken met amandelcrumble. Uiteraard is er een apart hoofdstuk gewijd aan het maken van echte gelato. Door de sfeervolle foto’s van het Italiaanse dorpsleven en prachtige illustraties van de lekkernijen, waan je jezelf zo op een zonnig terras in Italië. ‘La Vita è Dolce’ is een onmisbaar kookboek voor de liefhebber van Italiaanse lekkernijen.
Lees verder
Aanbieding!

28 dagen vega

Licht beschadigd
Lisa Butterworth
Nieuwprijs Onze prijs: 7,99 In winkelmand
‘28 dagen vega’ is een complete gids vol lekkere vegetarische recepten waardoor je binnen een mum van tijd de overstap naar vegetarisch eten kunt maken. Door 28 dagen je eetgewoonte aan te passen en de duidelijke weekmenu’s te volgen, weet je precies wat je moet doen. Dit handige en praktische kookboek is er voor iedereen die wil overstappen op vegetarisch eten. Na een geïllustreerde uitleg over de positieve impact van een vegetarisch dieet op de planeet en je lichaam, volgen tips over hoe je de gezonde voedingsstoffen uit vegetarisch eten binnen kunt krijgen. De gevarieerde eetwissels in ’28 dagen vega’ laten bijvoorbeeld zien dat je gehakt prima kunt vervangen door linzen. Daarnaast zit het kookboek bomvol handige basisrecepten voor dressings, spreads, bijgerechten en toppings, waarmee je vegetarisch eten naar een hoger niveau kunt tillen. Met ‘28 dagen vega’ was vegetarisch koken nog nooit zo makkelijk.
Lees verder
Aanbieding!

Vegan party food

Licht beschadigd
Jason Tjon Affo
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
In het kleurrijke ‘Vegan party food’ vind je de lekkerste en origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkelt voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische date night, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als party food op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren? ‘Vegan party food’ is het vervolg op het succesvolle ‘Vegan soul food’.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Groene boost voor vrouwen

Licht beschadigd
Fern Green
Nieuwprijs Onze prijs: 6,99 In winkelmand
Met de 68 natuurlijke remedies in Groene boost voor vrouwen leer je om met de kracht van de natuur zelf je hormonen in balans te brengen en vervelende kwaaltjes te behandelen. De theeën, tonics, smoothies en zalfjes kunnen een positieve invloed hebben op menstruatieklachten, hormonale disbalans en (peri)menopauzeverschijnselen. Maak bijvoorbeeld eens een slaapthee van valeriaanwortel, een massage-olie tegen menstruatiekramp, een tinctuur voor hormonale balans, een crème tegen hoofdpijn of een gezichtsserum met kruiden.
Lees verder
NIEUW Aanbieding!

Be more vegan

Licht beschadigd
Niki Webster
Nieuwprijs Onze prijs: 9,99 In winkelmand
Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes; once you go vegan, you never go back!
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Boerenkool

Licht beschadigd
Amelia Wasiliev
Nieuwprijs Onze prijs: 6,99 In winkelmand
Boerenkool superfood heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan groene hummus, boerenkoolchips, gegrilde garnalentaco's en Griekse boerenkoolsalade, maar ook aan groene smoothies en reinigende shots. Boerenkool superfood nummer 1!
Lees verder
Aanbieding!

Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding

Licht beschadigd
Lina Nertby Aurell
Nieuwprijs Onze prijs: 16,99 In winkelmand
Hoe kun je ervoor zorgen dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? In dit boek nemen de Zweedse Lina en Mia van het populaire lifestyleplatform Food Pharmacy je mee in hun zoektocht naar een betere gezondheid voor mens en aarde. Wat we eten heeft namelijk enorme invloed op het klimaat, maar met een paar simpele aanpassingen in je dieet kun je je CO2-voetafdruk enorm verminderen. Met het gezondheidskompas in dit boek leer je te ‘jagen’ op goede voeding. De opbrengst van die jacht tover je met de 60 klimaatvriendelijke recepten om in een heerlijke voedzame maaltijd. Goed voor jou én goed voor de planeet, what’s not to like?
Lees verder
Aanbieding!

Eten als de beste!

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
Nieuwprijs Onze prijs: 14,99 In winkelmand
De succesvolle auteur van 'Veg!' en 'Heel veel veg!' richt zich in 'Eten als de beste!' op gezonde én lekkere voeding. Steeds meer mensen proberen gezonder en voedzamer te eten, maar in de praktijk is dit soms nog lastig. De Britse tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall vat alle kennis en feiten over gezond eten samen tot zeven eenvoudige basisprincipes. Vervolgens kun je met de 100 inspirerende recepten direct aan de slag. Denk aan geroosterde venkel met tomatentaboulé, spicy vissticks of rogge-bananenkoekjes. Zo wordt goed voor jezelf zorgen wel heel erg aantrekkelijk! Hugh Fearnley-Whittingstall (1965) is auteur, presentator van het succesvolle Engelse tv-programma River Cottage, en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij schrijft receptencolumns voor The Guardian en maakte voor BBC One verschillende documentaires over voedsel en gezondheid, waaronder 'Het gevecht tegen overgewicht'. Hugh woont met zijn gezin in Devon, Zuidwest-Engeland.
Lees verder
Aanbieding!

Wannée

Licht beschadigd
C.J. Wannée
Nieuwprijs Onze prijs: 21,99 In winkelmand
Het klassieke kookboek 'Wannée' is nog steeds het naslagwerk voor betrouwbare en lekkere basisrecepten voor koks van alle niveaus Wannée is enorm populair: er zijn inmiddels meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het is na ruim 100 jaar nog steeds hét naslagwerk voor betrouwbare basisrecepten voor koks van alle niveaus. Met handige basistechnieken, kooktips en informatie over actuele culinaire ontwikkelingen hoort dit veelgeprezen standaardwerk ook bij jou in de kast thuis. Deze hedendaagse, gebonden editie is door culinair journalist Anne Scheepmaker volledig herzien en geactualiseerd en wordt ingeleid met een voorwoord van culinair historica Charlotte Kleyn.
Lees verder
Aanbieding!

Studentenkookboek

Licht beschadigd
Mariska Vermeulen
Nieuwprijs Onze prijs: 4,99 In winkelmand
Voor het eerst sta je echt op eigen benen. Dat is leuk, tot je ontdekt dat de borden zichzelf niet wassen en je lakens ook niet. En dat je eigenlijk nooit goed hebt opgelet toen je ouders je uitlegden hoe de thermostaat werkt en waar de groene zeep voor is. Daar is dit handige boek voor. Alles wat je nooit hebt willen weten over het huishouden, in overzichtelijke hoofdstukken en op alfabetische volgorde, van poetsen tot strijken en van behangen tot elektra, en nog véél meer, inclusief (digitale) veiligheid, je buitenruimte en tips voor duurzaam en geldbesparend wonen!
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Hem versus haar

Licht beschadigd
Ellen Hoog
Nieuwprijs Onze prijs: 4,99 In winkelmand
Smoor de keukendiscussies met de heerlijke recepten uit 'Hem versus haar' Samenleven met je partner kan natuurlijk één groot feest zijn, maar in de keuken ontstaan nog wel eens discussies. Hockeyster Ellen Hoog en haar man Kelvin de Lang weten hier alles van. Zo eet zij graag plantaardig met veel groente, fruit en af en toe vis. Hij wil juist graag extra koolhydraten, eiwitten en zo nu en dan een stukje vlees. Gelukkig hebben ze dé oplossing voor stellen die hier ook mee worstelen: in Hem versus haar staan heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor met een twist voor hem en haar. Met dezelfde basis maak je twee verschillende gerechten zodat jullie beiden kunnen genieten. Maak bijvoorbeeld portobello’s met parelcousous en spinazie met voor haar geitenkaas en rucolapesto en voor hem spicy gehakt en gesmolten kaas. Of burgers met avocado met voor haar een kabeljauwburger en voor hem een traditionele runderburger. Sluit af met lekkere red velvet pannenkoeken met fruit voor haar en American pancakes met stroop en poedersuiker voor hem. Met af en toe met een mini-portie voor dochter(tje) Bowie.
Lees verder
Aanbieding!

De flexitariër

Licht beschadigd
Jo Pratt
Nieuwprijs Onze prijs: 8,90 In winkelmand
In de flexitarier vind je smaakvolle vegetarische recepten, steeds met een suggestie welk vlees er lekker bij past. Ideaal voor parttime vegetariers. Steeds meer mensen zijn flexitarier: ze eten minimaal een dag in de week geen vlees of vis. In De flexitarier vind je gebalanceerde en heerlijke vegetarische recepten. Alle recepten zijn steeds met smaakvolle tips van de auteur, waardoor je er gemakkelijk met vlees, kip of vis een twist aan geeft. Ideaal als je wilt minderen met vlees eten, verschillende eetvoorkeuren binnen je gezin hebt of meer rekening wilt houden met het milieu. Tussen de 82 recepten vind je bijvoorbeeld platbrood met gebakken kikkererwten, tomaat en labneh (ook lekker met lam) of parelgort-zoete-aardappelstoofpot (ook lekker met chorizo). De recepten zijn ingedeeld in de categorieen ontbijt/brunch, soepen/bouillons, kleine maaltijden, hoofdmaaltijden, dips/snacks en perfect gegaard vlees/vis. Voor parttime vegetariers!
Lees verder
Aanbieding!

1 basisgerecht 3 bonusgerechten 0 restjes

Licht beschadigd
Keda Black
Nieuwprijs Onze prijs: 9,99 In winkelmand
Met 1 basisgerecht 3 bonusgerechten 0 restjes kook je de hele week lekker, gevarieerd en zero waste Wil jij ook lekker, gevarieerd én zero waste eten? Het is simpel: bereid 1 heerlijk gerecht en met wat over is kies je uit 3 bonusrecepten zodat je 0 restjes overhoudt. Dit kookboek biedt 19 fantastische basisgerechten en 62 originele receptideeën voor de leftovers. Gerechten als pulled pork, groentecurry of visstoofpot zijn op zichzelf al heerlijk, maar je kunt ze ook perfect gebruiken als basis voor andere maaltijden. Handig voor als je wat porties overhoudt, of als je goed voorbereid aan de week wilt beginnen. Maak bijvoorbeeld op zondag een grote pan bolognesesaus en gebruik een deel daarvan als basis voor moussaka, empanada´s of pizza bolo. Of geniet van een ratatouille en maak met de restjes shakshuka, Spaanse soep of een ovenschotel met witvis. Eenvoudig, verrassend en lekker!
Lees verder
Aanbieding!

Charlie’s Kitchen

Licht beschadigd
Charlotte de Jong
Nieuwprijs Onze prijs: 9,99 In winkelmand
Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans en positiviteit. Na haar burn-out heeft Charlotte de Jong het haar missie gemaakt om anderen te helpen aan een energiek leven waarin genieten voorop staat. Belangrijk voor een leven in balans is goed voor je lichaam zorgen door gezond eten en beweging, maar juist ook af en toe een avond op de bank ploffen met een chocoladereep. Natuurlijk mag een goed glas wijn en een echt gesprek niet ontbreken. Dat is wat Charlotte noemt met elkaar verbinden en in balans zijn! In dit kookboek staan lekkere, snelle, voedzame en makkelijke gerechten die ervoor zorgen dat je gedurende de dag genoeg brandstof hebt. Denk aan overnight oats met blauwe bessen, een healthy clubsandwich met kip of runderreepjes met pompoen en quinoa.
Lees verder
Aanbieding!

Pannenkoeken & crêpes

Licht beschadigd
Christelle Huet Gomez
Nieuwprijs Onze prijs: 9,99 In winkelmand
In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet. Hartige en zoete pannenkoekrecepten In vrijwel alle culturen bestaat er wel een variant van de pannenkoek. In Crêpes en pannenkoeken komen ze dan ook in allerlei vormen en maten langs, zowel hartig als zoet. Courgetteblini's, pannenkoekensoufflés met gruyère of galettes met geitenkaas, walnoot en honing, om maar eens wat te noemen, maar ook crêpes met gezouten karamel, bosbessenpancakes en crumpets. Basisbereiding van pannenkoeken Dit boek begint met vier recepten voor een basisbeslag en twee basisbereidingen voor de heerlijkste crêpes en pannenkoeken. Auteur Cristelle Huet-Gomez geeft in dit boek recepten voor eindeloos veel variaties op de vertrouwde pannenkoek.
Lees verder

In deze categorie vind je recepten voor elke gerecht. Of je nu houdt van uren in de keuken staat, tot een simpel gerecht: hier vind je kookboeken voor elk moment en gelegenheid. Van vegetarische kookboeken en recepten voor smoothies tot bbq-gerechten en salades.

Cakes & Taarten
Sapjes & Smoothies
Vegetarisch
Vegan
BBQ
Vlees
Salade
Vis
Oosters
Brood bakken
Amuse & Desserts