Resultaat 1–40 van de 80 resultaten wordt getoond
Efteling – Het Efteling familiekookboek
Beleef de culinaire Efteling in jouw eigen keuken en maak zelf de lekkerste gerechten uit de Wereld vol Wonderen
In Het Efteling Familiekookboek nemen de koks van de Efteling je mee op een culinaire reis door het beroemdste attractiepark van Nederland. Er staan 35 lekkere en gemakkelijke gerechten in die door kinderen eenvoudig zelf te maken zijn, met hier en daar wat hulp van een volwassene.
Er valt bij de Efteling op eet- en drinkgebied van alles te beleven. In dit boek staan dan ook recepten van een aantal bekende Eftelinglekkernijen, én recepten die geïnspireerd zijn op de sprookjes en attracties van het park. Van zoete hapjes en verfrissende drankjes tot overheerlijke gerechten met lekker veel groenten. Het kookboek biedt ook vegetarische gerechten en zuivel- en glutenvrije recepten of varianten.
Wat is er leuker dan in jouw eigen keuken te koken als een heks die een stoofpotje op het vuur heeft staan? En je kunt nu thuis genieten van een fruitige smoothie zoals je die bij de Droomvlucht proefde. Raak weer in oosterse sferen met die lekkere noedels van Toko Pagode. Wat zit er nog meer in het mandje van Roodkapje en hoe maakt Klaas Vaak toch zijn slaapdrankjes? In Het Efteling Familiekookboek vind je het allemaal!
Koken met kinderen – Lekker veggie
Van ontbijtmuffins tot regenboogwraps, van platbroodpizza tot bosfruitcrumble en van chocoladewafels tot minifrittata’s …
Met dit boek steken kinderen én hun ouders, broer, zus, vriend, tante of meester steken hun handen uit de mouwen om samen de lekkerste gerechten te maken. Door de unieke combinatie van verhalen, achtergrondinformatie en recepten leer je niet alleen hoe je gerechten kunt maken, maar ook waar de ingrediënten vandaan komen. Zo wordt koken leuk, leerzaam én lekker.
Heel Holland Bakt voor jou
Bierboek met schuim
Culinaire klassiekers – Groot Indonesisch kookboek
Hele generaties Nederlanders hebben dankzij deze klassieker van Beb Vuyk de Indonesische keuken leren kennen. Het Groot Indonesisch Kookboek biedt naast honderden gevarieerde recepten ook een uitgebreid overzicht van de ingrediënten. En door de handige tips van Beb Vuyk is dit kookboek geschikt voor elke kok. Het Groot Indonesisch Kookboek is nu verkrijgbaar als schitterende luxe-editie.
‘Met een handvol ingrediënten bereid je een gamma aan authentieke gerechten. Een must-have.’ Algemeen Dagblad.
The lemon kitchen kookboek Sicilië
Foolproof vis
Share
De beste recepten voor huisgemaakt lekkers
In dit boek vind je niet alleen de beste recepten voor huisgemaakt lekkers, maar ook inspiratie: of het nu gaat om het kweken van groenten en kruiden of het organiseren en stylen van gedenkwaardige etentjes bij je thuis.
Natascha Boudewijn
Culinair auteur en veggie-chef Natascha Boudewijn opende in 2014 de Keuken van Greendelicious, een kookatelier met stadsmoestuin, gevestigd in de oude, bekroonde bollenschuur in Voorschoten. Hiermee biedt Natascha niet alleen inspiratie om de kunst van het eenvoudige koken met louter seizoensgroenten en kruiden te gaan ontdekken, maar creëerde zij ook een bijzondere plek met aandacht genieten van elkaar en van alles wat het leven mooi maakt.
Foolproof BBQ
De hollandse pot
Zo vind je in dit boek steeds een voor-, hoofd- en nagerecht om een compleet streekmenu uit elke provincie te maken. De recepten zijn helder beschreven en de fotografie van ieder recept vormt een knipoog naar de 17de-eeuwse Hollandse stillevens.
Eten uit de eerlijke moestuin
De zilveren lepel – Napels en de Amalfikust
Nieuwe zonnige en veelzijdige recepten van de makers van De Zilveren Lepel
De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust biedt het allerbeste van deze veelzijdige regio in Italië. Rondom de steden Avellino, Benevento en Caserta wordt de keuken geroemd om het lams- en varkensvlees, hazelnoten, kastanjes en heerlijke kazen, zoals de wereldberoemde mozzarella di bufala. De keuken van de idyllische Amalfikust is bijna helemaal gebaseerd op al het heerlijks wat de zee te bieden heeft. Bovendien staat de streek bekend om haar citroenen, bij uitstek geschikt voor de verrukkelijke limoncello.
De gevarieerde combinatie van kust en binnenland en de bijbehorende culinaire tradities, zorgen voor een selectie aan overheerlijke gerechten.
Door de veelzijdige keuken, geweldige ingrediënten en schitterend foodbeeld en foto’s van de omgeving, is dit boek een culinaire reis om van te watertanden!
Leon happy baking
We gaan uit van het principe dat lekkere dingen ook goed voor je kunnen zijn, dus zijn veel van de recepten suiker-, zuivel-, tarwe- of glutenvrij. Er valt voor iedereen genoeg te genieten, ook als je voedselallergieën hebt of aan de lijn doet.
Een boek vol bakinspiratie!
Nieuwe recepten van het LEON-menu worden gecombineerd met oude klassiekers, allemaal voorzien van nieuwe foto's.
Heerlijke gerechten uit de oven
YOKO
Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.
Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.
Fooddeco – Zoete aardappel
Hartig én zoet
De zoete aardappel is niet meer weg te denken. Een verrassende variatie op de bekende gewone aardappel. Zoete aardappel kan in hartige én zoete recepten worden gebruikt. Wat dacht je van een zoete-aardappel-cheesecake of een pizza van zoete-aardappeldeeg?
Fooddeco
Colette Dike is de auteur van Zoete aardappel. Ze is de vrouw achter Fooddeco, de Instagram met inmiddels meer dan 90.000 volgers.
Ultiem comfortfood
The green kitchen
Korea!
Becht lifestyle – Magische taarten
Chilipeper
populaire pepers worden onder de loep genomen, waaronder jalapeño, Scotch Bonnet en Hungarian Hot Wax – van specifieke kweektips tot hoe je de pepers in een maaltijd kunt verwerken. En natuurlijk staan in Chilipeper de beste recepten voor salsa’s, sambal en de heetste chili con carne.
The green kitchen quick + slow
Vegan rainbow food
Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.
Het Poké kookboek
De poké bowl verovert Nederland
Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, waar verse vis in blokjes en groente centraal staan. In een originele poké bowl zit je favoriete vissoort met een dressing op basis van sojasaus, geserveerd in een bowl met rijst en vers, gezond garnituur. Het Poké kookboek bevat circa 50 eenvoudige recepten, samengesteld door de chef-kok van restaurantketen Poké Perfect. Maak zelf thuis heerlijke poké met vlees, vis of met vegetarische opties. De basis kan variëren (rijst of andere granen). De geheime pokésaus wordt uiteraard niet prijsgegeven, maar er worden minstens net zo lekkere alternatieve toppings en sausjes gepresenteerd. Ook worden er iets uitgebreidere recepten gegeven voor de thuiskeuken die binnen de afhaalformule van de restaurants niet passen. Heerlijke en gezonde gerechtjes die een lust zijn voor het oogDe makkelijke bakplaat
La vita è dolce
28 dagen vega
Vegan party food
10,- Aanbieding!
Groene boost voor vrouwen
Be more vegan
10,- Aanbieding!
Boerenkool
Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding
Eten als de beste!
Wannée
Studentenkookboek
10,- Aanbieding!
Hem versus haar
De flexitariër
1 basisgerecht 3 bonusgerechten 0 restjes
Charlie’s Kitchen
Pannenkoeken & crêpes
In deze categorie vind je recepten voor elke gerecht. Of je nu houdt van uren in de keuken staat, tot een simpel gerecht: hier vind je kookboeken voor elk moment en gelegenheid. Van vegetarische kookboeken en recepten voor smoothies tot bbq-gerechten en salades.
Cakes & Taarten
Sapjes & Smoothies
Vegetarisch
Vegan
BBQ
Vlees
Salade
Vis
Oosters
Brood bakken
Amuse & Desserts