Koken & Eten

Boeken

Prijs
Conditie
Licht beschadigd (29)
Nieuw (2)
Uitvoering
Hardcover (63)
Paperback (9)
Speelkaarten of fiches (1)
Characters
Soort
Thema
Serie
Taal
Nederlands (25)

Toont alle 38 resultaten

Aanbieding!

BBQ street basis BBQ boek

Licht beschadigd
Garrelt Schuil
 16,00  8,00 Toevoegen aan winkelwagen
Iedereen kan BBQ’en met Het BBQ STREET Basis Boek. Met BBQSTREET, de hitserie op 24Kitchen, leer je alles over barbecueën en ga je aan de slag met de lekkerste recepten.
Lees verder
Aanbieding!

Koken met paddenstoelen

Licht beschadigd
Andrea Gentl
 38,99  19,50 Toevoegen aan winkelwagen

Andrea Gentl deelt in dit boek met veel enthousiasme haar grote passie voor paddenstoelen. Ze geeft uitleg over paddenstoelen en de vele verschillende technieken om ze te bereiden – van het maken van rustgevend paddenstoelenpoedervoor over de muesli tot een schnitzel van oesterzwammen.

Koken met paddenstoelen verbreedt je kennis over het gebruik van meer dan twintig soorten paddenstoelen als voedsel: van smaakmaker tot de ster van de maaltijd.

De gerechten klinken deels bekend – lasagne, risotto, boeuf bourguignon en brownies – maar de ingrediënten en smaken zijn even onverwacht als heerlijk. In totaal bevat dit kookboek bijna 100 recepten die de krachtige smaken en gezondheidsbevorderende eigenschappen van ’s werelds meest magische ingrediënt ontsluiten.

Lees verder
Aanbieding!

‘t Feestelijke kinderbakboek

Licht beschadigd
Rutger van den Broek
 27,99  14,00 Toevoegen aan winkelwagen
Maak van elke dag een feestje met deze heerlijke baksels!
Lees verder
Aanbieding!

Trendy food, chef het zelf – Ramen

Licht beschadigd
Lelia Castello
 13,99  7,00 Toevoegen aan winkelwagen

'Ramen' is hét boek voor ramenliefhebbers. Met deze overheerlijke en gemakkelijk te bereiden recepten zet jij in een mum van tijd een dampende kop noedelsoep op tafel. Duik de keuken in en maak een traditionele Japanse variant met runderbouillon en gekaramelliseerde varkensreepjes of bereid een fantastische vega variant zoals de tofuramen met paddenstoelen. Voor ieder is er een heerlijk ramenrecept aanwezig, of je nu alleseter of vegetariër bent. Kies je noedels, groente, proteïne en toppings en duik de keuken in. Je favoriete gerecht is met 'Ramen' binnen handbereik.

Meer trendy food ontdekken? Duik dan ook in 'Bubble tea'!

Lees verder
Aanbieding!

Trendy food, chef het zelf – Bubble tea

Licht beschadigd
Sandra Mahut
 13,99  7,00 Toevoegen aan winkelwagen

Met 'Bubble tea' leer jij je favoriete drankje - inclusief bubbels - zelf maken! Bubble tea is ongekend populair én superlekker. Met de handige recepten uit dit boek leer je in een mum van tijd hoe je zelf dit heerlijke drankje klaarmaakt, zonder dat je naar je favoriete bubble tea-shop hoeft. Experimenteer erop los: van matchathee met chewy tapiocabubbels tot tropische bubble tea met popping boba die wanneer ze barsten heerlijk naar passievrucht smaken. Al je favoriete smaken zoals taro, brown sugar én matcha komen aan bod. Verwen jezelf met een bubble tea (to go) of maak indruk op je vrienden en familie met deze bijzondere drankjes.

Meer trendy food ontdekken? Duik dan ook in 'Ramen'!

Lees verder
Aanbieding!

Eten uit de natuur

Licht beschadigd
Gina Rae La Cerva
 26,99  13,50 Toevoegen aan winkelwagen
‘Superinteressante kennis voor elke geïnteresseerde wildplukker (zo eentje als ik!) verstopt in een fijn, heerlijk boek.’ – Yvette van Boven

‘Een verfrissend en fascinerend nieuw boek over het verzamelen van voedsel.’ – Michael Pollan

Twee eeuwen geleden bestond ons dieet grotendeels uit verzameld, gejaagd of gevangen voedsel uit het wild. Tegenwoordig komt onze dagelijkse maaltijd zelden rechtstreeks uit de natuur en worden die gerechten enkel opgediend in toprestaurants.

Gina Rae La Cerva toont de gevolgen van die verschuiving, zoals het verlies van smaken en een afname van biodiversiteit. Ze biedt een nieuw perspectief op ons hedendaags eetpatroon, schetst een informatieve en persoonlijke geschiedenis van eten sinds de steentijd en interviewt voedingsdeskundigen en topchefs over koken volgens tradities uit de wildernis.

Eten uit de natuur is een culinaire wereldreis die begint in Kopenhagen en eindigt met een feestmaal in Amerika met Zweeds elandvlees dat de auteur in haar koffer meesmokkelde.

‘Ze onderzoekt niet alleen onze wereldwijde voedingspatronen, maar beschrijft ook wat we vroeger aten, en wat we sindsdien hebben verloren.’ – The New York Times

‘Een intens en verhelderend reisverslag. Ze combineert de geschiedenis van het milieu met feministische memoires.’ – The Wall Street Journal
Lees verder
Aanbieding!

30 receptkaarten – Oven

Licht beschadigd
Diversen
 15,99  8,00 Toevoegen aan winkelwagen

Met de 30 receptkaarten uit 'Oven' zet je binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Of je nu weinig of juist alle tijd hebt om de keuken in te duiken om een lekker gerecht te bereiden: met deze recepten wordt elk gerecht een gegarandeerd succes. Van plaattaart met wortel en geitenkaas en paddenstoelenquiche met spekjes tot gehaktbrood met spinaziesalade en zalmpakketjes met geroosterde groenten - in deze box vind je ovengerechten voor de vegetariër én alleseter. Met de receptkaarten van 'Oven' eet je elke dag gevarieerd en gezond.

De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.

Lees verder
Aanbieding!

30 receptkaarten – Koek

Licht beschadigd
Diversen
 17,99  9,00 Toevoegen aan winkelwagen

Met de 30 receptkaarten uit 'Koek' maak je de lekkerste koekjes en traktaties klaar. Voor elk moment is wel een passend koekje te vinden. In deze box vind je 30 makkelijke koekjesrecepten - voor wanneer je weinig of juist alle tijd hebt. Verras je gasten met snelle speltkoeken met dadel, pak uit met ricottakoekjes of maak snickerdoodles om als tussendoortje mee te nemen. Trek een receptkaart uit de doos en bak samen met je vrienden of kinderen de lekkerste koekjes. 'Koek' bevat heerlijke koekrecepten voor iedere zoetekauw.

De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.

Lees verder
Aanbieding!

Spis aan tafel

Licht beschadigd
Mikkel Karstad
 20,00  10,00 Toevoegen aan winkelwagen
Mikkel Karstad, co-founder van Scandi-cool cuisine, adviseur van NOMA en een geweldige Deense chefkok.

Sommigen van ons zien voedsel puur als een noodzakelijk kwaad. Voor Mikkel Karstad is eten veel meer dan dat. De esthetiek van eten, daar gaan zijn ogen van glinsteren: 'De schoonheid van voedsel is van cruciaal belang,' zegt hij, 'onze ogen spelen een belangrijke rol bij het eten. Als een gerecht er prachtig en heerlijk uitziet, zal het eerder aanzetten tot het proberen van iets nieuws. Je eet met smaakpupillen, ogen en neus.'

Als een vakkundig en creatief chefkok is hij dagelijks bezig met eten met een 'persoonlijkheid' en vol smaak. Hij maakt liever een gerecht met lokaal en seizoensgebonden ingrediënten dan een 'gedwongen' onpersoonlijke maaltijd met dure ingrediënten.
Dat is ook het uitgangspunt van zijn eerste kookboek Spis: Mensen inspireren om goede ingrediënten te gebruiken en dan gewoon... koken! Niet meer en vooral niet minder.

Mikkel gebruikt in zijn prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek de ingrediënten die hijzelf het liefst gebruikt. Met deze bestandsdelen maakt hij verschillende recepten zodat de lezers van zijn boek 'leren' deze op verschillende manieren te gebruiken en te ervaren.
Dus als je gaat koken met Spis zal je je eetgewoonten wellicht wat moeten aanpassen om op die manier een nieuwe culinaire ervaring op te doen.
Lees verder
Aanbieding!

Chinees!

Licht beschadigd
Suzie Lee
 29,99  15,00 Toevoegen aan winkelwagen
In 'Chinees!' van Suzie Lee vind je authentieke Chinese recepten waarmee je gewoon thuis van je favoriete Chinese gerechten kunt genieten. Zowel de beginnend kok als de fervente liefhebber van Chinees eten kijkt zijn ogen uit in 'Chinees!'. Leef je uit door pannenkoekjes met pekingeend of viskoekjes met pittige dip te bereiden of ga voor een smakelijke eenpans-runderstoof met rijst of snelle mapo tofu. Ook heerlijke recepten voor dimsum, chili-olie en noedels mogen niet ontbreken. Dit handige kookboek staat bomvol tips, leuke anekdotes en makkelijke recepten. Zo heb je alles in huis om hét perfecte Chinese feestmaal op tafel te toveren.
Lees verder
Aanbieding!

Zoets van Zeinab

Licht beschadigd
Zeinab Alhashime-Bakker
 29,99  15,00 Toevoegen aan winkelwagen
In 'Zoets van Zeinab' vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete baksels kunt maken om je taarten mee te decoreren. Met behulp van handige stap-voor-stapfotografie stel jij binnen een mum van tijd de lekkerste taarten samen. Van taarten samenstellen en opbouwen tot afsmeren en decoreren; met 'Zoets van Zeinab' word jij een echte meesterbakker. Zo leer je te experimenteren met allerlei smaakcombinaties aan de hand van Zeinabs handige smaakpalet en creëer je de ultieme showstoppertaart. In dit fijne bakboek vind je ook Zeinabs favorieten, zoals haar welbekende honingtaart, heerlijke red-velvetcakejes, macarons en haar geliefde baklava. Met 'Zoets van Zeinab' in je keuken bak je gegarandeerd de sterren van de hemel én zet je adembenemende spektakeltaarten op de (feest)tafel.
Lees verder
Aanbieding!

Oma’s klassiekers

Licht beschadigd
Stichting Oma's Soep
 24,99  12,50 Toevoegen aan winkelwagen

In 'Oma's klassiekers' (het derde deel in de succesvolle reeks van Stichting Oma's Soep) delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers. Maak oma Maggy's heerlijke Gelderse omelet of duik de keuken in om de superlekkere boterkoek van oma Froukje op tafel te toveren. Bereid de heerlijke garnalencocktail van oma Adrie als voorgerecht, serveer romige aardappelpuree bij de gevulde varkenshaas van opa Hans en sluit af met oma Clara's smakelijke stoofpeertjes met vanille-ijs. Voor ieder moment op de dag is er wel een klassieker om op tafel te zetten. In 'Oma's klassiekers' ontdek je niet alleen de nostalgische recepten van oma en opa, maar lees je ook prachtige verhalen en anekdotes over de oma's en opa's wiens recepten dit boek sieren. 'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken.

Van elk verkocht boek gaat er € 1,- naar stichting Oma's Soep.

Lees verder
Aanbieding!

Kin Thai

Licht beschadigd
John Chantarasak
 29,99  15,00 Toevoegen aan winkelwagen

In 'Kin Thai' van John Chantarasak maak je kennis met de authentieke en smakelijke Thaise keuken. Elke regio van Thailand kent haar eigen unieke culinaire geschiedenis. In dit boek zul je met al deze Thaise regio's kennismaken door heerlijke gerechten te proeven. Met meer dan 75 recepten heb je al snel de authentieke smaken van deze geurige en smakelijke keuken onder de knie - met ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt of toko kunt kopen. Maak heerlijke viskoekjes met ingelegde komkommer, kurkumasoep met patrijs of een klassieke pad thai. Zin in zoet? In 'Kin Thai' vind je ook heerlijke Thaise desserts, zoals mango met zoete kleefrijst. Door deze heerlijke gerechten waan je je in één hap in het prachtige Thailand. 'Kin Thai' is daarom hét perfecte kookboek voor de liefhebber van de Thaise keuken.

John Chantarasak is half Thais, half Brits en werkt al jaren als chef in Londen. Na een opleiding bij Le Cordon Bleu in Bangkok en werkervaring in de keuken van Nahm - een van de beste Thaise restaurants ter wereld - besloot John zijn Thais-Britse achtergrond samen te brengen in zijn receptuur.

Lees verder
Aanbieding!

Baru Belanda

Licht beschadigd
Pascal Jalhay
 25,00  12,50 Toevoegen aan winkelwagen
In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.

Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.

Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).

PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.
Lees verder
Aanbieding!

Tafel voor twee

Licht beschadigd
Bre Graham
 26,99  13,50 Toevoegen aan winkelwagen

Ontdek heerlijke recepten voor twee personen in 'Tafel voor twee' van Bre Graham. Als je graag kookt voor een geliefde, zoals een vriendin of familielid, zie je het liefst bij de eerste hap al een glimlach. Met de gerechten uit 'Tafel voor twee' lukt dat gegarandeerd. Eenvoudig te bereiden gerechten die proeven alsof je er de hele dag mee bezig bent geweest - dat is de filosofie achter de recepten uit dit fijne kookboek. Of je nu snel iets op tafel tovert na een drukke werkdag of juist extra wilt uitpakken met een uitgebreid diner: met de slimme trucs in dit kookboek bereid je in een handomdraai spectaculaire gerechten. Serveer tagliatelle met garnalen en pistache of maak een spinazie-kaastaart met verse kruiden. Meer tijd? Duik dan ook in de tips voor tafelaankleding en menusuggesties. En vergeet de cocktails niet! Bereid in een oogwenk de allerlekkerste tweepersoonsgerechten met 'Tafel voor twee'.

Bre Graham woont in Londen, waar ze leeft van haar liefde voor eten. Zo is ze food writer & editor, host ze food-podcasts en organiseert ze private diners.

Lees verder
Aanbieding!

Soep

Licht beschadigd
Anne-Catherine Bley
 15,80  7,90 Toevoegen aan winkelwagen
Soep is een van de makkelijkste en meest troostrijke gerechten die je kunt bereiden. Overal ter wereld maken soepen deel uit van het culinaire repertoire en de mogelijkheden qua ingrediënten zijn dan ook eindeloos verrassend. In Soep vind je 33 recepten voor heerlijke soepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stevige spinazie-linzensoep, een verrassende tomatensoep met appel en ricotta of een friszoete gazpacho? Het boek begint met een aantal praktische tips over de bereiding. De recepten zijn ingedeeld in de hoofdstukken Vegetarische soepen, Maaltijdsoepen, Soepen met vlees en Koude soepen.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

28 dagen intermittent fasting

Clémence Cleave
 19,99  4,00 Toevoegen aan winkelwagen

Ontdek het intermittent-fastingdieet met '28 dagen intermittent fasting'. Deze complete gids legt uit wat vasten is, hoe je ermee begint en wat voor positieve effecten het heeft op je gezondheid en je lichaam. Door de gemakkelijke weekmenu's en instructies te volgen bouw je het vasten langzaam op. Daarnaast bevat het boek handige eetwissels, praktische boodschappenlijstjes en basisrecepten voor sauzen, spreads en andere gezondheidsboosters. '28 dagen intermittent fasting' is de perfecte introductie voor iedereen die met periodiek vasten wil beginnen.

Ook geïnteresseerd in beginnen met vegetarisch eten? Probeer dan '28 dagen vega'!

Lees verder
Aanbieding!

Supergezond

Fern Green
 15,00  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
Geef je lichaam en gezondheid een opkikker met de recepten uit 'Supergezond'! In deze ultieme gezondheidsgids vind je maar liefst 200 recepten die je lichaam een boost kunnen geven. Boost je brein met een voedzame tonijnsalade, verzorg je buik en darmflora met heerlijke kimchi en versterk je botten met een smakelijke kokossoep. Van je huid, weerstand en hart tot je buik, brein en botten: élk aspect van je lichaam komt aan bod. Zo ontdek je snel alle gezondheidsvoordelen die bepaalde voeding met zich meebrengt. Met 'Supergezond' geef je jezelf de ultieme gezonde boost.
Lees verder
Aanbieding!

Bakplaat-serie – India Express

Rukmini Iyer
 20,00  10,00 Toevoegen aan winkelwagen

Ontdek makkelijke Indiase gerechten met 'India Express' van de koningin van de bakplaten: Rukmini Iyer. In 'India Express' laat Rukmini zich inspireren door haar Indiase roots en de recepten van haar ouders en haar familie uit India. Dit kleurrijke kookboek staat boordevol vis- en vega(n) recepten die je zo op tafel zet.

Minimale inspanning, groots resultaat, zoals we van Rukmini gewend zijn. Stap aan boord en ontdek gerechten uit álle streken van India. Zet een geweldig feestmaal op tafel met de lekkerste Indiase gerechten als biryani, gefrituurde groenten en curry's. Soms met een twist, soms klassiek. 'India Express' van Rukmini Iyer is een onmisbaar kookboek voor iedereen die de authentieke smaak van India wil ontdekken en perfect voor fans van de bakplaat-boeken.

Lees verder
Aanbieding!

Bak & relax

Jessica Elliott Dennison
 22,99  11,50 Toevoegen aan winkelwagen
Heerlijke hartige en zoete lekkernijen in een handomdraai op tafel zetten? Dat lukt met 'Bak & relax' van Jessica Elliott Dennison. In dit sfeervolle bakboek staan allerlei makkelijke hartige en zoete recepten waarmee je met weinig inspanning én weinig afwas iets heerlijks kan maken. Denk aan knapperige havermoutbroodjes op zondagochtend of een luxueuze vijg-hazelnoot-chocoladetaart voor je gasten bij de thee. Of wat dacht je van een frisse yoghurtcake of een appel-frangipane-galette? Met 'Bak & relax' lukt het je de lekkerste baksels te maken op ieder moment van de dag én zonder veel gedoe. Dit kookboek is daarom perfect voor iedere thuisbakker die dol is op bakken en die heerlijke zoete en hartige lekkernijen in een mum van tijd op tafel wil zetten. Kortom: bak & relax!
Lees verder
Aanbieding!

Foolproof vis

Libby Silbermann
 17,99  9,00 Toevoegen aan winkelwagen
‘Foolproof vis’ is hét kookboek met 60 onfeilbare recepten met heerlijke vis en zeevruchten en de waardige opvolger van ‘Foolproof uit één pan’. Met ‘Foolproof vis’ verdwijnen je zorgen over het fileren, garen en bereiden van vis als sneeuw voor de zon, want de recepten zijn zo ontwikkeld dat ze gewoon niet kúnnen mislukken. Ontspan en geniet van gerechten voor verschillende gelegenheden – van makreelpaté en zeebaars-ceviche tot zalmpakketjes uit de oven en zeevruchten-orzo-paella. Recept na recept garandeert een culinair hoogstandje voor koks van elk niveau. ‘Foolproof vis’ is een onmisbaar kookboek voor iedere visliefhebber.
Lees verder
Aanbieding!

YOKO

Yoko Inagaki
 30,00  15,00 Toevoegen aan winkelwagen

Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.

Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.

Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Ultiem comfortfood

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
 29,99  6,00 Toevoegen aan winkelwagen
Geniet van het lekkerste comfortfood met 'Ultiem comfortfood' van Hugh Fearnley-Whittingstall. Na 'Veg!' en 'Heel veel veg!' is Hugh terug met een kookboek vol met heerlijke gerechten die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren. Denk aan pikante pompoen-linzensoep, een smakelijke kip-preitaart en rabarbercrumble. Van soep, stoofpot, taco's en kebab tot hartige én zoete taarten, cakes en koek: 'Ultiem comfortfood' bevat troostrijke recepten van over de hele wereld, voor ieder moment van de dag. 'Ultiem comfortfood' staat vol vis-, vlees- én vega(n) recepten. Dit nieuwe kookboek van Hugh Fearnley-Whittingstall is daarom een must-have voor in iedere keuken.
Lees verder
Aanbieding!

The green kitchen quick + slow

Licht beschadigd
David Frenkiel
 25,99  13,00 Toevoegen aan winkelwagen
'The Green Kitchen' is terug! Met 'The Green Kitchen Quick + Slow' hebben David Frenkiel en Luise Vindahl opnieuw een vegetarisch kookboek vol heerlijke recepten neergezet. Met snelle vegetarische recepten voor doordeweeks en lekkere uitgebreide vegetarische feestmaaltijden voor in het weekend is dit boek perfect voor iedereen. Start je dag met lekkere jam-boekweitrepen en kook 's avonds een snelle gezonde pasta met miso en tempé. Heb je meer tijd? Bereid dan heerlijke kimchi-quinoaburgers met frietjes: gegarandeerd een hit. Dit kookboek vol met verrassende recepten is een must-have voor iedereen die van vegetarisch eten houdt. 'The Green Kitchen Quick + Slow' is een waardige toevoeging aan 'The Green Kitchen'-reeks.
Lees verder
Aanbieding!

Vegan rainbow food

Licht beschadigd
Jason Tjon Affo
 20,00  10,00 Toevoegen aan winkelwagen
Na het succes van ‘Vegan soul food’ én ‘Vegan party food’ is Jason Tjon Affo terug met ‘Vegan rainbow food’. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. ‘Vegan rainbow food’ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken.

Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

28 dagen vega

Licht beschadigd
Lisa Butterworth
 19,99  4,00 Toevoegen aan winkelwagen
‘28 dagen vega’ is een complete gids vol lekkere vegetarische recepten waardoor je binnen een mum van tijd de overstap naar vegetarisch eten kunt maken. Door 28 dagen je eetgewoonte aan te passen en de duidelijke weekmenu’s te volgen, weet je precies wat je moet doen. Dit handige en praktische kookboek is er voor iedereen die wil overstappen op vegetarisch eten. Na een geïllustreerde uitleg over de positieve impact van een vegetarisch dieet op de planeet en je lichaam, volgen tips over hoe je de gezonde voedingsstoffen uit vegetarisch eten binnen kunt krijgen. De gevarieerde eetwissels in ’28 dagen vega’ laten bijvoorbeeld zien dat je gehakt prima kunt vervangen door linzen. Daarnaast zit het kookboek bomvol handige basisrecepten voor dressings, spreads, bijgerechten en toppings, waarmee je vegetarisch eten naar een hoger niveau kunt tillen. Met ‘28 dagen vega’ was vegetarisch koken nog nooit zo makkelijk.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Boerenkool

Licht beschadigd
Amelia Wasiliev
 12,50  2,50 Toevoegen aan winkelwagen
Boerenkool superfood heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan groene hummus, boerenkoolchips, gegrilde garnalentaco's en Griekse boerenkoolsalade, maar ook aan groene smoothies en reinigende shots. Boerenkool superfood nummer 1!
Lees verder
Aanbieding!

Eten als de beste!

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall
 24,99  12,50 Toevoegen aan winkelwagen
De succesvolle auteur van 'Veg!' en 'Heel veel veg!' richt zich in 'Eten als de beste!' op gezonde én lekkere voeding. Steeds meer mensen proberen gezonder en voedzamer te eten, maar in de praktijk is dit soms nog lastig. De Britse tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall vat alle kennis en feiten over gezond eten samen tot zeven eenvoudige basisprincipes. Vervolgens kun je met de 100 inspirerende recepten direct aan de slag. Denk aan geroosterde venkel met tomatentaboulé, spicy vissticks of rogge-bananenkoekjes. Zo wordt goed voor jezelf zorgen wel heel erg aantrekkelijk! Hugh Fearnley-Whittingstall (1965) is auteur, presentator van het succesvolle Engelse tv-programma River Cottage, en enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. Hij schrijft receptencolumns voor The Guardian en maakte voor BBC One verschillende documentaires over voedsel en gezondheid, waaronder 'Het gevecht tegen overgewicht'. Hugh woont met zijn gezin in Devon, Zuidwest-Engeland.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

100% volkoren

Licht beschadigd
Emily Ezekiel
 22,99  4,60 Toevoegen aan winkelwagen
Havermout is gezond en je kunt beter zilvervliesrijst eten dan witte rijst. Maar waarom is dat zo? In 100% volkoren wordt helder uitgelegd waarom je het best voor volkorengranen kunt kiezen. Eerst worden de voedingswaarden van elf verschillende volkorengranen vergeleken met hun alternatieven, zodat je precies weet waarom je beter roggemeel kunt kiezen dan witte bloem en beter gierst dan couscous. Vervolgens vind je 120 recepten om voor elk moment van de dag heerlijke gerechten te maken met deze volkorengranen. Van chocolade-roggemuffins tot freekeh-risotto en van boekweitpizza tot taboulé met kip en za'atar.
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Hem versus haar

Licht beschadigd
Ellen Hoog
 16,99  3,40 Toevoegen aan winkelwagen
Smoor de keukendiscussies met de heerlijke recepten uit 'Hem versus haar' Samenleven met je partner kan natuurlijk één groot feest zijn, maar in de keuken ontstaan nog wel eens discussies. Hockeyster Ellen Hoog en haar man Kelvin de Lang weten hier alles van. Zo eet zij graag plantaardig met veel groente, fruit en af en toe vis. Hij wil juist graag extra koolhydraten, eiwitten en zo nu en dan een stukje vlees. Gelukkig hebben ze dé oplossing voor stellen die hier ook mee worstelen: in Hem versus haar staan heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor met een twist voor hem en haar. Met dezelfde basis maak je twee verschillende gerechten zodat jullie beiden kunnen genieten. Maak bijvoorbeeld portobello’s met parelcousous en spinazie met voor haar geitenkaas en rucolapesto en voor hem spicy gehakt en gesmolten kaas. Of burgers met avocado met voor haar een kabeljauwburger en voor hem een traditionele runderburger. Sluit af met lekkere red velvet pannenkoeken met fruit voor haar en American pancakes met stroop en poedersuiker voor hem. Met af en toe met een mini-portie voor dochter(tje) Bowie.
Lees verder
Aanbieding!

Charlie’s Kitchen

Licht beschadigd
Charlotte de Jong
 13,99  7,00 Toevoegen aan winkelwagen
Charlie’s Kitchen staat voor energie, balans en positiviteit. Na haar burn-out heeft Charlotte de Jong het haar missie gemaakt om anderen te helpen aan een energiek leven waarin genieten voorop staat. Belangrijk voor een leven in balans is goed voor je lichaam zorgen door gezond eten en beweging, maar juist ook af en toe een avond op de bank ploffen met een chocoladereep. Natuurlijk mag een goed glas wijn en een echt gesprek niet ontbreken. Dat is wat Charlotte noemt met elkaar verbinden en in balans zijn! In dit kookboek staan lekkere, snelle, voedzame en makkelijke gerechten die ervoor zorgen dat je gedurende de dag genoeg brandstof hebt. Denk aan overnight oats met blauwe bessen, een healthy clubsandwich met kip of runderreepjes met pompoen en quinoa.
Lees verder
Aanbieding!

Vega curry

Licht beschadigd
Nahid Hassan
 38,99  19,50 Toevoegen aan winkelwagen
In Vega curry staan de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Na een korte introductie over de belangrijkste ingrediënten van de Indiase en de verrassende Bengaalse keuken en alle smaakmakers volgen recepten voor onder andere heerlijke aardappelpakora, groentekorma, eiercurry en paneer tikka masala. Ook leer je hoe je zelf mangochutney en naanbrood maakt. Achter in het boek vind je recepten voor heerlijke toetjes als mangokulfi. Nahid Hassan kwam als jongen vanuit Bangladesh naar Stockholm en begreep nooit waarom het personeel uit India en Bangladesh in de Indiase restaurants waar hij werkte altijd iets anders at dan de gasten. Zijn droom was om ooit een restaurant met authentieke Bengaalse en Indiase gerechten en niet de aan Europese smaak aangepaste recepturen te openen. Nahid is inmiddels eigenaar van 7 restaurants en clubs. Met Vega curry wil hij laten zien dat je ook zelf thuis eenvoudig Indiaas en Bengaals kunt koken.
Lees verder
Aanbieding!

Pizzadeeg

Licht beschadigd
Guillaume Marinette
 15,99  8,00 Toevoegen aan winkelwagen
Een feestje? Of onverwachts bezoek? Met de recepten in dit boek maak je in een mum van tijd de heerlijkste hapjes met pizzadeeg. Van pizzabagels en bologneserolletjes tot pizzaballetjes en een ricottavlecht met ham. De voorbereiding kost je weinig tijd en de oven doet de rest.
Lees verder
Aanbieding!

Muesli & granola

Licht beschadigd
Catherine Kluger
 10,99  5,50 Toevoegen aan winkelwagen
Het boek Muesli & Granola is geschreven door Catherine Kluger. Het kookboek staat boordevol inspiratie voor geweldige ontbijten en natuurlijk ook heerlijke, en gezonde, tussendoortjes! Voorin het boek staat een opsomming met uitleg over de verschillende ingrediënten die je voor muesli en granola kunt gebruiken en waarmee je eindeloos kunt variëren. Het boek beschrijft verschillende zoete en hartige mixen en diverse recepten voor repen, muffins en taarten. Met dit kookboek kan je het hele jaar heerlijke en diverse muesli en granola recepten eten.
Lees verder
Aanbieding!

Basisboek Thailand

Licht beschadigd
Aby Waters; Abi Waters; Tom Kime
 25,00  12,50 Toevoegen aan winkelwagen
In Basisboek Thailand maak je kennis met de uitgesproken smaken en verrassende smaakcombinaties van de Thaise keuken. Het boek bevat meer dan 100 traditionele recepten met een moderne twist, zoals salade van gegrilde eend met mango en kokos, of gebakken tonijn met citroengras en gember. Aan de hand van veel kooktips en stap-voor-stapuitleg van snijtechnieken en basisrecepten, laat Basisboek Thailand je zien hoe eenvoudig het is om zelf heerlijke Thaise gerechten te bereiden.
Lees verder
Aanbieding!

Gezonde thee

Licht beschadigd
Fern Green
 14,99  7,50 Toevoegen aan winkelwagen
In Gezonde thee staan heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Thee is de meest gedronken drank ter wereld, maar de meeste mensen houden het bij een kant-en-klaarzakje thee. En dat terwijl er zoveel heerlijke theecombinaties te maken zijn met gedroogde thee, verse kruiden, specerijen en vruchten. Neem nu eens zwarte thee met koriander en sinaasappelschil of salie met kruidnagel. En munt met rode klaver of kaneel met komijn. Behalve verschillende theecombinaties vind je ook reinigende tonics in dit boek.
Lees verder
Aanbieding!

Veggie !

Licht beschadigd
Hugh Fearnley-Whittingstall;Arianne Raamstijn
 14,00  7,00 Toevoegen aan winkelwagen
De recepten met groente uit Veg! zijn een megasucces. En nu is er dan ook een speciale, kleine Veg! - 224 pagina's met recepten met groente in de hoofdrol. Niet alleen voor de vegetariër, maar voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten is dit een boek vol inspiratie. In deze bijzondere editie zijn de beste recepten met groente uit Veg!
Lees verder
3 =
10,-
Aanbieding!

Groene sapjes

Licht beschadigd
Barbara Luijken;Fern Green
 13,99  2,80 Toevoegen aan winkelwagen
Heerlijke, gezonde groene sapjes maak je zelf. Met heel veel vers fruit en groenten, maar ook met minder voor de hand liggende ingrediënten als aloë vera, superfoods en andere verantwoorde ingrediënten. Op elke overzich-telijke spread worden per recept alle ingrediënten getoond. De positieve werkingen van alle onderdelen worden duidelijk in beeld gebracht. Met niet meer dan een blender of een sapcentrifuge werk je zonder moeite naar een nog betere gezondheid toe!
Lees verder

Kookboek kopen

In deze categorie vind je recepten voor elke gerecht. Of je nu houdt van uren in de keuken staat, tot een simpel gerecht: hier vind je kookboeken voor elk moment en gelegenheid. Van vegetarische kookboeken en recepten voor smoothies tot bbq-gerechten en salades.

 

Goedkope kookboeken

Op zoek naar de meest inspirerende kookboeken voor jouw culinaire avonturen? Welkom bij onze webshop, dé bestemming voor kookliefhebbers en thuiskoks! Ontdek ons uitgebreide assortiment kookboeken, boordevol smakelijke recepten en creatieve ideeën om je keukenvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde chef, wij hebben het perfecte kookboek voor jou. Blader door onze collectie en vind een breed scala aan kookboeken, variërend van internationale gerechten tot gezonde maaltijden en snelle recepten voor drukke dagen.

Cakes & Taarten
Sapjes & Smoothies
Vegetarisch
Vegan
BBQ
Vlees
Salade
Vis
Oosters
Brood bakken
Amuse & Desserts

Kinder kookboek

Ontdek het ideale kinderkookboek voor jonge culinaire avonturiers! Bij onze webshop vind je een uitgebreide collectie kinderkookboeken die speciaal zijn samengesteld om kinderen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met koken. Met kleurrijke illustraties en eenvoudige recepten brengen deze kookboeken de vreugde van koken tot leven. Onze selectie omvat diverse titels met 50 heerlijke gerechten die perfect zijn voor kleine chefs om zelfstandig te maken. Van pannenkoeken tot pizza en van cupcakes tot fruitsalades, er is voor elk wat wils. Deze kookboeken bevatten zorgvuldig samengestelde recepten met gezonde ingrediënten, waardoor kinderen leren over voedselbereiding, voeding en keukenhygiëne. Laat je kinderen de sterren van de keuken worden met ons geweldige assortiment kinderkookboeken! Bekijk nu ons aanbod en geef ze een smakelijke en leerzame ervaring waar ze dol op zullen zijn. Bestel vandaag nog en laat hun culinaire avontuur beginnen!