Resultaat 1–40 van de 55 resultaten wordt getoondSorted by latest


Het kinderkookboek van de keuken van Kiki
54 recepten uit de keuken van Kiki, voor kinderen van 5–12 jaar
In dit kleurrijke kinderkookboek maak je kennis met Kiki, een vrolijke kat die heel graag kookt. Ze deelt in dit kookboek 27 zoete en 27 hartige (‘zoute’) recepten met je: zoete recepten voor druivenbrood, speculaaspasta, pepermuntkussentjes en pannenkoekentaart, en hartige recepten voor wortels in bladerdeeg, kervelsoep, kruidenboter en gevulde paprika. Ook leert Kiki je hoe je een ui snijdt (bijna) zonder huilen. Ze vertelt over honing, fruit en groenten, thee, pasta en over nog veel meer
Petra Bosland is verzot op koken en lekker eten en zo startte zij De Keuken van Kiki, een vrolijke kookschool in Den Haag waar drie dagen per week kinderen komen koken, proeven, lachen en kletsen. Nu is er dan het enige echte kookboek van de Keuken van Kiki. Een heerlijk boek dat kinderen laat zien hoe leuk en makkelijk koken is.
- Rijkelijk geïllustreerd met vrolijke tekeningen en achterin een receptenregister met foto’s
- Veel extra weetjes: hoe splits ik een ei? Welke keukenhulpjes kan ik gebruiken? Hoe smelt je chocolade? En nog veel meer handige kooktips
- Petra werkt met verse producten, vol aandacht voor de seizoenen. Ze laat kinderen voelen, proeven en ruiken en leert hen spelenderwijs alles over de herkomst van producten
Petra Bosland is illustrator en ontwerper én eigenaar van kinderkookschool De keuken van Kiki. Ze werkte jarenlang als designer bij Oilily en Room Seven en heeft talloze ontwerpen gemaakt en karakters bedacht voor beddengoed, tassen, kussens, stoffen en kleding. Op een dag bedacht ze Kiki, een kat met oranje haar en een gekleurde staart. Kiki is dol op koken, ze is grappig en net als Petra een klein beetje onhandig. Ze is Petra’s favoriete karakter en nu de hoofdpersoon in Petra’s eerste kookboek.
10,- Verkoop!

Chili & spice
groot aantal variaties voor verschillende specerijen en smaken die samen de beste combinatie maken in elke keuken.
10,- Verkoop!

Vega junkfood

Maaltijdsalades
Salades saai? Echt niet! Met Maaltijdsalades van
Emily Ezekiel geniet je het hele jaar door van smakelijke
combinaties die blijven verrassen. Of je nu een
doorgewinterde saladefreak bent of af en toe een
maaltijdsalade eet.
Bij elk recept geeft Emily bewaartips en/of suggesties
voor vegan opties. Inclusief tips voor de voorraadkast,
handige keukentools, uitleg hoe je verse
ingrediënten het beste bewaart en basisrecepten voor
dressings, tafelzuur, garneringen & oliën.

Maaltijdsoep

Het neusje van de zalm
Het neusje van de zalm
Spreekwoorden en gezegden over eten en drinken
Maria van Donkelaar, Martine van Rooijen & Wendy Panders (ill.)
isbn 9789025746131
? 16,95
25,6 x 23,8 cm, ca. 96 blz.
Gebonden, met kleurenillustraties
Leeftijd vanaf 6 jaar
nur 274

Alles over friet
Alles over friet heeft een kloek formaat met imitatielinnen omslag met preeg. In dit stoere boek staan sfeervolle foto's en authentieke zwart-witillustraties.

Appeltaart
In Appeltaart vind je recepten voor de heerlijkste taarten met appel en meer. Appelkruimeltaart met witte chocola, appel-frambozencrumble, boerenappelplaat en de bekende Holtkamps appeltaart, om er maar een paar te noemen. Veel tips om de appeltaart lekker snel en met weinig moeite op tafel te zetten. Appeltaart bij de koffie of thee, op zondag, op je verjaardag, of zomaar tussendoor.

Versie Becht Dagelijkse kost 2

Dutch cooking
Dutch Cooking, the new kitchen is packed with ideas for the best vegetable and potato mashes, soups (Dutch pea soup!) and salads. And of course we haven¿t forgotten delicious traditional Dutch deserts and the best recipe for apple pie ¿ even better than our grandmothers made it!

Glutenvrij bakken
van nieuwe zoete en hartige baksels: cakes en taarten, maar ook brood en desserts. Inclusief talrijke tips voor handige vervangingsmiddelen en inventieve bakmethoden, plus advies over het aanschaffen van en bakken met glutenvrije ingrediënten.

Becht lifestyle – Becht lifestyle Kip
In dit bijzondere kookboek van Mindy Fox staan 20 basisrecepten voor gebraden kip uit de oven, met basilicum en citroen of bijvoorbeeld met groene olijven en venkelzaad. Daarnaast vind je hier meer dan 25 internationale recepten mét gebraden kip. Want vaak blijft er van die kip uit de oven nog wel wat over voor de volgende dag. Wat volgt zijn bijgerechten, soepen, pasta’s en ander heerlijks met kip, waar het water je van in de mond loopt. Gebruik de leftovers van je (uiteraard biologische) kip of braad het speciaal met dit doel, en je zet in een handomdraai een spectaculair gerecht op tafel.

Becht lifestyle – Becht lifestyle Nutella

Oerhollands

Het paddenstoelenboek
Naast de heldere beschrijving van de paddenstoel en zijn directe omgeving, plus informatie over het seizoen waarin deze paddenstoel te vinden is, bevat het boek vele fraaie foto’s. De recepten maken je enthousiast om zelf het bos in te gaan ? of om eens wilde paddenstoelen van de markt te gebruiken. Mocht je zelf thuis paddenstoelen willen kweken, dan vind je alle tips en handigheidjes die daarvoor nodig zijn. Belangrijk in het boek zijn ook de vele heerlijke recepten, van een salade met koningsoesterzwam tot een bouillon van reuzenbovist of een risotto met eekhoorntjesbrood.

Pompoen

Salade
In dit boek vind je eenvoudige recepten voor geweldige salades; zo zijn bijvoorbeeld salade van pompoen, geroosterde citroen en pecan, of pastasalade met kip, kappertjes en ricotta heerlijk als maaltijd, terwijl je een salade met vijg, ham en bleekselderij bij een groot diner kunt serveren als voorgerecht. Verrassende smaakcombinaties, zoals watermeloen met feta, knolselderij en sinaasappel, maken van een salade echt iets bijzonders.
En wat is het prettig dat alles niet alleen overheerlijk is, maar ook nog eens heel gezond!

STOMEN
MONIEK: Stomen is bijzonder lief voor de lijn en verre van smaakloos. In dit boekje vindt u een heleboel heerlijke stoomgerechten, van voorgerecht tot dessert
Ik schreef het al eerder: het beste wat je over stomen kunt zeggen, is dat je absoluut geen boter of olie hoeft te gebruiken. Dat is bijzonder lief voor de lijn en zeker niet smaakloos. Ik ben er – nog maar sinds kort, maar wél absoluut - voor gewonnen. En dus alert als er nieuwe lectuur over deze kooktechniek in de winkel ligt. Zo ontdekte ik dit kleine boekje met allemaal gestoomde gerechten uit de oosterse keuken (trouwens ook een van mijn favoriete keukens). De ingrediënten zijn soms een beetje ongewoon voor ons dagelijks menu. Wontonvelletjes en mihoen, kokosmelk en verse gember vind je dan wel niet meteen bij de kruidenier om de hoek, maar in het goed gesorteerde warenhuis heb je tegenwoordig toch een ruime keuze van oosterse specialiteiten. De recepten zijn trouwens prima gevarieerd: zowel vlees als vis en (vooral) groenten komen aan bod. Als u het menu wilt afsluiten met een gestoomd dessert, dan kan dat ook. Wat dacht u van zwarte rijst met rood fruit? Niet alleen kleurrijk op je bord maar verrassend héérlijk!

Becht lifestyle – Becht lifestyle Wild & gevogelte
Claartje Lindhout is een jonge kok die laat zien dat wild niet ¿oubollig¿ hoeft te zijn, maar ook op een frisse en andere manier klaargemaakt kan worden, getuige bijvoorbeeld gerechten als ¿gebakken wildegansfilet met een frisse wittewijnroomsaus met abrikoosjes en tabouleh¿ of ¿salade met kwartel, rode biet en bloedsinaasappel¿. Om van ¿gekonfijte konijnenbout¿ nog maar niet te spreken¿

Van chocoladeglazuur tot roze fondant
Heb je ook wel eens voor de etalage van een taartenwinkel gestaan en gewild dat je dat prachtig gedecoreerde gebak zelf zou kunnen maken? In Van chocoladeglazuur tot roze fondant staan indrukwekkende versieringen voor op taart, koekjes en cupcakes. Door de grondige, maar toegankelijke technische uitleg en de vele stap-voor-stapfoto¿s kan het maken van deze versiersels ook in eigen keuken niet meer misgaan!

Koken met kinderen – Van over de hele wereld
Van gadogado tot kanelbullar, van fish-and-chips tot paella, en van kaiserschmarrn tot bakabana …
Met dit boek duiken kinderen én hun ouders, zus, vriend, tante of meester de keuken in om samen de lekkerste recepten te maken. Deze recepten worden gemaakt van ingrediënten uit eigen land, maar bijvoorbeeld ook uit Puerto Rico, Zuid-Afrika of China. Van over de hele wereld dus!
In De Kookhoek leer je niet alleen hoe je recepten kunt maken, maar ook waar je eten vandaan komt. Want hoe groeit een appel, waar vind je tomaten en hoe wordt kaas gemaakt? In dit boek reizen we de hele wereld over. Ga je mee?

Koken met kinderen – Lekkers van om de hoek
van pompoenkoekjes tot regenboogatjar,
en van perencrumble tot schilderijbrood …
Met dit boek duiken kinderen én hun ouders, zus, vriend, tante of meester de keuken in om samen de lekkerste recepten te maken, met ingrediënten van om de hoek. Je leert ook een aantal boeren kennen, die je meenemen naar hun boerderij, en jou hun favoriete recepten laten zien.
In De Kookhoek leer je niet alleen hoe je recepten kunt maken, maar ook waar je eten vandaan komt. Want hoe groeit een appel, waar vind je tomaten en hoe wordt kaas gemaakt. In dit boek ontdek je alles over lekkers om de hoek.
10,- Verkoop!

Het antidieetboek
Gewichtsverlies met je boerenverstand
Goed eten én gewicht verliezen is niet moeilijk als je bereid bent de vele marketingmythes door te prikken. Dit boek geeft je daarvoor de middelen in handen vanuit een stevige kennis van zaken en op basis van persoonlijke ervaring.
Met informatie, tips en een openhartig relaas van de auteur die door toepassing van een aantal simpele leefregels in anderhalf jaar tijd 35 kilo afviel. Het opent je de ogen met tal van praktijkvoorbeelden over de onzin die er vanuit de voedings- en dieetindustrie over je wordt uitgestort.
Gerrit Jan Groothedde is culinair journalist. Eind jaren zeventig was hij souschef in het Brusselse restaurant L’Italiano. Sinds 2000 is hij freelance journalist.
Lees verder
PASTA – 200 recepten

Kook dit boek
'Kook dit boek' is een door en door modern kookboek om een betere, inventieve en creatieve thuiskok te worden en biedt smaakvolle gerechten die iedereen kan maken. Receptontwikkelaar en voormalig Bon Appétit-ster Molly Baz geeft een opwindende spoedcursus in de basisprincipes van koken. Met de ‘7 gouden regels’ – o.a. hoe je gerechten op smaak kan brengen, dat textuur en perfect uitgevoerde kooktechnieken alles bepalend zijn – kook je moeiteloos door alle 95 recepten heen en blijf je deze herhalen.
De recepten zijn een aantrekkelijke mix van eenvoudige, informele maar restaurantwaardige ‘cheffy’ gerechten. Met de diverse QR-codes heeft de gebruiker direct toegang tot instructievideo’s over de wat lastigere kooktechnieken. Ga aan de slag en kook dit boek stuk: van voorgerecht tot en met desserts. Gegrilde aubergines met gepekelde rozijnen in basilicumdressing, langzaam gegaarde kip met geplette aardappeltjes, piri-piri en aioli, krokante botergarnalen, salade met halloumi, perzik en tomaat of maak de overheerlijk miso-appeltaart. Met vele basisrecepten voor diverse dressings, sauzen, condimenten, inmaakrecepten en meer. Kortom: kook dit boek stuk!
10,- Verkoop!

3 ingrediënten per cocktail
Het boek is ingedeeld op dranksoort als basis: wodka, gin, rum, tequila, whisky en tot slot cocktails met sprankelende bubbels. Maak een 'rum runner' met ananassap, grenadine en rum. Of een 'dirty martini' met gin, vermout en olijvennat. Shake een 'el diablo' met tequila, crème de cassis en gemberbier. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met enkele pairing snacks: serveer bij een cocktail op basis van whisky een warme krabdip of maak gepekelde komkommersnacks bij een wodka-cocktail.
Met goede uitleg over glaswerk en cocktailbenodigdheden krijg je met dit fraai geïllustreerde en fotografeerde cocktailboek 60 recepten die je werkelijk in een handomdraai maakt.

Mediterrane keuken
10,- Verkoop!

30 receptkaarten – Salade
Met de 30 receptkaarten uit 'Salade' maak je de allerlekkerste salades klaar. Kies voor een kikkererwtensalade met harissa, een knapperige appel-venkelsalade of een klassieke caesarsalade of een salade Niçoise: door de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de keuken in te duiken. Ontdek salades met pit, extra crunch, een lekker zuurtje, salades met vis, vlees of alleen met veggies - er is voor ieder wel wat wils. Met de receptkaarten van 'Salade' zet je gegarandeerd een lekkere en frisse salade op tafel.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
10,- Verkoop!

Trendy food, chef het zelf – Burgers
Ben jij dol op hamburgers? Dan mag 'Burgers' niet in jouw keuken ontbreken. Met 'Burgers' - onderdeel van de Chef het zelf-serie - maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten, zoals een heerlijke linzenburger met tzatziki, niet ontbreken. Ook leer je hoe je hamburgerbroodjes perfect goudbruin krijgt én hoe je zelf de lekkerste frietjes maakt. Met 'Burgers' creëer je binnen een mum van tijd je ideale hamburger.
Ontdek ook de andere delen uit de Chef het zelf-reeks, zoals 'Dumplings, 'Taco's', 'Donuts', 'Ramen' en 'Bubble tea'.
10,- Verkoop!

IJslolly’s

Koken doe je zo!
Iedere thuiskok met enige ambitie heeft de hang naar perfectie in de keuken: van een mooi gegaarde Bressekip, een kaasfondue met de juiste consistentie tot en met het uitserveren van het ultieme meergangenmenu voor vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Voor alle keukenprinsen en -prinsessen in spé is dit hét boek dat antwoord geeft op veelgestelde vragen in de keuken.
'Koken doe je zo!' is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 700 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje. Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten.
'Koken doe je zo!' maakt inzichtelijk hoe kookprocessen werken en leert je daarmee de chemie (en magie!) in je keuken te begrijpen. Of je nu een beginnend of gevorderd thuiskok bent: met dit overzichtelijke keukenhandboek kan iedereen aan de slag!

Paddenstoelen

Stamppot
Lekker op zijn tijd, maar niet echt aan te raden als dagelijkse maaltijd.
Dat kan anders. Vervang de aardappels (deels) door groenten, de melk en boter door plantaardige producten en de worst door mager gevogelte, vis, kaas of vegetarisch vlees. Dan heb je ineens een heerlijke en verantwoorde stamppot op je bord. Het hele gezin eet zo met gemak de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse groenten. Meer zelfs. Zo’n gerecht zet je met plezier wat vaker op tafel. Stamppot gat zo nooit vervelen. De combinaties met natuurlijke en pure ingrediënten zijn eindeloos. Met een basis van bijvoorbeeld knolselderij, pompoen, zoete aardappel of pastinaak bereid je verrassende stamppotjes met een behoorlijke dosis vitamines, vezels en mineralen. Niet oer-Hollands misschien, maar wel oer-gezond.
In Stamppot vind je naast de klassiekers -met extra veel groeten- vooral veel vernieuwende recepten. Wat te denken van groentestamp versierd met feta, roodbaars, Parmezaanse koekjes of oesterzwammen? Of geen worst maar geitenkaasmedaillons, geen hachee maar paddenstoelenragout. Of verstop de stamppot in een kroket, wrap of filodeeg.
Om het stamppen nog eenvoudiger te maken zijn de 99 recepten ingedeeld volgens een groenten-ABC. Van Andijvie tot Zuurkool, met daar tussenin alles wat er maar in de stamppot te husselen valt. Dat wordt smakelijk stampen!
10,- Verkoop!

Trendy food, chef het zelf – Taco’s
Ontdek hoe je de allerlekkerste Mexicaanse taco's zélf maakt met 'Taco's' van Sandra Mahut. Van klassieke taco's met kruidig gehakt, bonen en mais tot smakelijke veggie taco's boordevol knapperige groenten - in dit kookboek vind je recepten voor iedere tacoliefhebber. Ook bijgerechten mogen niet ontbreken: zo leer je hoe je zelf guacamole maakt én welke toppings er absoluut niet mogen ontbreken op de beste taco's. Met 'Taco's' krijg je meteen zin om de keuken in te duiken om dit heerlijke streetfood zelf te cheffen!
Ontdek nog meer heerlijk streetfood met 'Ramen', 'Bubble tea' of 'Donuts'.
10,- Verkoop!

Trendy food, chef het zelf – Bubble tea
Met 'Bubble tea' leer jij je favoriete drankje - inclusief bubbels - zelf maken! Bubble tea is ongekend populair én superlekker. Met de handige recepten uit dit boek leer je in een mum van tijd hoe je zelf dit heerlijke drankje klaarmaakt, zonder dat je naar je favoriete bubble tea-shop hoeft. Experimenteer erop los: van matchathee met chewy tapiocabubbels tot tropische bubble tea met popping boba die wanneer ze barsten heerlijk naar passievrucht smaken. Al je favoriete smaken zoals taro, brown sugar én matcha komen aan bod. Verwen jezelf met een bubble tea (to go) of maak indruk op je vrienden en familie met deze bijzondere drankjes.
Meer trendy food ontdekken? Duik dan ook in 'Ramen'!
10,- Verkoop!

Supergezond

De hollandse pot
Zo vind je in dit boek steeds een voor-, hoofd- en nagerecht om een compleet streekmenu uit elke provincie te maken. De recepten zijn helder beschreven en de fotografie van ieder recept vormt een knipoog naar de 17de-eeuwse Hollandse stillevens.
10,- Verkoop!

Ultiem comfortfood









