Resultaat 1–40 van de 115 resultaten wordt getoondSorted by latest
Veggie!
30 receptkaarten – Pasta
Met de 30 receptkaarten van 'Pasta' ontdek je allerlei soorten pastarecepten, van klassiekers als pasta bolognese, spaghetti aglio e olio en mac & cheese uit de oven tot verrassende tagliatelle met zalm en avocado-dillesaus of paddenstoelenravioli met knoflook-boerenkool en krokante chorizo. De recepten in deze box bieden volop inspiratie om op allerlei manieren van dit smakelijke Italiaanse gerecht te genieten. Met recepten voor zowel de vegetariër als de alleseter is er voor ieder wat wils.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
30 receptkaarten – BBQ
Het is tijd om de barbecue aan te steken! Met de 30 receptkaarten van 'BBQ' heb jij zo inspiratie opgedaan voor je volgende barbecue-feestje - of nu weinig of alle tijd hebt om te grillen. Serveer klassieke kipsaté met pindasaus en gegrilde avocado, of verras met spareribs met tamarindeglaze en ingelegde rode ui. Liever vis of vega van de barbecue? Ga dan voor gegrilde artisjokharten met basilicum-hollandaise of gaar langzaam zalmpakketjes op het rooster. Deze box zit vol heerlijke recepten om jouw barbecue tot een succes te maken.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt barbecueën een fluitje van een cent.
Het Brood Boek
In dit boek vind je niet alleen 18 broden met heldere bereidingswijzen en handige tips bij het bakken, maar ook bijna 60 recepten voor de lekkerste gerechtjes bij, tussen of op je brood!
Trendy food, chef het zelf – Dumplings
Met 'Dumplings' zet jij binnen een mum van tijd de lekkerste dumplings op tafel. Deze Aziatische lekkernijen zijn onweerstaanbaar voor iedereen die een umami-kick wil. Dit deel uit de Chef het zelf-serie laat jou zien hoe je zelf dumplings en gyoza maakt - van het deeg maken en vouwen tot het bereiden van de lekkerste vullingen en sausjes. Zo leer je heerlijke smaakcombinaties en welke sausjes het lekkerst zijn bij je zelfgemaakte dumplings of gyoza. Met dit kookboek krijg je onmiddellijk zin om de keuken in te duiken en je gasten te trakteren op een volle schaal knapperige, stomende dumplings.
Ontdek ook de andere delen uit de Chef het zelf-reeks, zoals 'Burgers', 'Taco's', 'Donuts', 'Ramen' en 'Bubble tea'.
30 receptkaarten – Salade
Met de 30 receptkaarten uit 'Salade' maak je de allerlekkerste salades klaar. Kies voor een kikkererwtensalade met harissa, een knapperige appel-venkelsalade of een klassieke caesarsalade of een salade Niçoise: door de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de keuken in te duiken. Ontdek salades met pit, extra crunch, een lekker zuurtje, salades met vis, vlees of alleen met veggies - er is voor ieder wel wat wils. Met de receptkaarten van 'Salade' zet je gegarandeerd een lekkere en frisse salade op tafel.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
Het kerstboek
Een prachtige eyecatcher voor elke kerstliefhebber
Hoe kan het dat Kerstmis een steeds minder religieuze betekenis krijgt, terwijl het tegelijkertijd populairder dan ooit lijkt? Omdat kerst zoveel meer is. Dit prachtige koffietafelboek is een ode aan een van de oudste en bekendste feesten ter wereld. Met meer dan tweehonderd even iconische als feestelijke onderwerpen die kerst kerst maken. Van een 17e-eeuws winters schaatstafereel van Hendrick Avercamp tot de filmposter van Home Alone tot een Barbie Adventskalender van Mattel. Met kunstwerken van o.a. Beatrix Potter, Andy Warhol, Mariah Carey, Jan Steen en Sandro Botticelli en essays over typische kerstgerechten, de Kerstman en de religieuze oorsprong van het feest. Van kerststol tot kerststal: kunst én kitsch die in het collectieve geheugen gegrift staan.
Dolph Gotelli is internationaal expert en docent op het gebied van Kerstmis, kerstrituelen en de Kerstman en emeritus hoogleraar design aan de Universiteit van Californië. Bob Richter is interieurontwerper, tv-persoonlijkheid en auteur van A Very Vintage Christmas (2016) en Vintage Living (2019). David Trigg is schrijver, criticus en kunsthistoricus. Hij levert regelmatig bijdragen aan boeken over kunst.
Het kinderkookboek van de keuken van Kiki op reis
Vrolijk kinderkookboek met wereldgerechten
Dit is het tweede kinderkookboek van De keuken van Kiki. Kiki is een vrolijke kat, die houdt van heerlijk koken en een grote familie heeft over de hele wereld. In dit boek zoekt ze iedereen op. En uit elk land waar ze naartoe reist, deelt Kiki 5 recepten: waterzooi uit België, Fifteens uit Ierland, omuraisu uit Japan, Kakósúpa uit IJsland en nog veel meer… Kiki’s broertjes en zusjes vertellen je over de gebruiken in hun land, wat ze eten als ontbijt en ze leren je ook alvast wat over de taal. En net als in het eerste kinderkookboek staat ook dit boek weer vol met verhalen over de eet- en reisavonturen van Kiki.
Alle recepten zijn makkelijk door kinderen te maken: de kleine koks die wekelijks naar ‘De Keuken van Kiki’ – de Haagse kookschool van Petra – komen, hebben ze uitgebreid getest. Ook kookt Kiki zoveel mogelijk vegetarisch, of geeft ze je een vegetarische variant van het recept. In dit verrukkelijke boek kunnen kinderen ontdekken hoe leuk en makkelijk koken is. En ze maken ook nog kennis met diverse landenkeukens!
Airfryer kookboek
Het imago van de airfryer is de afgelopen periode
180 graden gekanteld: van ‘slank’ frituuralternatief
tot een wonderoventje waarmee je in een relatief
korte tijd − en dus energiebesparend − van alles
kunt bereiden. Maar wat dan allemaal en hoe? Peter
Friehling laat met Airfryer kookboek zien wat de
ontelbare mogelijkheden zijn om de airfryer optimaal
te benutten.
Stof je airfryer maar af en vergeet de bitterballen
en patat. Met duidelijke instructies, en ook vooral
wat je maar beter kunt laten, geeft Airfryer kookboek
tientallen recepten waarmee je aan de slag kan.
Van bistro- en eetcafégerechten als quiche, cordon
bleu en tarte tatin tot en met Aziatische, Midden-
Oosterse en Latijns-Amerikaanse toppers.
Maak Thaise curry met viskoekjes of coxinha, een
Mexicaans kipgerecht. Verras je tafelgenoten op zoete
zaligheden als Baked Alaska en Midden-Oosterse
ma’amul-koekjes. Van appetizers als samosa’s of
paddenstoelentoast tot en met nagerechten als
rumbanaan en alles wat er tussenin zit. En uiteraard
mogen snacks als loempia’s, pizza’s en kipnuggets
niet ontbreken.
500 desserts
Hoe goed de voorgaande gangen ook waren, een maaltijd wordt pas echt gedenkwaardig als hij wordt besloten met een spectaculair dessert. Of u nu een metershoog schuimgebak, een romige chocolademousse met noten of een eenvoudige kom roomijs serveert, maar weinig gasten zullen zo'n zoete traktatie afslaan. Dit boek bevat 500 verrukkelijke recepten voor elke smaak en elke gelegenheid.
* In de inleiding komen alle basistechnieken aan bod waarmee u de desserts van uw dromen creëert, zoals gelatine gebruiken, chocolade smelten, eiwit en slagroom kloppen, en tips om eventuele foutjes te herstellen.
* Van eenvoudige desserts die u in luttele minuten op tafel zet tot toetjes die u een dag van tevoren kunt maken en tot gebruik in de vriezer bewaart.
* Een verleidelijke verzameling nagerechten: panna cotta van kokos met passievruchtcoulis, tarte tartin van abrikoos en pistachenoten, aardbei-kiwi-sinaasappelpavlova en chocoladeganachetaart - in dit boek vindt u ze allemaal.
Trendy food, chef het zelf – Donuts
Maak zelf de allerlekkerste zoete snacks met 'Donuts' van Sandra Mahut. Klassieke of gevulde donuts, met glazuur versierd of juist plain - in dit kookboek vind je allerlei heerlijke combinaties. Trakteer je vrienden op smakelijke vanilledonuts met chocoladeglazuur (áltijd goed) of verras ze met donuts met een friszure frambozenvulling. Ontdek tips en tricks voor het maken van het lekkerste glazuur én kom erachter welke toppings - denk aan chocoladesprinkles, gevriesdroogd fruit of kokosrasp - er absoluut niet in je keukenkastje mogen ontbreken. Met 'Donuts' heb je alle tools in handen om de lekkerste donuts te maken waar iedereen zijn vingers bij zal aflikken!
Ontdek nog meer heerlijk streetfood met 'Ramen', 'Bubble tea' en 'Taco's'.
Trendy food, chef het zelf – Burgers
Ben jij dol op hamburgers? Dan mag 'Burgers' niet in jouw keuken ontbreken. Met 'Burgers' - onderdeel van de Chef het zelf-serie - maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten, zoals een heerlijke linzenburger met tzatziki, niet ontbreken. Ook leer je hoe je hamburgerbroodjes perfect goudbruin krijgt én hoe je zelf de lekkerste frietjes maakt. Met 'Burgers' creëer je binnen een mum van tijd je ideale hamburger.
Ontdek ook de andere delen uit de Chef het zelf-reeks, zoals 'Dumplings, 'Taco's', 'Donuts', 'Ramen' en 'Bubble tea'.
Van de plank
'Ik ben altijd al groot fan van Elize's grazing boards geweest, en met dit superleuke boek kan iedereen ze zelf thuis maken. De planken zijn niet alleen fantastisch om te zien, maar alles smaakt ook nog eens heerlijk. Hiermee maak je op iedereen indruk!' - Pien Wekking
'Instant vrolijkheid op je tafel. Het ziet er prachtig uit en alles is zó smaakvol!' - Jet van Nieuwkerk
Met 'Van de plank' van Elize van Steen (@deli_zabeth) maak je feestelijke en originele grazing boards en borrelplanken voor élk moment. Wanneer je gasten over de vloer hebt wil je graag iets feestelijks op tafel zetten. En wat is er beter dan een grote plank vol lekkers, perfect aansluitend op je (thema)feest, brunch of borrel? Met 'Van de plank' heb je genoeg inspiratie om de ultieme borrel te hosten. Serveer het Studio-sport-board voor bij de wedstrijd, laat het hart van je date smelten met het cheesy heart kaasfondue-board of flans een late afternoon al fresco board in elkaar om lekker mee na te zomeren. Maar ook op andere momenten van de dag kun je de lekkerste planken serveren; wat dacht je van een bagelboard met gravad lax voor een uitgebreide brunch, of een pavlovaboard met seizoensfruit om te delen als dessert? Met Elize's tips en tricks voor originele tafelaankleding én ultieme cocktailcombinaties sta jij binnen no time bekend als de beste host van je vriendengroep. Cheers!
Elize van Steen (@deli_zabeth) is receptontwikkelaar, ondernemer en foodie in hart en nieren. Met haar cateringbedrijf Deli-zabeth boekt ze groot succes met haar grazing boards, waarmee ze iedere gelegenheid opfleurt.
Pardiz
Via recepten, verhalen en prachtige sfeerfoto's geeft Manuela Darling ons een inkijkje in de ziel van het oude, rijke Perzië. Een cultuur met een eeuwenoude traditie van gastvrijheid. We gaan op reis langs theehuizen, worden wij gastvrij ontvangen hoog in de bergen bij de Kaspische Zee en natuurlijk mag de Perzische picknick niet ontbreken. Het liefst in gezelschap familie en vrienden in een van de vele mooie ommuurden paradijstuinen.
Manuela Darling maakt toegankelijke recepten zoals Khoresh-e fesenjan (walnoten-granaatappelstoof met kip), Cake-e Yazdiz (cupcakes met rozenblaasjes, pistache of amandelen) of Bastani-e Akbar mashti (goudkleur saffraanijs met rozenblaadjes. Deze kleuren zijn zo Perzisch!).
Manuela Darling-Gansser werd geboren in Zwitserland en bracht de eerste negen jaar van haar jeugd door in Perzië. Ze is een globetrotter en kookt haar hele volwassen leven al met veel passie en schreef meerdere culinaire (reis)boeken zoals Herfst in Piemonte, Winter in de Alpen en Lente in Sicilië.
Op zoek naar het vuur
Lennox Hastie laat zien dat koken met vuur meer is dan alleen barbecueën. Met vuur krijgt alles, van groenten tot vis en zeevruchten, een hemelse smaak.
In dit prachtige kookboek vertelt Lennox Hastie, van het veelgeprezen restaurant Firedoor in Sydney, hoe hij tijdens zijn reis van Groot-Brittannië naar de Baskische bergen en Australië de taal van het vuur leerde. In Op zoek naar vuur geeft hij meer dan 80 bijzondere recepten met de allerbeste ingrediënten voor een intuïtieve, zorgvuldige bereiding op open vuur. Met al die culinaire hoogstandjes van tegenwoordig lijkt er geen plaats meer te zijn voor de romantiek van koken boven open vuur. Lennox bewijst dat deze oeroude bereidingswijze ook past in deze tijd.
LENNOX HASTIE is chef-kok en eigenaar van Firedoor in Sydney. In de Firedoor-keuken gebruikt
hij geen gas of elektriciteit; het eten wordt bereidt op twee houtgestookte ovens, drie barbecues en een houtgestookt fornuis. Eerder werkte hij bij Michelin-sterrenrestaurants in Engeland, Frankrijk en Spanje.
Midden-Oosterse salades
Mooie seizoensgebonden Midden-Oosterse salades
op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om
te delen. Maak kennis met de originele combinaties
van de Joods-Irakese Shuki Rosenboim en geniet
van prachtige bijgerechten zoals torshi (ingelegde
groenten), zhough (Jemenitische pittige saus) of
pilpelchuma (chilisaus uit de Joods-Libanese keuken).
Maak in de zomer een heerlijke fattoush met watermeloen
of serveer gegrilde abrikozen met spinazie,
hazelnoten & saffraanolie. Geniet in de herfst van
geroosterde kweeperen met parelgort, pistache- &
walnoten. Verras je tafelgenoten met een winterse
wortelsalade van sinaasappel, dadels & groene
pepers. Serveer een frisse lentesalade met radijs,
selderij, tuinbonen & munt.
Met de recepten van Shuki en zijn compagnon Louisa
breid je je repertoire ‘salades die echt de moeite waard
zijn’ aanzienlijk uit. Verras bovendien je tafelgenoten
met verrukkelijke sauzen, dips, pickles en ingelegd
fruit. Uiteraard mag in dit boek goede receptuur van
falafel en pita’s niet ontbreken.
Ma petite pâtisserie
Ontdek al het heerlijks uit de Parijse pâtisserie in 'Ma petite pâtisserie' van Audrey Krief. Denk aan vanille-éclairs, madeleines en versgebrande crème-brûlée... Verscholen in de Amsterdamse Pijp vind je My Little Patisserie, een Frans zaakje dat bekendstaat als een klein stukje Parijs in Amsterdam. In dit kookboek onthult eigenaresse Audrey al haar favoriete recepten en leert ze je de kneepjes van het patissiervak. Maak stap voor stap soezendeeg, ontdek het geheim achter de perfecte crème chocolat en ervaar de magie van een perfecte batch madeleines. Strakke, klassieke vormgeving gecombineerd met sfeervolle fotografie met een vintage touch maken dit boek een échte eyecatcher. Daarmee is 'Ma petite pâtisserie' niet alleen een must-have voor de toegewijde thuisbakker, maar ook voor iedereen die zich even in Parijs wil wanen.
Audrey Krief is van origine Parisienne. Ze volgde een opleiding bij l'Ecole de Boulangerie et de Pâtisserie en werkte bij verschillende Parijse patissiers voordat ze voor de liefde naar Nederland verhuisde en daar haar eigen zaak - My Little Patisserie - opende.
Citrus
In 'Citrus' draait het allemaal om de enorme veelzijdigheid van citrusvruchten in de keuken: van sinaasappels, pompelmoes, kumquats, limoenen tot en met de bergamotcitroen en alles wat daar tussen zit. In 'Citrus' tref je internationale gerechten aan, van klassiekers als canard à l'orange tot en met verrassende en minder bekende recepten als bruschetta met citroenlabneh, tuinbonen en za'atar.
Mexicaanse kippensoep met limoen, Midden- Oosterse tabouleh met peterselie en sinaasappel of serveer het Japanse zalmgerecht met yuzu. Partyhapjes, salades, voor-, hoofd- en bijgerechten als broccoli met een 'hollandaise' van bloedsinaasappel. Serveer een verkoelende gazpacho van sinaasappel, gember en meloen of trakteer op zelfgemaakte limoen-kamille-honingcake.
'Citrus' is een origineel, zeer compleet en fraai uitgevoerd kookboek en geeft bovendien tientallen inmaak- en conserveringsrecepten, pickles, rubs & dressings tot en met hartverwarmende (sterke) drankjes, ijs, sorbets en snoepgoed. Wie houdt er nou niet van citrus!
Gerechten uit Indonesië
Dit kookboek is geen gewoon kookboek. Het is een verhaal over de rol van voedsel en koken in het leven van de auteur, zowel vroeger thuis in Indonesië als nu in Nederland. De recepten zijn gelardeerd met vertellingen, zowel uit de Solose hofkeuken als uit andere streken in Indonesië.
Voedsel speelt ook nu nog een belangrijke rol in Indonesië. Iedere ceremonie of festiviteit heeft zijn eigen eetrituelen. Nog steeds ziet men in het leven van alledag overal eetstalletjes in de straten of rijden er wagentjes met voedsel rond.
De auteur heeft de Indonesische maaltijden geplaatst binnen de culturele context van het verleden, maar tevens naar de moderne tijd gebracht, waarin Oost en West elkaar in de keuken tegenkomen.
De tekeningen zijn van de hand van de schrijver. De vertellingen komen vanuit zijn jeugdherinneringen.
Over de auteur:
Hoesein W.Djajadiningrat(1928) is geboren in Jakarta, toen nog Batavia geheten. Hij is klinisch psycholoog/psychotherapeut.
Feestelijke Cake Pops
Koken doe je zo!
Iedere thuiskok met enige ambitie heeft de hang naar perfectie in de keuken: van een mooi gegaarde Bressekip, een kaasfondue met de juiste consistentie tot en met het uitserveren van het ultieme meergangenmenu voor vrienden en familie. Maar hoe doe je dat? Voor alle keukenprinsen en -prinsessen in spé is dit hét boek dat antwoord geeft op veelgestelde vragen in de keuken.
'Koken doe je zo!' is een mooi geïllustreerd en praktisch handboek en geeft 700 tips, trucs en wetenswaardigheden om je keukenskills te perfectioneren. Van het bereiden van perfecte bouillons en fonds tot en met altijd geslaagde soufflés. Leer de diverse snijtechnieken, de bereiding van diverse sauzen tot en met het klaarmaken van kreeft en het perfect gepocheerde eitje. Van diverse kooktechnieken tot en met het gebruik van de juiste keukenapparatuur en ingrediënten.
'Koken doe je zo!' maakt inzichtelijk hoe kookprocessen werken en leert je daarmee de chemie (en magie!) in je keuken te begrijpen. Of je nu een beginnend of gevorderd thuiskok bent: met dit overzichtelijke keukenhandboek kan iedereen aan de slag!
Hamburgers
Culinary notebooks – De snelle keuken
Dit boek bevat klassiekers zonder poeha, zoals gehaktballetjes in tomatensaus en stevige soepen, maar ook klassiekers met een moderne twist, zoals tagliatella met groentesaus, kip saltimbocca en gazpacho. Maar voor alle gerechten geldt: snel klaar, lang genieten.
Creatief culinair Calissons
Paddenstoelen
Het vega slowcooker boek
Hét slowcookerboek voor vegetariërs en iedereen die dol is op smaakvolle gerechten! Met 'Het vega slowcookerboek' van Sabine Koning - bekend van OhMyFoodness - maak jij de allerlekkerste vegetarische gerechten uit de slowcooker.
In dit heerlijke kookboek staan maar liefst 75 verrassende recepten voor in de slowcooker - van wereldgerechten tot Hollandse kost en van zonder-ovenschotels tot klassieke stoofpotten, uiteraard in een vegetarisch jasje. Denk aan pompoenrisotto met geitenkaas en salie, doperwt-spinaziestamppot, een pittige Thaise pindasoep of een hachee van seitan. Met Sabines receptuur zul je versteld staan van de hoeveelheid makkelijke en veelzijdige vegetarische gerechten die je uit de slowcooker kunt toveren. 'Het vega slowcookerboek' is het perfecte slowcookerkookboek voor iedereen die dol is op koken met de slowcooker én zonder veel moeite heerlijke vegetarische gerechten op tafel wil zetten.
Oma’s bakboek
In 'Oma's bakboek' van stichting Oma's Soep leer je zelf al het lekkers te maken dat oma je bij de koffie voorschotelt. Denk aan een heerlijke plak kruidkoek, Moskovisch gebak of een stuk versgebakken appeltaart (met slagroom!) - iedere oma heeft wel een zoete traktatie die nooit op de koffietafel ontbreekt. 'Oma's bakboek' bevat 50 recepten van de leukste oma's en opa's, waarmee je de heerlijkste cakes, taarten, koekjes en andere zoete traktaties bakt. Uiteraard precies volgens oma's recept! Het kookboek is verder doorvlochten met mooie verhalen, portretten en grappige anekdotes. Zet de oven maar aan, want met 'Oma's bakboek' wil je eindeloos blijven bakken.
Ontdek ook de andere kookboeken van Oma's Soep: 'Oma's soep', 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en 'Oma's klassiekers'!
Vers uit de oven
'Vers uit de oven' bevat veelzijdige en verrassende recepten voor snelle en makkelijke doordeweekse maaltijden, wat meer uitgebreide gerechten, gerechten waarin groente de hoofdrol heeft, gezonde en gezinsvriendelijke opties en een aantal voor speciale gelegenheden. Haal meer uit je oven dan tot nu toe en bereid de lekkerste ontbijtjes, lunchgerechten en hartige snacks, avondeten en zoet.
30 receptkaarten – Borrel
Met de 30 receptkaarten uit 'Borrel' zet je binnen een mum van tijd een borrelhapje op tafel. Pak uit met een uitgebreide borrelplank of maak snel een last-minute snack, met de recepten uit deze receptenbox heb je boordevol inspiratie om de keuken in te duiken. Van carpacciowraps met zelfgemaakte pesto of flammkuchen tot sushibites of ricottadip uit de oven - de recepten in deze box laten je zien hoe je borrelplanken samenstelt met voor ieder wat wils. Met de receptkaarten van 'Borrel' zet iedereen gegarandeerd lekkere borrelhapjes op de borrelplank.
De kaarten zijn praktisch in gebruik, afneembaar én mee te nemen als boodschappenlijstje. En met behulp van de handige iconen zie je in een oogopslag welke recepten voldoen aan jouw specifieke eetwensen. Met de receptkaarten van Becht wordt koken een fluitje van een cent.
Soep!
Prijs: 14,95
ISBN: 978-90-76218-58-8
Uitvoering: hardcover
Omvang: 180 p.
Formaat: 210 x 210 mm
Soep is hartverwarmend en staat voor nostalgie, gemak en genot. Een ijskoude gazpacho, een stevige minestrone of gewoon een oer-Hollandse groentesoep met ballen; Soep! geeft meer dan 80 overheerlijke recepten voor iedereen die gezond en gevarieerd wil eten op elk moment van de dag. En welke soep u ook kiest, hij smaakt beslist naar meer!
Uit één bakblik
De saladebijbel
Rijst & Risotto
Rijst vormt het basisvoedsel voor miljarden mensen en wordt al 15.000 jaar verbouwd. Hoeveel prachtige rijstgerechten moeten er wel niet bestaan? Toch zien wij rijst meestal als bijgerecht, simpel gekookt als vervanging voor aardappelen of pasta. In dit boek vind je veertig recepten waarin voor rijst nu eens de hoofdrol is weggelegd.
Wining&Dining-kok Thea Spierings laat zien how je rijstsoorten uit de hele wereld optimal lot hum recht laat zien hoe je rijstsoorten uit de hele wereld optimal tot hun recht laat komen. Speciale aandacht besteedt ze aan haar favoriete rijstgerecht:risotto. Met haar tips en trucs maak je perfect smeu risotto en vele andere originele rijstgerechten. Een boekje vol inspiratie: rijst hoeft nooit meer saai te zijn!
Stamppot
Lekker op zijn tijd, maar niet echt aan te raden als dagelijkse maaltijd.
Dat kan anders. Vervang de aardappels (deels) door groenten, de melk en boter door plantaardige producten en de worst door mager gevogelte, vis, kaas of vegetarisch vlees. Dan heb je ineens een heerlijke en verantwoorde stamppot op je bord. Het hele gezin eet zo met gemak de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse groenten. Meer zelfs. Zo’n gerecht zet je met plezier wat vaker op tafel. Stamppot gat zo nooit vervelen. De combinaties met natuurlijke en pure ingrediënten zijn eindeloos. Met een basis van bijvoorbeeld knolselderij, pompoen, zoete aardappel of pastinaak bereid je verrassende stamppotjes met een behoorlijke dosis vitamines, vezels en mineralen. Niet oer-Hollands misschien, maar wel oer-gezond.
In Stamppot vind je naast de klassiekers -met extra veel groeten- vooral veel vernieuwende recepten. Wat te denken van groentestamp versierd met feta, roodbaars, Parmezaanse koekjes of oesterzwammen? Of geen worst maar geitenkaasmedaillons, geen hachee maar paddenstoelenragout. Of verstop de stamppot in een kroket, wrap of filodeeg.
Om het stamppen nog eenvoudiger te maken zijn de 99 recepten ingedeeld volgens een groenten-ABC. Van Andijvie tot Zuurkool, met daar tussenin alles wat er maar in de stamppot te husselen valt. Dat wordt smakelijk stampen!
Pasta & Noedels
Italiaanse pasta en Aziatische noedels delen eenzelfde filosofie: behandel ze met zorg en aandacht, maar houd het simpel en laat de pure smaken voor zichzelf spreken. Geen wonder dat ze perfect passen in onze moderne keuken, die licht, smaakvol en niet te ingewikkeld moet zijn. Dit eeuwenoude basisvoedsel is nog helemaal van deze tijd!
Wining&Dining-kok Thea Spierings onthult veertig van haar favoriete recepten metal die verschillendedeegwaren. Vangeurige Thaise noedelsoep tot fijne spaghetti met garnaaltjes en tomaat... Haar inspiratie komt uit alle windstreken, maar allemaal zijn ze gezond, verrassend en eenvoudig te bereiden. Met Thea's tips en aanwijzingen laat je pasta en noedels schitteren als nooit tevoren!
Trendy food, chef het zelf – Taco’s
Ontdek hoe je de allerlekkerste Mexicaanse taco's zélf maakt met 'Taco's' van Sandra Mahut. Van klassieke taco's met kruidig gehakt, bonen en mais tot smakelijke veggie taco's boordevol knapperige groenten - in dit kookboek vind je recepten voor iedere tacoliefhebber. Ook bijgerechten mogen niet ontbreken: zo leer je hoe je zelf guacamole maakt én welke toppings er absoluut niet mogen ontbreken op de beste taco's. Met 'Taco's' krijg je meteen zin om de keuken in te duiken om dit heerlijke streetfood zelf te cheffen!
Ontdek nog meer heerlijk streetfood met 'Ramen', 'Bubble tea' of 'Donuts'.
Het groene kookboek
BBQ street basis BBQ boek
Zilveren Lepel
'Hoeveel nieuwe kookboeken ik ook binnenkrijg, er zijn er altijd een paar die ik blijf openslaan, hoe lang is ze ook al heb. De Zilveren Lepel, hét naslagwerk van de Italiaanse keuken, is zo'n kookboek.' Sam de Voogt - NRC
Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel.
Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zeventig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.
Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Uiteraard met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, menugang en de Italiaanse en Nederlandse receptnamen. Dit is het enige boek dat de liefhebber van Italiaans koken nodig heeft!
'Het is de afgelopen week de keuken nog niet uit geweest, en ik betwijfel of het de boekenkast ooit gaat halen.' Janneke Vreugdenhil, NRC.next
'De bijbel van de Italiaanse keuken.' Foodies
Dé bakplaat
Kookboek kopen
In deze categorie vind je recepten voor elke gerecht. Of je nu houdt van uren in de keuken staat, tot een simpel gerecht: hier vind je kookboeken voor elk moment en gelegenheid. Van vegetarische kookboeken en recepten voor smoothies tot bbq-gerechten en salades.
Goedkope kookboeken
Op zoek naar de meest inspirerende kookboeken voor jouw culinaire avonturen? Welkom bij onze webshop, dé bestemming voor kookliefhebbers en thuiskoks! Ontdek ons uitgebreide assortiment kookboeken, boordevol smakelijke recepten en creatieve ideeën om je keukenvaardigheden naar een hoger niveau te tillen.
Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde chef, wij hebben het perfecte kookboek voor jou. Blader door onze collectie en vind een breed scala aan kookboeken, variërend van internationale gerechten tot gezonde maaltijden en snelle recepten voor drukke dagen.
Cakes & Taarten
Sapjes & Smoothies
Vegetarisch
Vegan
BBQ
Vlees
Salade
Vis
Oosters
Brood bakken
Amuse & Desserts
Kinder kookboek
Ontdek het ideale kinderkookboek voor jonge culinaire avonturiers! Bij onze webshop vind je een uitgebreide collectie kinderkookboeken die speciaal zijn samengesteld om kinderen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met koken. Met kleurrijke illustraties en eenvoudige recepten brengen deze kookboeken de vreugde van koken tot leven. Onze selectie omvat diverse titels met 50 heerlijke gerechten die perfect zijn voor kleine chefs om zelfstandig te maken. Van pannenkoeken tot pizza en van cupcakes tot fruitsalades, er is voor elk wat wils. Deze kookboeken bevatten zorgvuldig samengestelde recepten met gezonde ingrediënten, waardoor kinderen leren over voedselbereiding, voeding en keukenhygiëne. Laat je kinderen de sterren van de keuken worden met ons geweldige assortiment kinderkookboeken! Bekijk nu ons aanbod en geef ze een smakelijke en leerzame ervaring waar ze dol op zullen zijn. Bestel vandaag nog en laat hun culinaire avontuur beginnen!