Toont alle 7 resultaten
Op zoek naar het vuur
Lennox Hastie laat zien dat koken met vuur meer is dan alleen barbecueën. Met vuur krijgt alles, van groenten tot vis en zeevruchten, een hemelse smaak.
In dit prachtige kookboek vertelt Lennox Hastie, van het veelgeprezen restaurant Firedoor in Sydney, hoe hij tijdens zijn reis van Groot-Brittannië naar de Baskische bergen en Australië de taal van het vuur leerde. In Op zoek naar vuur geeft hij meer dan 80 bijzondere recepten met de allerbeste ingrediënten voor een intuïtieve, zorgvuldige bereiding op open vuur. Met al die culinaire hoogstandjes van tegenwoordig lijkt er geen plaats meer te zijn voor de romantiek van koken boven open vuur. Lennox bewijst dat deze oeroude bereidingswijze ook past in deze tijd.
LENNOX HASTIE is chef-kok en eigenaar van Firedoor in Sydney. In de Firedoor-keuken gebruikt
hij geen gas of elektriciteit; het eten wordt bereidt op twee houtgestookte ovens, drie barbecues en een houtgestookt fornuis. Eerder werkte hij bij Michelin-sterrenrestaurants in Engeland, Frankrijk en Spanje.
Buiten koken
Dé kookbijbel voor outdoor cooking!
Niets gezelliger dan koken in de buitenlucht: rond het kampvuur, bij de barbecue of met een eenvoudig camperoventje. Buiten koken brengt je meer dan 100 heerlijke gerechten waarvoor je geen volledig uitgeruste keuken nodig hebt!
Hartig of zoet? Snel klaar of slow cooking? Te bereiden op houtvuur of in de blokhut? Dit basisboek voor outdoor cooking bundelt de heerlijkste ideeën. Een kampvuurlasagne om met zes van te eten, malse ribbetjes met couscous of heerlijke marshmallowhoorntjes: de kampeerkeuken hoeft niet saai te zijn! Bovendien krijg je tips over hoe je je maaltijden al thuis kunt voorbereiden, voor een efficiënte maaltijd in de openlucht.
Geschikt voor thuis, rond het kampvuur, bij de BBQ en in je camperoven.