Oosters

Voor 23:00 besteld, morgen in huis!

Boeken

Prijs
Conditie
Licht beschadigd(5)
Uitvoering
Hardcover(7)
Characters
Soort
Thema
Serie
Taal
Nederlands(3)

Toont alle 8 resultaten

Aanbieding!

Samarkand

Licht beschadigd
Caroline Eden
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 28,00.Huidige prijs is: € 14,50. Toevoegen aan winkelwagen
Samarkand laat je door kleurrijke foto's, traditionele recepten en inspirerende reisverhalen kennismaken met de buitengewoon rijke culinaire traditie van Samarkand. Deze mystieke stad, gelegen in Oezbekistan, langs de zijderoute is al eeuwenlang een ontmoetingsplek waar de meest uiteenlopende culinaire tradities samenkomen.

In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkland door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.

Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.
Lees verder
Aanbieding!

Gerechten uit Indonesië

Licht beschadigd
Hoesein W. Djajadiningrat
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 23,50.Huidige prijs is: € 9,90. Toevoegen aan winkelwagen
Hoesein W. Djajadiningrat | 'Gerechten uit Indonesië, Gelardeerd met Vertellingen'

Dit kookboek is geen gewoon kookboek. Het is een verhaal over de rol van voedsel en koken in het leven van de auteur, zowel vroeger thuis in Indonesië als nu in Nederland. De recepten zijn gelardeerd met vertellingen, zowel uit de Solose hofkeuken als uit andere streken in Indonesië.
Voedsel speelt ook nu nog een belangrijke rol in Indonesië. Iedere ceremonie of festiviteit heeft zijn eigen eetrituelen. Nog steeds ziet men in het leven van alledag overal eetstalletjes in de straten of rijden er wagentjes met voedsel rond.
De auteur heeft de Indonesische maaltijden geplaatst binnen de culturele context van het verleden, maar tevens naar de moderne tijd gebracht, waarin Oost en West elkaar in de keuken tegenkomen.
De tekeningen zijn van de hand van de schrijver. De vertellingen komen vanuit zijn jeugdherinneringen.

Over de auteur:
Hoesein W.Djajadiningrat(1928) is geboren in Jakarta, toen nog Batavia geheten. Hij is klinisch psycholoog/psychotherapeut.
Lees verder
Aanbieding!

Tasty Asia

Licht beschadigd
Filip Poon
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 30,99.Huidige prijs is: € 18,99. Toevoegen aan winkelwagen
In 'Tasty Asia' van Filip Poon vind je een grote verzameling gerechten uit Aziatische keukens, van Japan en China tot Korea en Thailand. Of je nu een tafel vol streetfood wilt maken voor je vrienden, op zoek bent naar een snelle maaltijd voor doordeweeks of in het weekend een uitgebreid feestmaal wilt koken - met dit kookboek zit je altijd goed. Kies voor tofu met gebakken rijst en kimchi, maak zelf bao buns en vul ze met sesam-hoisinkip, rol verschillende soorten sushi of serveer een stomende kom tom kha kai. Met dit kookboek leer je de perfecte rijst te bereiden, ontdek hoe je zelf dumpling-deeg maakt én hoe je de lekkerste pickles bereidt. Met zowel traditionele recepten voor bekende gerechten als verrassende twists voor wie eens wat nieuws wil proberen is 'Tasty Asia' onmisbaar voor iedereen die houdt van Aziatisch koken!
Lees verder
Aanbieding!

Chinees!

Licht beschadigd
Suzie Lee
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 29,99.Huidige prijs is: € 14,99. Toevoegen aan winkelwagen
In 'Chinees!' van Suzie Lee vind je authentieke Chinese recepten waarmee je gewoon thuis van je favoriete Chinese gerechten kunt genieten. Zowel de beginnend kok als de fervente liefhebber van Chinees eten kijkt zijn ogen uit in 'Chinees!'. Leef je uit door pannenkoekjes met pekingeend of viskoekjes met pittige dip te bereiden of ga voor een smakelijke eenpans-runderstoof met rijst of snelle mapo tofu. Ook heerlijke recepten voor dimsum, chili-olie en noedels mogen niet ontbreken. Dit handige kookboek staat bomvol tips, leuke anekdotes en makkelijke recepten. Zo heb je alles in huis om hét perfecte Chinese feestmaal op tafel te toveren.
Lees verder
Aanbieding!

Baru Belanda

Licht beschadigd
Pascal Jalhay
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 28,00.Huidige prijs is: € 14,50. Toevoegen aan winkelwagen
In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.

Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.

Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).

PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.
Lees verder
Aanbieding!

YOKO

Yoko Inagaki
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 33,00.Huidige prijs is: € 26,99. Toevoegen aan winkelwagen

Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.

Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.

Lees verder
Aanbieding!

Basisboek India

Licht beschadigd
Amandip Uppal
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 28,00.Huidige prijs is: € 14,50. Toevoegen aan winkelwagen
In dit Basisboek India maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. Nog onervaren koks kunnen zodoende zelfvertrouwen opbouwen, terwijl ervaren koks meer hun creatieve kant aangesproken zullen zien. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor bijzondere gelegenheden, en zowel traditionele favorieten als klassieke gerechten uit Noord- en Zuid-India passeren de revue. Alle recepten blijven trouw aan Indiase tradities, maar zijn tegelijkertijd geschikt voor het hedendaagse koken: zo veel mogelijk van tevoren dingen bereiden, en makkelijk boodschappen doen. Basisboek India maakt Indiaas koken up-to-date en leert je er de basis van. Van daaruit kun je dan gaan experimenteren. Recepten als citroen-saffraankip en kokos- of chilichocolademelk zullen je vast doen watertanden, en ongetwijfeld zal je waardering voor Indiase smaken erdoor toenemen. De eenvoudige, snel te bereiden gerechten zorgen ervoor dat je Indiaas eten op elk moment in je maaltijden kunt inpassen.
Lees verder
Aanbieding!

Basisboek Korea

Licht beschadigd
Caroline Hwang
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 32,99.Huidige prijs is: € 11,99. Toevoegen aan winkelwagen
Ontdek hoe lekker de Koreaanse keuken is! Met Basisboek Korea maak je zelf de lekkerste Koreaanse recepten. Basisboek Korea De Koreaanse keuken ken je misschien uit restaurants of van verre reizen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Met de recepten uit Basisboek Korea haal je de meest heerlijke Koreaanse recepten in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van bibimbap of kimchi? Koreaanse recepten De Koreaanse recepten in Basisboek Korea zijn toegankelijk, de ingrediënten makkelijk te verkrijgen en je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan. In het kookboek Basisboek Korea vind je traditionele recepten met een moderne twist. Ontdek nu zelf hoe lekker de Koreaanse keuken is met Basisboek Korea!
Lees verder