Toont alle 8 resultaten
Samarkand
In dit boek wordt het beste uit de keukens van de etnische groepen die Samarkland door de eeuwen heen hebben beïnvloed, samengebracht: de Tadzjieks, Russen, Turken, Joden, Koreanen, Georgiërs, Armeniërs en de Oezbeken zelf. Twee vriendinnen - allebei reizigers en schrijvers - met elkaar verbonden door hun passie voor eten en avontuur, delen in Samarkand hun liefde voor de veelzijdigheid van deze plek. Ze introduceren nieuwe smaken en frisse ideeën met een unieke verzameling recepten gebaseerd op smaakvolle specerijen en verse ingrediënten. Het resultaat: een inspirerend en toegankelijk kookboek vol heerlijke gerechten om te delen.
Caroline Eden schrijft over reizen in The Guardian, Financial Times en The Telegraph. Ze is correspondent voor BBC Radio 4 in Centraal-Azië en Kaukasus correspondent voor BBC Radio 4. Eleanor Ford is receptschrijver en redacteur van the Good Food Channel en BBC Good Food Magazine.
Gerechten uit Indonesië
Dit kookboek is geen gewoon kookboek. Het is een verhaal over de rol van voedsel en koken in het leven van de auteur, zowel vroeger thuis in Indonesië als nu in Nederland. De recepten zijn gelardeerd met vertellingen, zowel uit de Solose hofkeuken als uit andere streken in Indonesië.
Voedsel speelt ook nu nog een belangrijke rol in Indonesië. Iedere ceremonie of festiviteit heeft zijn eigen eetrituelen. Nog steeds ziet men in het leven van alledag overal eetstalletjes in de straten of rijden er wagentjes met voedsel rond.
De auteur heeft de Indonesische maaltijden geplaatst binnen de culturele context van het verleden, maar tevens naar de moderne tijd gebracht, waarin Oost en West elkaar in de keuken tegenkomen.
De tekeningen zijn van de hand van de schrijver. De vertellingen komen vanuit zijn jeugdherinneringen.
Over de auteur:
Hoesein W.Djajadiningrat(1928) is geboren in Jakarta, toen nog Batavia geheten. Hij is klinisch psycholoog/psychotherapeut.
Tasty Asia
Chinees!
Baru Belanda
Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.
Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).
PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.
YOKO
Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met 'YOKO' van Yoko Inagaki en Christel van Bree. 'YOKO' geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt. 'YOKO' is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.
Christel van Bree en Yoko Inagaki ontmoetten elkaar in Japan wanneer Yoko besluit voor buitenlandse gasten te gaan koken. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwaardige thuischef en gids van foodtours. Samen met vormgever Aleid Bos brengen zij Yoko's visie tot leven in 'YOKO'.