Beschrijving
STOMEND KOKKERELLEN
MONIEK: Stomen is bijzonder lief voor de lijn en verre van smaakloos. In dit boekje vindt u een heleboel heerlijke stoomgerechten, van voorgerecht tot dessert
Ik schreef het al eerder: het beste wat je over stomen kunt zeggen, is dat je absoluut geen boter of olie hoeft te gebruiken. Dat is bijzonder lief voor de lijn en zeker niet smaakloos. Ik ben er – nog maar sinds kort, maar wél absoluut – voor gewonnen. En dus alert als er nieuwe lectuur over deze kooktechniek in de winkel ligt. Zo ontdekte ik dit kleine boekje met allemaal gestoomde gerechten uit de oosterse keuken (trouwens ook een van mijn favoriete keukens). De ingrediënten zijn soms een beetje ongewoon voor ons dagelijks menu. Wontonvelletjes en mihoen, kokosmelk en verse gember vind je dan wel niet meteen bij de kruidenier om de hoek, maar in het goed gesorteerde warenhuis heb je tegenwoordig toch een ruime keuze van oosterse specialiteiten. De recepten zijn trouwens prima gevarieerd: zowel vlees als vis en (vooral) groenten komen aan bod. Als u het menu wilt afsluiten met een gestoomd dessert, dan kan dat ook. Wat dacht u van zwarte rijst met rood fruit? Niet alleen kleurrijk op je bord maar verrassend héérlijk!

























