Toont alle 10 resultaten
10,- Aanbieding!
Jay-Z
I’M NOT A BUSINESSMAN – I’M A BUSINESS, MAN
Rapper, MC, producer, zakenman, activist en bovenal: hustler. JAY-Z is Amerika en Amerika is JAY-Z. Van de straten van Brooklyn, New York klom hij op tot de absolute top van de hiphopwereld. JAY-Z: Made in America is de ultieme biografie van het grootste hiphopicoon aller tijden.
Met zijn geniale en provocerende teksten gaf JAY-Z zíjn Amerika – het land van drugs, criminaliteit, racisme en money – een stem. Daarmee veroverde hij niet alleen de VS, maar de hele wereld. En toch krijgt hij als rapper vaak niet het respect dat hij verdient voor zijn succes als artiest. In deze biografie gaat auteur Michael Eric Dyson dieper in op JAY-Z’s immense invloed op de hiphop en de Amerikaanse mainstream. Laat je meevoeren door het leven en de lyrics van de godfather van de hiphop.
De saladebijbel
Het groene kookboek
Baru Belanda
Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.
Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).
PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.
Toekomst van de aarde
Dit boek is een zoektocht naar deze middenweg tussen doemdenken en illusie.