Toont alle 8 resultaten
Sambal Shiok
Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire mekka, en geniet van het fantastische streetfood: 'Penang assam laksa' noedelsoep, 'nasi lemak', of kipsaté die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn. Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes. Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als kokospudding met gezouten karamel en banaan.
'Sambal Shiok' is ingedeeld op streetfood, snacks en typische maaltijden voor thuis en sluit af met zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide informatie over de voorraadkast en waar je de ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van Penang, Kuala Lumpur en Malakka.
Citrus
In 'Citrus' draait het allemaal om de enorme veelzijdigheid van citrusvruchten in de keuken: van sinaasappels, pompelmoes, kumquats, limoenen tot en met de bergamotcitroen en alles wat daar tussen zit. In 'Citrus' tref je internationale gerechten aan, van klassiekers als canard à l'orange tot en met verrassende en minder bekende recepten als bruschetta met citroenlabneh, tuinbonen en za'atar.
Mexicaanse kippensoep met limoen, Midden- Oosterse tabouleh met peterselie en sinaasappel of serveer het Japanse zalmgerecht met yuzu. Partyhapjes, salades, voor-, hoofd- en bijgerechten als broccoli met een 'hollandaise' van bloedsinaasappel. Serveer een verkoelende gazpacho van sinaasappel, gember en meloen of trakteer op zelfgemaakte limoen-kamille-honingcake.
'Citrus' is een origineel, zeer compleet en fraai uitgevoerd kookboek en geeft bovendien tientallen inmaak- en conserveringsrecepten, pickles, rubs & dressings tot en met hartverwarmende (sterke) drankjes, ijs, sorbets en snoepgoed. Wie houdt er nou niet van citrus!
LEGO – 365 ideeën om te maken met legosteentjes
Wat ga jij vandaag doen? Laat je elke dag inspireren met '365 ideeën om te maken met LEGO® steentjes'. Dit boek staat vol LEGO-schatten! Leer je eigen goocheltrucs te maken, daag je vrienden uit om de hoogste LEGO-toren te bouwen of ontdek hoe je een LEGO-stopmotionfilmpje maakt en nog 362 andere geniale LEGO-ideeën. Een ideaal cadeau voor elke LEGO-fan.
Het LEGO-avontuur begint zodra je als kind je allereerste LEGO-steentje vastpakt. Met de vrolijk gekleurde bouwstenen van LEGO kunnen zowel kinderen als volwassenen een eigen wereld creëren. Of je een eigen stad wilt bouwen, de snelste voertuigen of de mooiste gebouwen, met LEGO kan het allemaal. Dit creatieve en duurzame speelgoed is niet meer weg te denken!
Bekijk ook de andere LEGO- en Minecraft-boeken: zoals 'LEGO Minecraft Ideeënboek', 'Groot Minecraft Ideeënboek', 'Hoe bouw je LEGO auto's'.
10,- Aanbieding!
Jay-Z
I’M NOT A BUSINESSMAN – I’M A BUSINESS, MAN
Rapper, MC, producer, zakenman, activist en bovenal: hustler. JAY-Z is Amerika en Amerika is JAY-Z. Van de straten van Brooklyn, New York klom hij op tot de absolute top van de hiphopwereld. JAY-Z: Made in America is de ultieme biografie van het grootste hiphopicoon aller tijden.
Met zijn geniale en provocerende teksten gaf JAY-Z zíjn Amerika – het land van drugs, criminaliteit, racisme en money – een stem. Daarmee veroverde hij niet alleen de VS, maar de hele wereld. En toch krijgt hij als rapper vaak niet het respect dat hij verdient voor zijn succes als artiest. In deze biografie gaat auteur Michael Eric Dyson dieper in op JAY-Z’s immense invloed op de hiphop en de Amerikaanse mainstream. Laat je meevoeren door het leven en de lyrics van de godfather van de hiphop.
De saladebijbel
Baru Belanda
Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.
Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).
PASCAL JALHAY begon zijn horecacarrière op zijn vijftiende bij Hotel Kurhaus en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants, Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster.