Nijgh & Van Ditmar

Voor 23:00 besteld, morgen in huis!

Boeken

Prijs
Conditie
Uitvoering
Hardcover(1)
Characters
Soort
Thema
Serie
Taal

Toont alle 4 resultaten

Aanbieding!

Jaarrond – Yvette van Boven

Licht beschadigd
Yvette van Boven
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 35,99.Huidige prijs is: € 16,99. Toevoegen aan winkelwagen
Elk weekend kookt Yvette van Boven een gerecht voor Volkskrant Magazine, voornamelijk met groenten, soms met vis en héél af en toe een verdwaald stukje vlees, of juist een hartig of zoet baksel – net waar ze zin in heeft, als de ingrediënten ervoor maar in het seizoen zijn. Verwacht dus geen verse tomaten of aardbeien in de winter, maar wél een verrassende bereiding van kool, spruiten of knolselderij. Ze probeert altijd gerechten klaar te maken die voor iedereen te bereiden zijn, met niet al te veel poespas maar toch net even anders dan anders. Zo leert u dat alledaagse ingrediënten vele – misschien voor u zelfs onbekende! – bereidingswijzen hebben. Elk recept is vergezeld van een column: een sfeerbeeld, kleine observatie of een kort verhaal uit het leven van Yvette zelf. Zo krijgt u meteen zin in het recept op de naastgelegen bladzijde. Daarnaast is ieder recept voorzien van een opmaaktip, want Yvette gooit natuurlijk nooit iets weg. Van elk restje valt iets nieuws te maken. Ze probeert de lezer altijd te verrassen met een nieuwe vondst. Zo wordt u vanzelf een betere kok.
Lees verder
Aanbieding!

Eten!

Licht beschadigd
Sylvia Witteman
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 32,99.Huidige prijs is: € 16,99. Toevoegen aan winkelwagen

Dichten is net als koken: ‘je pleurt maar wat in de pan / als je koken kan,’ aldus Riekus Waskowksy. Dat is zeer waar. Sylvia Witteman groeide op als gefrustreerde lekkerbek in het culinaire vacuüm van een gezin waar voornamelijk aardappelen, groente en vlees op tafel kwamen. Desondanks, of juist daardoor, ontwikkelde ze een grote liefde voor koken en eten, die nog verder werd aangewakkerd tijdens haar arme studententijd en haar verblijf in diverse buitenlanden.

Als autodidact leerde ze met vallen, opstaan en veel improviseren de fijne kneepjes van echt lekker koken, zonder flauwekul. Dat leidde via een kookrubriek in de Volkskrant tot diverse populaire kookboeken, zoals Koken met Sylvia Witteman en Armeluiseten. In dit nieuwe kookboek legt Witteman op de haar bekende humoristische ‘no nonsense’-manier aan elke beginner uit waar het nu eigenlijk om gaat in de keuken, en vooral: hoe het moet. Begrijpelijk voor iedereen, van de prille student-op-kamers tot de pas gescheiden pensionado die zich opeens in zijn eentje achter het fornuis staat af te vragen: ‘Kóókt dit water?’

Lees verder
Aanbieding!

Een krat vol recepten

Licht beschadigd
Eefje Brugman
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 32,50.Huidige prijs is: € 11,90. Toevoegen aan winkelwagen
Eefje Brugman begon in 2010 maaltijdbox De Krat met de gedachte dat er in Nederland zoveel mooie, lokale en duurzame kwaliteitsproducten gekweekt, geteeld en gemaakt worden, maar dat deze voor de gemiddelde Nederlander vaak moeilijk te krijgen zijn. Krateigenaar Eefje begon op kleine schaal houten kratjes met mooie en soms ook bijzondere seizoensgroenten bij mensen thuis te bezorgen – zó van de boer op de keukentafel, waarmee ze ook lokale boeren en tuinders steunde. Ze combineerde die groenten met een mooi stuk scharrelvlees, lekker brood, regelmatig met vis, of een andere lokale verrassing. En in elke krat kwamen ook receptenboekjes, voor wie niet direct weet wat te beginnen met die schorseneren, pompoen of groene kool.
Voor dit boek selecteerde Eefje per seizoen en per groente de allerbeste recepten: verrassende, originele maar ook gewoon snelle en praktische recepten. Voor drukke weekdagen, en voor als je wat meer tijd hebt in het weekend. Eindelijk hoeven we nooit meer te denken: wat moet ik nu weer met die pastinaak of broccoli? Een boek vol evergreens.
Lees verder
Aanbieding!

Chez Bijdendijk

Licht beschadigd
Joris Bijdendijk
Nieuwprijs Oorspronkelijke prijs was: € 37,99.Huidige prijs is: € 28,99. Toevoegen aan winkelwagen

De Franse keuken wordt gezien als de moeder van vele keukens. De Franse gastronomie – met beroemde chef-koks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse – inspireerde wereldwijd talloze chefs. Zo ook Joris Bijdendijk. Tijdens zijn koksopleiding, stages in Frankrijk en van zijn Franse vrouw Elsa leerde hij alles over de klassieke Franse bereidingen. Pocheren, blancheren, flamberen; de Franse keuken spreekt een universele taal. En als je die basistechnieken eenmaal beheerst, dan kun je volgens Joris uit elk ingrediënt het beste halen en eindeloos variëren.

In dit boek deelt hij zeventig van zijn favoriete Franse recepten die hij regelmatig in huize Bijdendijk kookt; van brood en patisserie tot pasteien, stoofschotels, salades, vinaigrettes en sauzen. De gerechten zijn gebaseerd op de klassiekers, maar uiteraard geeft Joris er zijn eigen moderne draai aan. In elk recept maakt de thuiskok kennis met Franse technieken en ingrediënten. Daarmee wordt een goede basis gelegd om zelf de lekkerste boeuf bourguignon, cassoulet, bourride, cannelés en vele andere specialiteiten te kunnen maken.

Lees verder