Aanbieding!

Liever lokaal

Nieuwprijs Onze prijs: 9,90

Licht beschadigd “Dit boek is nieuw, maar bevat een klein krasje, deukje, gevouwen bladzijden of andere kleine beschadiging. Alle boeken zijn nieuw, ongelezen en zijn cadeau waardig!”
Annette Van Ruitenburg

Snel! Nog maar 1 op voorraad!

ISBN: 9789059564893 Categorieën: ,
  • Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf 35 euro

Beschrijving

Elke dag een uniek recept met lokale producten uit het seizoen!
Met een voorwoord van Carlo Petrini, oprichter en voorzitter van Slow Food

Weten wat je eet en op zoek gaan naar het verhaal achter je eten – dat is waar ‘Liever lokaal’ over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet veel logischer uit te gaan van wat het land of de zee op dat moment te bieden heeft ?

je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen – van hooikoorts tot filemeldingen – maar vreemd genoeg niet: ‘de asperges bij boer Harmsen zijn deze maand op hun lekkerst!’ ‘Liever lokaal’ is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of uit de moestuin? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden heeft hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere actie: de knop omzetten. De ingevlogen sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder – om over de vervuilende ‘foodmiles’ nog maar niet te spreken.

Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer ‘terroir’ en meestal ook meer smaak!

Annette van Ruitenburg is een culinaire duizendpoot. Zij is initiatiefnemer en voorzitter van Slow Food Texel en schreef eerder al succesvolle kookboeken samen met fotografe Ruth de Ruwe, onder andere over vergeten groenten en over Texel en de andere Waddeneilanden. René Zanderink is bioloog en journalist. Hij adviseert over (agro)biodiversiteit en is lid van de commissie Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Elsje Bruijnestein is culinair schrijver,fotograaf met een voorliefde voor Slow Food -koken met lokaal eten uit het seizoen, en mede-oprichtster van het Slow Food Convivium Gooi, Eem & Vecht.

Extra informatie

Auteur

Jaartal

Uitvoering

Hardcover

Pagina's

Conditie

Lidy Jansen
Lidy Jansen
2023-11-09
Prachtige, nieuwe/amper beschadigde boeken voor een hele mooie prijs. Super service.
jolanda elzinga
jolanda elzinga
2023-10-16
boek gezien op website , intrese maar was duurder als in boeken winkel terwijl er ook nog lichte beschadeging op zat ook ,bericht gestuurd zou aangepast worden was ook zo alleen nu nog duurder geworden weer een foutje bericht gestuurd en verwezen naar de website zou weer aangepast worden , toen was het boek opeens uitverkocht ! en geen reactie meer gehad ,waardeloos !
Esther S
Esther S
2023-09-27
Prachtige boeken voor mooie prijzen, snel verzonden. Wij zijn er erg blij mee!
Valerie Rison
Valerie Rison
2023-09-16
De boekjes zien er prima uit en zijn snel bezorgd! Alleen de inhoud van de boekentas 5 boekjes voor €10,- is uitermate teleurstellend, mijn kinderen van 2 en 5 jaar vonden 1 boekje leuk en die ook voor hun leeftijd is, de rest is voor oudere kindjes terwijl bij de boekentas staat dat het voor kindjes is van de leeftijs 2-5 jaar.
Wanda van Hengel
Wanda van Hengel
2023-08-19
Leuk assortiment, bestellen gaat eenvoudig. Snelle levering, boeken zijn goed verpakt. Via mail een vraag gesteld, nette reactie ontvangen en mogen ervaren dat de boekentas een prima service verleend.
Willy Van Loon
Willy Van Loon
2023-08-17
Ik kocht een 'gebruikt' boek, maar het zag eruit als nieuw. Snel verzonden en ontvangen - TOP.